hannah

Jag måste vara dum, ellet något...

Publicerad 2008-03-28 13:08:49 i Allmänt,

Ska erkänna, att jag förstår mig inte på facebook för fem öre. Hur går det till egentligen? Kan man göra något annat än att skicka bilder till varandra? Hur ser jag vad folk har skrivit?
Alla tycker att det är så lättvindigt och bra, men fattar inte någonting jag. Måste vara dum, eller något...
Håller mig till familjeliv, lagom komplicerat för min del. haha.

visst fan. days of our lifes.

hejs!

Morsan pupp vägrar

Publicerad 2008-03-27 19:14:57 i Allmänt,

Nu har jag fått nog! Är så trött på att amma att jag spyr snart. Felicia har ju fått någon fix idé om att hon ska amma minst en gång i timmen, gärna två. Tar verkligen på krafterna när man inte får något annat gjort än att sitta med tuttarna i vädret hela dagarna. Hon är ju faktiskt snart 10 månader, borde dom inte vilja sluta då någon gång? Tack och lov ammar jag inte henne på natten åtminstone, utan hon sover lugnt och stilla nu igen efter att tredje tanden tittade ut. (TA I TRÄ!) Hela dagen har gått ut på att undehålla en jätte argsint puppe sjuk bebis. Hon har huggit mig över axlarna, puppat mig på hakan och munnen, dragit mig i håret. men jag har INTE gett med mig. Erhm. Fem timmar klarade jag åtminstone. Hon har BARA ammat FEM gånger idag. Det ni! ;P Var tvungen att ge med mig när det var days of our lifes, så jag fick lite lugn och ro under tiden jag tittade på det.
Varför tittar jag på det dåliga programmet fortfarande egentligen? Jaja, blir väl någon ny intrig bara dom fattar att Marlena är mördaren så då kan jag inte sluta se för det :P Blir ändring när jag börjar jobba i alla fall... I... Augusti.. hehe.

Har fått en hel del gjort när inte hon legat vid tuttarna hela dagen. Vikit 4 maskiner tvätt, tvättat två, hängt upp en, dammsugat hela huset, diskat, plockat, varit ute på tre promenader (två väldigt korta), bäddat sängen och.. Ja. Något mer har jag inte fått gjort. Det är typ 7 saker mer än vad jag brukar hinna.
Har dessutom smitit in på ellos.se och beställt regnkläder till Felicia och ett par super duper snygga jeans till mig. Hoppas att de passar bara. Tycker det är så svårt med kläder nu förtiden, känns som att jag byter storlek hela tiden. Både uppåt och neråt. Kan ju inte stämma tycker man.
Nu när man gått ner 3 kilo, minskat med 7 centimeter i midjan och typ 3 runt höfterna ;) Lite stolt vill jag vara.

Förresten, så reser sig min dotter överallt nu. Spelar inte så stor roll vart längre. plus att hon går mellan saker. Tänk vad fort det går! Idag bar det iväg runt bordet bara för att få tag på mobilen.
Igår stod jag och sminkade mig i vardagsrummet, hon satt på golvet vid soffan. Hör att det kluckar som bara den och att hon rapar. Vänder mig om och tittar, då har hon varit uppe på bordet och hämtat min kaffe kopp och sitter och dricker ur den - Och skiner som en sol. Inte spillde hon en enda droppe heller. Haha. Såg jätte gulligt ut. Tur att det var kallt gammalt kaffe!

Nej, får nog ta mig en härlig dusch med lite bodyscrub och hårinpackning. Härligt!

Hejs!


Blir det en bra dag, idag?

Publicerad 2008-03-23 08:49:21 i Allmänt,

Känns åtminstone som att det kommer att bli en heeelt underbar dag idag!
Vaknade inte fören klockan 8 (!) och kikade lite på felicia. Fick som vanligt ett jätte leende och en puss.  Solen sken som bara den, skiner fortfarande för den delen :)
Då kändes det redan då som att det kommer bli helt underbart idag.

Undrar va man ska hitta på? Får väl nästan ta en tur till svärföräldrarna, inte varit där på två veckor nu. eller är det tre veckor? Ja ja, iaf två veckor sen dom var här... Tror dom är lite små arga på oss som inte kommit och hälsat på.. :/ men så e de ju så, att när man har familj är det inte alltid man har lust å flacka runt i bilen hela helgerna heller :P
Får väl göra ett undantag idag.

Har varit hos mamma hela veckan (det är inte flackande i bilen eller? ;)) och fått slappa medan hon varit felicia. Har varit skönt att få lite hjälp så emellanåt, framförallt nu när hon börjat vakna på nätterna igen. Man är bara SÅ trött, hela tiden.
Igår var vi på ägg skjutning. Hade väl gått bra, om inte jag varit "så bra" på å skjuta som gubbarna tyckte. DOm hade några nya tavlor i år, såg ut som tuppar. I mitten var 1 ägg, nästa var 2, sen 3, sen 4 och längst ut var 5 ägg. Dessutom hade det markerat ögat, och om man träffade den fick man också 5 ägg. Man skulle alltså skjuta helt tvärtom, undvikja mitten. Nu till det störande! Jag fick 3 stycken i mitten, en i MITTEN MITTEN till o me. en på 2a å en på 3e. Jag ansträngde mig verkligen allt jkag kunde för att skjuta så långt ut på kanten som möjligt. Tittade på flaggan, "aha, det blåser en del, då siktar jag ÄNNU längre åt vänster så att den inte kommer i mitten" yeah right..
Siktade till och med på ögat en sväng, huvudet är ju JÄTTE långt från magen! hur lyckades jag?

Nu ska vi ge Felicia lite frukost och snart ta en tur med hunden!

Glad påsk på er!

Flera ord

Publicerad 2008-03-21 08:06:51 i Allmänt,

Har dykt upp två ord till nu, "titta" och "den".  Får vi se när mamma kommer också :) Väntar ivriigt!

Fy, vilket tråkigt påsk väder det är idag. Känner inte för att göra ett dugg, är så jobbigt och gå med barnvagnen i det här vädret dessutom. Stackars ragge, han får inte gå  något värst idag..

Tobias är på väg till Elmia mässan, åkte tidigt imorse. Roligt för dem! :) Har faktiskt inte ett minne av när jag åkte till elmia mässan, men lite kul måste jag ha haft.. Hehe.

Nepps, blir kortis nu, uppdateras kanske sen.

Puss o kram, ät en bäver*

Första ordet

Publicerad 2008-03-16 09:50:19 i Allmänt,

IDAG KOM FELICIAS FÖRSTA ORD! :)

Satt och lekte på golvet med henne imorse, och jag slängde upp en sån där pekbok med en liten spegel på framför ansiktet på henne. Så sa jag: TATTUU! (vi säger så istället för tittut ibland, hon tycker att det är grymt roligt)
Då halvskrattade hon och verkligen ansträngde sig och svarade: TATT-UU
Hihi. Inte lite gulligt väl :) Jag räknar det som första ordset iaf :P sen om det inte betyder lampa eller titta det skiter jag i!

Ser ut att bli grymt fint väder idag, så vi ska passa på och tvätta våran rya matta så den får hänga ute, sen blir det nog tvätt allmänt. Blir ju så fräsch lukt när man hänger ute tycker jag.

Nepps, arg bebis på ingång.

HEJS!

En varannan dagare

Publicerad 2008-03-11 08:47:32 i Allmänt,

Det är nästan vad jag är. Skriver blogg varannan dag åtminstone :P

Har haft en fullspäckad helg, var på barnmässan både på lördagen och söndagen. På söndagen var vi även på kalas hos jennilie som fyllde 14 i fredags. Kommer fortfarande ihåg när hon föddes... Det går fort!
Felicia är ju hela 9 månader idag. klättrar överallt här hemma. Dessutom reser hon sig nu så man får hålla ännu mer koll... Roligast tycker hon är att leka med jorden i blomkrukorna, hehe.
Anyway, fick handlat både det ena och det andra under helgen. Två bodys, tre tröjor, en klänning och ett par byxor till felicia. Sen ropade mamma in en bobbycar (eller vad dom heter) på auktion och då fick vi grejer från libero för ett värde av 400 + rabatt kuponger på blöjor för 200. KANON KLIPP! har väl alla natusans baby oljor å massage oljor nu.. hehe. så nu luktar vi gott här hemma :D Tycker om och bada i baby olja jag också, då blir man mjuk och fin.. Fast håret blir mindre mysigt, svårt å skölja ur också!
Igår när vi hade badat jag och felicia skulle jag tvätta håret å ha i balsam. GÖR INTE DET OM NI BADAT I OLJA!! ser ut som jag inte har duschat håret på flera veckor.. urk.
Sedan var vi på bergvik och kikade efter present till Jennilie. praktiskt nog hade dom 50 % på hela Hemtex, så då fick jag köpt ett nytt "bord" här hemma. En rund stor korg, jätte fin. Kan m,an slänga leksaker i, börjar ju på å bli en del å mer blir det väl ;) hehe.

Tobias och jag pratade på å byta rum med felicia också. Hon har det största rummet just nu, inte för att det spelar någon roll, MEN, hon har garderoberna i sitt rum också. Mindre praktiskt när man ska upp på morgonen och hämta kläder osv när hon ligger och sover. Dessutom har vi datorn här inne eftersom inte vi har uttag nån annanstans.. Lite opraktiskt det också när man vill passa på å gå ut på internet när hon sover... Jaja, får se om vi kommer på någon bra lösning. Vi ska iallafall tapetsera om isf. Kommer väl bo kvar här i ett år till eller nåt sånt ändå...

Får väl ta å underhålla min dotter nu som sitter i gåstolen. den är inte speciellt populär, tycker att det är mycket roligare å krypa.. :)

HEJS!

Liten påväg att bli stor

Publicerad 2008-03-08 06:50:50 i Allmänt,

Var på BVC igår och vägde och mätte Felicia. Hon skrek i stort sett hela tiden vi var där, grät helt hysteriskt.. Stackars gullungen. Hon är ju LIVRÄDD för pojk bebisar, och när det är fyra med och hojtar och skriker är det inte så lätt.. Hon somnade utav ren utmattning till slut.
Nu vägde hon 8780 gram och var 69,5 cm lång. Hon ligger alltså strax under "normal" kurvorna nu. Men hon har pekat högt över annars så.. :) Hade inte växt så mycket som jag trodde, sist vi var där var hon bara 6 månader, har bara växt 3 cm och gått upp 255 gram. Men hon är ju vääääldigt aktiv också :)
Just nu, sitter hon och viker tvätt åt mig. Det blir kanon fint, hehe. Hon har väl sett mig göra det många gånger, är väl därför hon uppskattar att leka med kläder, haha.

Idag ska vi iväg på barnens mässa (eller vad det nu heter) i karlstad. Ska bli kul faktiskt! Inte för att jag vet så mycket om det mer än att det är för barn och dom som väntar barn. Man kanske får presenter :D
Har lyckats snåla jätte bra denna månaden med pengar också! Eller snåla och snåla, har ju inte haft någon bil och kunnat ta mig iväg och handla upp dom rättare sagt. Hehe. Så när vi är klara där borta dundrar det väl iväg till bergvik eller nåt, kolla present till Jennilie och se om inte jag hittar nåt till mig själv. Felicia brukar det va jag köper till men känns som att det är min tur idag.

Nej, får väl försöka få i sig lite kaffe och göra sig iordning.

Hejs!

Plask plask

Publicerad 2008-03-06 11:52:03 i Allmänt,

Felicia står å plaskar i bad baljan för glatta livet. Står upp med en fot å ett knä i golvet. ser så sött ut. Älskar!! :D

Ska väl snart bege mig ut på promenad.. Ingen som svarar när jag ringer idag, vad an detta? Har alla stängt av ljudet? Hm, maja, jag orkar nog vara sysslolös en par timmar till, för då kommer Heidi.

Synd att det snöade igår tycker jag, hade faktiskt klarat mig utan snö nu när det är mars. Men solen skiner på fint iaf, så det är ju ändå väldigt skönt å va ute. Satt å solade på altanen förut, kände mig som en gammal körring.. :P haha. Tobias påstår att jag ser ut som en 40 åring så. Han måste tända på gamla kärringar med andra ord. va har jag för pojkvän egentligen? :S

Har väl egentligen inte något intressant och skriva..Händer inte så mycket när man sitter hemma hela dagarna, dumma bil...


Så de va så de va..

Publicerad 2008-03-04 14:03:10 i Allmänt,

Har skickat tusentals sms (känns det som) till Yohanna, inge konstigt att jag aldrig fick något svar när hon inte kan läsa.. Hm. Men då va de problemet löst iaf :D hon var inte död, tack å lov!

Nu kommer min vilding krypandes och skrikandes, dags å sova för henne egentligen.. Tycker dock inte hon. Suck.

Hoppas dagen går fort... Tobias jobbar över ikväll, fast jag vet inte hur länge. Se om vi hittar på nåt skoj jag, Ragge och Felicia då istället. Har redan varit ute på två promenader, får väl bli en 3e snart så flisan somnar. å Ragge blir nog glad me.. :)

hejs!

Biljävel...

Publicerad 2008-03-03 07:29:08 i Allmänt,

Världens dåligaste köp måste ha varit min nuvarande bil. Vi gav 5000 för den, vi har lagt ut ca 10-12000 extra på den (vilket vi räknat me), men fortfarande läcker den olja, vilket vi haft den inne för 50 gånger, punka i däcket, som dom lagade, batteriet e dåligt så ja tar mej ingenstans.. GAH! hela bilen skramlar å dundrar när ja kommer dessutom, å tjuter som fasen.
Usch, jag vill ha en ny bil... En Audi, eller en BMW. Men dom e så jävla dyra å köra me försäkringar å skatt å tjofadderallan. Har icke lust till de.

Ser ut att bli skapligt fint väder idag, funderar på om jag kanske skulle tvätta och hänga ute. Så länge det blåser lite så torkar det ju.. Har i och för sig redan TONVIS med tvätt hät hemma som behöver vikas. Men det är tråååkigt!

Många som fyller år den här månaden.
5:e Mirja, broder Mattias
7:e brorsdotter Jennilie  
20:e broder Marcus..

Å det var faktiskt nån mer... Men fyra pers är tillräckligt dyyyrt!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela