hannah

vilken morgon!

Publicerad 2010-03-31 10:26:07 i Allmänt,

Leah fick sitta i soffan och vädra lite imorse. Hon hade nyss kissat så jag tyckte att det gick bra, jämt bara en liten stund. Går å grejar å plockar, tittar till henne, hon sitter glatt med sitt smörgåsrån. Går och plockar, kommer tillbaka och.. OCH! Ungen är FULL I SKIT! Hon har bajsat, doppat smörgåsrånet i det, ätit. HUH! Sitter å leker med bajset i händerna och klämmer så det sipprar genom fingrarna.. Fy fan vad äckligt! Och vad gör man? Tar ungen, sätter i proppen i diskhon, sätter henne där. Kommer på att det inte var bästa lösningen med propp i diskhon eftersom hon verkligen är full i bajs och smörgåsrån. Drar ur proppen, sköljer henne. Ögonbryn, hår, händer, armhålor. ÖVERALLT var det bajs verkligen. Till slut är hon ren. Inte diskhon.... Äckligt äckligt... Får skura överallt och tvätta soffan idag. Känns som att bajsen anfaller fast att jag redan fått bort allt..

Blää...

Sagt idag

Publicerad 2010-03-30 21:20:36 i Allmänt,

6.30 imorse.
F: Vem va de? Vem va de som kom?
H: De va ingen som kom. Alla sover nu. (utom du. GÄSP!)
F: Men. Men. Men ja trodde de va mormor ja. Å ja trodde ho va en bajskörv.

9.50

Publicerad 2010-03-30 12:07:37 i Allmänt,

Har varit hos läkaren idag och visat upp mina "utslag" jag har på ena kinden. Dom har ju kommit och gått sedan jag fick Felicia, men nu efter Leah har de stannat och blivit tio gånger värre. Stör mig enormt på dom fula blemorna. Inte för att dom kliar eller gör ont, men dom är där. Kan inte ens täcka över med foundation. De kunde inte se vad det var nere på verkstan heller. Inte hormonförändringar iaf. Så jag skulle pröva med hydrokortisonsalva i en månad och om det inte blev borta, höra av mig igen för att få en remiss till hudspecialist. Så det spörs.

Idag var det trevligare väder ute, då blir jag glaaad. :) Ska ta oss en promenad sen bara barnen ätit luch och lekt av sig lite. Leah sover just nu och Felicia fick titta på barnprogram en stund, hon är trött lillfisen.Eller storfisen? Båda två.

Nu blir det allevo shake. Mumma? Eller inte. Men det går ner...

kvällen

Publicerad 2010-03-29 18:59:02 i Allmänt,

Blev ingen promenad som tänkt, vi hamnade här ute i "gör-pölen" istället. Felicia har inga regnbyxor hemma så det vart lite ombyten under dom två timmarna vi satt här ute, men skönt med frisk luft iaf, trots lite bök å stök.
Storstädningen vart iaf påbörjad, i ett rum, haha. Barnen gick inte med på mer, men då hinner jag kanske med något imorn också, om jobbet tillåter. Hoppade det idag eftersom jag jobbade waaay för mycket förra veckan. Tog egen komp tid. :P
Åh, jag vill väga mig imorn. Borde jag det? Nej. Nej det borde jag inte. Men jag vill vill vill. Se om jag gått ner ett litet hekto iaf. Jag vill se nya siffror. Har nått första delmålet, har 4,3 kilo till mja.. Nästan delmål. Jag har inte bestämt mig om det ska vara delmålet eller om jag ska ha 8 kilo som delmål. Hehe. Kanske får ta två små istället, lättare att nå.


F: Titta mamma! Det är geggamoja dääär.
H: Jaaru, mycket geggamoja!
F: Hehehehemmmm...Hewmm.. Jag vill va dääärr.. hihihihihhi...
H: Gå i geggamojan du. Du har stövlar å byxor. Men va försiktig så du inte ramlar bara!
F: Heehhh.. Hehheehhh. Geggamoja.. Hehhhh.

Så var den dagen gjord! ;)

Hälften pulver

Publicerad 2010-03-29 08:27:03 i Allmänt,

Yes, så igår började jag med soppor igen. Två utbytta mål, ett vanlig mat. Precis som med cambridge.Vi får väl se hur det går, kommer nog äta en frukt på förmiddagen också om det behövs, så jag får in matrutiner. Visserligen äter jag 5-6 gånger om dagen, mindre mål, men det är ju dumt att bryta dom vanorna?
På allevo skulle man äta fem påsar om dagen, men så många varken vill eller har jag råd med. Då räcker ju bara den lilla asken i 2,5 dag. 140 spänn var tredje dag känns ju lite vääl för min stackars plånbok... ;)

Nu bolibompa.
Sen storstädning (i den mån jag hinner med barnen)
Senare promenad


Jo förresten så har jag gått ner 8 kilo nu! :)

men usch...

Publicerad 2010-03-27 20:55:24 i Allmänt,

Googlade lite för å se om jag hittade några bloggar med folk som dricker "allevo". Kom in på en, kom in på nästa, och rätt som det är hamnar jag på värsta anorektiker bloggen. Därifrån till nästa.
Heregud!
Vad skrämmande säger jag bara.
Det var kort på tjejer som väger max 35 kilo överallt å dom skrev kalorier hit å dit. Dom flesta jag lästa låg på 200-300 kalorier om dagen, räknade minsta lilla tekopp, vattenglas osv.
Brände ca 700-900 kalorier om dagen, så att det skulle bli "rätt"!
Men snälla! Hur i allsin dar orkar dom med dagen? Och så som dom skrev.. Nä. Det var bara skrämmande...
Hade dom ätit bra så kunde listan på mat ändå vara för lång?
Thank God, för att jag inte är så. Måste ju kontrollera ens liv totalt!

Lördag

Publicerad 2010-03-27 09:01:23 i Allmänt,

Idag blir det en tur till Karlstad, redan bestämt! Måste köpa nya blöjor till Leah för dom räcker nog inte längre än tills imorn. Sen passar vi väl på att handla lite annat smått och gått :) Barnmässan blir det hur som helst inte, orkar inte dra med barnvagn och all packning, plus mat och blöjor vi ska köpa... Även om det känns "fel" på något sätt att vi åker till Karlstad utan att svänga förbi där. Ja men man vet ju aldrig, kanske ångrar sig också. En snabb tur går ju bra med Leah på armen.
Trött trött trött är jag i ögonen. Felicia kom in 5.40 och ville ha frukost. Leah ville amma och somna om. Felicia ville leka, dricka vatten, se på tv, äta ägg, äta smörgås, lördagsgodis, bara en liiiiiiten kaka. "Det är natten! Frukost får du om någon timme!" Lyckades övertala henne att ligga bredvid till 6.10 åtminstone. Inte fy skam :)
Vi måste krångla så med frukosten för Felicia, för hon äter den inte så tidigt. Varför vet jag inte, och jag förstår inte varför hon tjatar om frukost om hon är så hungrig. Ger vi henne frukost mellan 7.30-8.-- äter hon bra och är dessutom hungrig på "riktigt". Så så får det vara! Vill inte kasta massa mat i onödan och inte göra trettio olika sorters grejer heller som hon har fått för sig. NÄ! Har hon sagt smörgås får det bli smörgås. Iaf om jag brett den och ställt fram.
Hängt tvätt och slängt i en ny maskin har jag iaf hunnit med på morgonen, lagt bud på en jacka på tradera också. Jätte söt, men den blir säkert svinigt dyr. Allt blir äckligt dyrt där, eller så går det gratis. Kväsigt. Det är därför jag är i valet och kvalet om jag verkligen ska lägga ut nåt, för det blir säkert inte sålt...

svinis 2

Publicerad 2010-03-26 12:59:26 i Allmänt,

Gick jätte bra att ta sprutan för Leah idag. Gnällde pytte lite å sen var det ingenting. Nu märks det hur det blir ikväll då förstås. Hon börjar bli lite kinkig nu, inte riktigt nöjd med nånting så det kan ju lika gärna va att hon känner sig lite hängig. Jaja, det märks.
Hade egentligenbehövt åka till karlstad idag å handla, men vi får se om ja orkar me de. Måste köpa blöjor där eftersom Leah får eksem av alla andra blöjsorter. Lite ledsamt och åka dit men har inget annat val, huvudsaken är att hon mår bra! Får väl passa på att shoppa lite när jag ändå är iväg :)
Är barnmässan under helgen men i år blir det nog ingn tur dit, fast att jag egentligen vill... Men ändå inte. Känns så bökigt. Varför vet jag inte. Skumma mig!
Behöver verkligen verkligen dammsuga! Tror det är en hel vecka sen !? Fy vad äckligt. Nej, nu gör ja´t!

Svinis

Publicerad 2010-03-26 09:17:34 i Allmänt,

Ska iväg med Leah om en timme så hon får sista sprutan. Hujedamej! Känns verkligen inge spännande. Felicia vart jätte jätte dålig efter andra sprutan så jag förmodar att det blir lika illa för Leah. Eller jag räknar med det så blir jag inte chockad om så skulle vara.
Väl inne i stan ska jag betala bilen. 1200:- för att få upp två dörrar. Härligt :( Passar inte alls bra den här månaden eftersom tobias fick skatten på sin bil och jag var "duktig" och drog ner ytterligare en dag på mina föräldradagar så att jag får vara hemma längre, å då blir det desto fattigare. Har jag räknat rätt så har jag inte tagit ut mer än ca 100 dagar än så länge. Med andra ord kommer jag inte behöva snuva tobias dagar förns Leah är runt året. Om jag nu kommer göra det, vill säga.

Ja, annars har det inte hänt/händer inget spännande. Min mamma var inne å skulle sprängas igår i karlstad, men det blev inget. Tydligen så var det ett kärl som sitter ihop med två (?) och om dom spränger och något blir skadat överlever inte det andra. Invecklat. Med andra ord så måste hon ha båda kärlen i behåll och det våga dom inte riskera. Så nu blev det massa nya mediciner till att börja med. Funkar inte det får dom helt enkelt operera. Byta kärlen eller hur det nu funkar.. Uschamejjen :(

Nä nu får jag leta kläder, sminka mig, jobba färdigt det sista och fara iväg.

23

Publicerad 2010-03-23 09:11:07 i Allmänt,

Ja usch å fy på mig, vad dålig jag är på att skriva. Finner aldrig riktigt tiden till att sätta mig bara. Men nu sover Leah och Felicia sitter och tittar på en film, så nu har jag lite tid över innan mer jobb ska avklaras! Felicia tycker inte att det är speciellt roligt när jag sitter vid datorn, helt förståeligt. Men jobba måste jag ju så tyvärr får hon stå ut den lilla stunden hon ser mig här... Om jag inte lurar på en film som jag gör ibland. Hehe ;)

Hade tänkt mig en lång promenad med syskonvagnen idag, vädret verkar inte tycka detsamma. Har blivit dåligt med promenader nu, sist jag var ute och gick var på fredag morgon. Har ju inget regnskydd till syskon vagnen, så då blir det besvärligt. Ett har jag och det andra funkar inte. Men vi får se. Är det bara lite dugg regn kan jag slänga på Felicia regnkläder, sydväst och så får hon ta med sig sitt paraply. Tror inte hon gråter för det, sydväst är ju TOPPEN! :P Haha.

Nu har jag åtminstone kommit på att jag äter någon points för mycket. Jag går inte upp men det går som sagt väldigt sakta neråt. Märkte det då jag vaknade på söndag morgon och inte hade ont i brösten trots att jag inte ammat på 18 timmar. Först när klockan närmade sig ett började det spänna och dra i dom, så med andra ord har jag inte alls den mjölkproduktion jag trott. Leah vill ju gärna snutta, så jag har ju trott att jag haft mer mjölk än så kvar. Men nu förstår jg varför hon aldrig blir nöjd vid bröstet, även om jag haft mina föraningar fick jag det svart på vitt nu. Så nu kommer snart den stunden när jag står här nere i köket, rufsig i håret och gör gröt fem på morgonen. För jag ska, precis som med Felicia, försöka att undvika välling. Felicia gick det inte med tillslut då hon vägrade sluta att amma och inte tog napp trots sitt sugbehov. Så hon började med välling vid 11 månader, fick en flaska på kvällen fram tills att hon var ungefär 1 år och 4 månader. Alldeles lagom. Längre tid behövs inte tror jag, det funkar ju bra med smörgås och gröt. Sen är det klart att det är töligare att sitta och mata dom på morgonen istället för att sticka till dom flaskan i sängen, men jag menar. Någon gång måste man gå upp i vilket fall, varesig dom är ett eller fem år. Varför inte vänja sig med en gång, ta nytta av morgonen och tvätta kläder eller något... Så tycker jag,. Men alla har vi förstås olika meningar om den saken.
Nu vet jag inte riktigt vad jag började skriva om, välling kan jag diskutera i hundra år, haha. Det och blöjor! Mamma deluxe.

Från det ena till det andra ska jag iväg och skjuta ikväll igen. Dam skytte. SIst var det klubbmästerskap och jag, Linn och Elin satt redo. Vi ägde! Hoppas att flickorna kommer ikväll med så vi får dänga kärringarna också ;D Haha.
Felicia har suttit och sorterat påskbrev inför morgondagen också. Då får jag besök av mina två E, Emma och Elin. Då blir det påskbrevsmålning som förra året, fast i år ville Tobias vara med och måla påskägg med ;) Och det får han väl, om han vill. Visste inte riktigt att han hade den sidan. Han framstår inte som någon pyssel människa, men man lär sig något nytt om varandra hela tiden. Så, därför har Felicia sorterat påskbrev. Dom kan ju inte måla på vad som helst. Hon vart ursinnig när jag henne ett papper imorse och "Det ska ju EEEELIN ha!". Jaha, hoppsan. Såg inte att det var hennes kyckling...

Nej, fakturorna väntar...

17.

Publicerad 2010-03-17 10:06:28 i Allmänt,

Blir helt galen på viktväktarnaaa! Händer ju ingenting. Vägde mig idag och har gått ner 0,3 kilo sen förra söndagen. 1,5 vecka alltså. Kommer ju aldrig bli "färdig" i den här takten. Ändå är jag så noga och mäter maten och har mig... ARG blir jag!

För övrigt har jag en väldigt bekväm liten tjej här hemma idag. Som skriker så fort hon lagt sig på mage för hon kan inte sätta sig själv. Då tycker man ju att hon kanske skulle försöka krypa men ICKE! Det är ju så jobbigt? Så där ligger hon och skriker argt på mig så får jag sätta henne upp och så sitter hon i två minuter tills hon lägger sig igen. Så motion får man ju, om man inte sitter bredvid hela tiden vill säga... :) Jaja, hon kryper väl så smånigom. Inte så mycket som en tillstymmelese av tand har kommit än heller, fast att jag trott det varit på väg i evigheters evighet. Hon tuggar, tuggar och tuggar. Men - ingen tand.

Vi gick till dagis dag igen, men det var jäkligt halt ute. Felicia tuffade och gick på alla snö högar och jag halkade längs trottoarkanten vägen fram. I stort sett. Idag tog det bara 45 minuter fram och tillbaka, med avklädning och allt. Så en klar förbättring tidsmässigt, haha. Felicia orkar ju inte traska så fort och hon har ju massvis av saker som måste göras på vägen innan man kommer fram.

Ja förresten så var Leah 67,5cm lång och vägde 7140 gram nu :) Felicia var 90 cm och vägde 15 kilo. Båda följer sina kurvor perfekt :)

Nu skriker hon på mig. Tjipp!

en göra dag

Publicerad 2010-03-15 09:34:52 i Allmänt,

Idag är det tvätt och bvc som står högst på listan. Har hur mycket tvätt som helst, och Felicia är hemma idag så då kan man inte plocka och dola på riktigt samma sätt. Hon är pratsjuk min lilla tjej, och helst ska man spendera varje ögonblick med henne. Sen att det blir lortigt och så kan kvitta för henne verkar det som, så länge hon slipper se smutsen :P
Sen blir det bvc vid ett draget, lite nyfiken på hur stor Leah är nu egentligen, tycker hon växt som en tok! Hon kan ju till o med ha 74 nu på en del kläder :)
Nepps, sätta igång med att vika in kläder till oss fyra familjemedlemmar och bädda Felicias och Leahs säng sen.

Tjopp!

Dagis promenad.

Publicerad 2010-03-12 17:57:23 i Allmänt,

Igår gick Felicia hem från dagis för första gången. Är inte jätte långt, men hon är laaaaat! Vi kom hem, ganska fort dessutom. Imorse var jag mer nervös för hon var inte speciellt sugen på att gå. Men vi kom iväg, och vi kom fram. Skapligt snabbt nu med.
När det sen var dags att hämta Felicia gick jag 13.30, för att vara där i tid. Tar ungefär 10 minuter att gå i det här väglaget. Med andra ord var jag där ca 13.40. Vet ni när jag var hemma? 15.30! Hon hade minsann INTE bråttom hem. Det var den kortaste och långsammaste promenad jag gått någonsin.

dåligt uppdaterande!

Publicerad 2010-03-11 20:46:42 i Allmänt,

Förra veckan körde jag som vanligt till dagis på morgonen, svänger till vänster och bilen låter:
"dunkdunkdunkdunkdunk-iiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh-bankbank-rosselrossel"
"fakkings jävla dritt" tänker jag som tycker att det känns som en punktering ungefär.
Går ur bilen. Sparkar på däcket. Konstaterar att det är dåligt med luft i vänster bakdäck, men punktering? Nej.
"Jahopp" tänker jag i godan ro, sätter mig i bilen och kör två meter.
"BOBOBOBOBOBOBOBOBOBBANKBANKBANK-iiiiiiiihhhhhhhhhhhhh" säger den till mig då.
"Va i hela friden? Nej nej nej nej! Jag kan inte gå härifrån med två barn på armen fatta'u väääl!"
"Säger du mamma? Hafför då? Gör bilen mamma?" Säger Felicia lite försiktigt då hon förmodligen märker att jag är på bristningsgränsen, försenad och allt som jag var.
"Mamma är lite arg på bilen. Den är dum."
"NÄÄÄÄÄÄ MAMMA! Man får itte säge dum förstår'u väl eller?!"
Orkade inte ta den diskussionen om när något är dumt och inte just då så jag hoppade ur bilen, stirrade. Hoppade i bilen, backade bakåt, stirrade. Körde fram bilen - och den gick perfekt.
"YES! Bara en ispropp!" tänkte jag.
Sen gick den bra. Fram tills i tisdags.
Har varit och handlat mat, lyssnar på alldeles för hög musik och är på väg hem. Tittar i backspegel, blinkar höger, saktar ner, bromsar, svänger.
"drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrbobobob" säger bilen. Bilen säger det VÄLDIGT högt måste jag tillägga. För nu körde jag fanimig på fälgen - garanterat!
"Jag kör på fälgen i furtankorset. Hur bra är det? Med typ fyra bilar bakom mig? Och vart i helvete är varningsblinkersen? Men men men men men. GAAAHH." Blinkar till vänster, ställer mig där och stirrar genom framrutan. Tänker extra högt och hoppas att bilen ska förstå hur opassande det är att göra så här mot mig halv sju på kvällen när jag ska få barn att sova och äta kvällsmat. Jag kör inte på fälgen, det är bult där det ska vara bult, det ryker ingenstans och det hänger inget under bilen. Ringer Anna och Mikael som kommer efter en stund. En stund av krypande på ettans växel till mitten av backen.
Förklarar för Mikael hur det ligger till, att det känns som att hela bilen studsar och snart trillar isär.
"Men känns det som att den skakar alltså? Ja, du får köra försiktigt framåt, så lägger jag mig bakom med varnigsblinkersen på jag också. Känns det för illa så stanna så får jag försöka kolla igen." Säger broder, räddare i nöden.
Har egentligen ingen större lust att hoppa i bilen eftersom den är så knasig men jag gör som han säger. Jag kör väl ungefär 50-100 meter i 10 km/h och jag blir illa tvungen att stanna. Däcket trillade nog av?! Har jag ens bakänden av bilen kvar?
"Alltså, det känns som hela bakänden ramlade av, som att bilen stuper i sär när som helst! Det smäller skiiit högt!"
"Men känns det verkligen så illa du? Jag serju ingenting ifrån min bil så..."
"Ja men det är hemskt, jag lovar. Kan vi inte byta bil? Du kan nog lokalisera lite mer vart ljudet kommer ifrån och betyder?"
blinkar jag lite gulligt till Mikael för jag VILL INTE köra bilen. Mikael tror nog att jag överdriver lite, men han går med på det.
Vi kör 50-100 meter till. Han hoppar ut ur bilen och små flinar lite.
"Jävlar vad det hoppar och smäller! Fan jag trodde ju inte att det var SÅ illa!" säger han. Han pekar bortåt en busshållsplats han tänkt försöka få bilen till men är tveksam om den går alls längre till.
Men vi försöker! Han sätter sig i bilen, gasar, bilen går... Neråt? En decimeter ner i backen? Hm. Inte riktigt rätt nej. Däcken står still och bilen "niger". Mikael försöker igen och bilen går... Inte framåt... Neråt! Han backar, inga problem, kör framåt och bilen går inte framåt. Samma sak igen. Och sen en tredje gång och bilen rullar iväg. Jag ligger sakta sakta bakom. När klockan är efter sju nångång är vi hemma och Mikael berättar att efter den tredje backningen rullade bilen perfekt och lät inte en enda gång på hela vägen hem.
Liksom. Eh. Va? Bilen som höll på att trilla isär är självbotad?
Mikael och Tobias var ju förstås tvugna att kolla felet så dom skruvade och donade igår. En liten pigg var felet. En pigg som hör till handbromsvajern (ellerhurdetnuva?) har förmodligen frusit och legat och slipats vackert i däcket. 160 spänn gick eländet på. Tack tack tack gode gud! Trodde bombsäkert på en sån där jätte hejdundrande dyr sak som inte lönar sig att kosta på bilen. Men nu är jag glad.

Snipp snapp snut. Så var sagan slut.



Har varit dålig på att uppdatera, men har i ärlighetens namn inte hänt något spännande över huvudtaget. Barnen har varit sjuka i omgångar, systerdottern å storebror har fyllt år, jag har jobbat, jag har städat, jag har promenerat, bilen strejkat och ja. Det var väl vad som hänt lite snabbt sagt. Och gått ner i vikt har jag gjort förstås! 1,2 kilo sen jag skrev sist, så det har gått lite saktare, men ändå neråt. Får vara glad för det! :)

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela