hannah

Till mig mig mig

Publicerad 2009-09-26 15:49:52 i Allmänt,

Har vart å handlat idag. Å igår. TILL MIG! :D Jag blir lycklig när jag handlar... Så det blir iaf inget köpstopp i den här familjen :P
Var å köpte ett par super snygga jeans leggings igår, å trosor. Trosor behöver man ju nya ibland. Sist jag köpte trosor var nog tre år sen, haha.. Men det är ju SÅ tråkigt, å dyrt!
Idag va ja iväg å köpte mig riktiga promenad skor, gore tex. Så nu är det bara att promenera :) Dom va nedsatta så gav "bara" 900 för dom. Men så är det ju skor med råge. Sen tog jag promenaden till domus å köpte mig ny mascara å rouge. Så nu blir jag vacker på mârten, pffff. ;)

Men när jag ändå tänker till, så förtjänade jag ett par nya skor. Jag förtjänade dom så mycket så jaa! Har nog sparat in dom där 900 på att INTE köpa nya skor det sista.

Så..

HEJDÅ FULSKOR! (förstår ni varför jag INTE kan gå i dom här längre?)





En plock och städar dag

Publicerad 2009-09-25 10:19:09 i Allmänt,

En plock och städar dag tar jag idag. Jobbet får vänta tills kvällen, känner att jag har för mycket att göra här hemma, och dessutom jobbar jag halvt ihjäl mig och behöver ett avbrott. Måste tänka på mig, Tobias och barnen, vi är ju trots allt viktigast.
Idag är tvätten huvud sysslan. Tvättar faktiskt en maskin om dagen, men har ungefär fyra maskiner liggandes tvätt mässigt sett som behöver tvättas. Fy. Skulle behöva en TORKTUMLARE så jag fick undan nåt någon gång. Tack och lov är det ju rätt okej väder ute så jag hänger en maskin ute och en inne. Men det torkar ju inte på en par timmar precis. Åååh, älskade torktumlare. Kondenstumlare, så den gör nytta för tvätten som hänger också. Då skulle man bli av med påslakan och stora handdukar som bara tar plats i tvättrummet.
Så att ja. En maskin är hängd, en ny ligger i. Har fyra maskiner att vika. Blä. Men det måste göras.
Felicia har lekt cirkus eller något på sitt rum så det ser ut som ett bombnedslag, så där ska det städas. och när jag ändå är där uppe ska jag passa på att städa de andra fyra rummen. Våärt rum, klädkammarna och sy rummet. Dom är inte så stora dom tre sistnämnda men har en förmåga att samla på sig mycket saker och skit ;)
SEN ska jag plocka undan i köket som jag alltid gör, ta upp mat, förbereda maten, förhoppningsvis äta under dagen, vattna blommor och OM jag hinner ta fram "62" lådan så Leah får större kläder.
Plockat i vardagsrum, lekrum, hall och badrum redan avklarat. YES, vad jag är hurtig.

Nej nu får jag fortsätta.

Tjipp!

Japps.

Publicerad 2009-09-24 21:32:27 i Allmänt,

Nu börjar det väl närma sig bilduppdatering kanske?
Om jag nu hittar nåt värt att lägga upp. Har tagit många bilder men har man digitalkamera finns ju risken att hälften faktiskt är skit :P
Det närmar sig mârten med stormsteg! :) Bolaget på måndag då antar jag. Det kommer väl vara typ 5e gången jag är där, haha... Inte lätt inte lätt...
Köpte ju nya kläder på ellos me, åt bara MIG. Hälften åker tillbaka. Trodde/TROR att jag är stor som ett hus... Så jag såg ut som ett vandrande tält i kläderna. En klänning, en väst och ett par leggings behåller jag. Klänningen är lite för stor men med ett skärp gör det susen. Så snygg skärning vid bysten! yes yes.




Mja, det var väl dom senaste veckorna. Tårtan har jag gjort alldeles SJÄLV. Den ser ju helt okej ut, så den var ju tvungen å få vara med. Dom två sista bilderna är från idag, diskuterar vilt under tiden tobias fotograferar :P
Och för den delen, kortet när Felicia leker med katten. Hon har alltså INTE boxing handsken för att dänga kraken, utan för att han bet och rev. Så hon sprang och satte på sig den som skydd när hon rullade bollen till han. Smart tjej :)
Sen det andra som gör mig till en ännu stoltare mamma är att hon kan rita gubbar nu. Eller huvuden, och konstiga kroppar :) Dom har både mustasch, ögon och mun (ibland allt, ibland något) och häromdagen målade hon en katt. EN KATT LIKSOM! En klottrig kropp med en cirkel till huvud och fyra ben. I'm impressed!

Och glöm inte att dom är klickbara!

Ragge

Publicerad 2009-09-21 07:15:35 i Allmänt,

Igår när vi hade kalas och jag satt ute å rökte kom det en vovve i 320 innifrån. Ragge. Vart alldeles pirr i hela kroppen och SÅ lycklig.
Kunde inte sluta gråta när jag stod å prata med honom i köket, usch. Känns lika hemskt fortfarande som när jag lämnade honom.. Grät en skvätt till igår kväll när linn å mattias hade åkt.. Nu är det någorlunda, hoppas jag. Börjar säkert gråta igen.

Usch usch usch usch.

Saknar min bebis...

Mja, ett år sen.

Publicerad 2009-09-19 23:00:15 i Allmänt,

För ett år sen satt jag i Årjäng å hade dö trist på mârten. Ja faktiskt, så var det så. Verkligen INGENTING gick som planerat och allt bara var fel. Så som det kan bli när man planerar noga att gå ut. Ångrar inte att jag inte ens tänkt tanken att åka dit i år. Satsar på arvika istället. Verkar som att vi kanske, kanske, kanske kan gå ihop ändå. Annars går vi olika dagar om det nu inte skulle gå vägen.
För fem år sen på Årjängs mârten vart Tobias av med körkortet. Jag slarvade bort ett par högklackade skor för Virre. Vi kom hem barfota (?) i spöregnet. På söndag morgon gick jag och höll handen med Tobias igenom hela Årjäng iförd ett par rosa pyjamasbyxor och lagomt bakfull. Vi var inte tillsammans då, bara på g (?) på helgen (?) åtminstone. If you know what I mean. Fniss. Det vart nog riktigare efter den helgen.
Mârten för fyra år sen satt jag och skrek att jag skulle krossa en flaska å köra upp den i röven på henne så hon fick så hon teg. Ja hon. Hon som ALDRIG ville fatta att Tobias ville ha mig hur många sms hon än skickade. Fuck you. I still don't like you! I've got a bottle right here, *****...
Mârten för tre år sen åkte jag raggen dit me Pernilla. Har vääääldigt dåligt minne den helgen. Vet att jag hade världens fight med tobias, han stack, å ja åkte till Åmotfors i en bil med typ 15 pers i. Vaknade breve Pernilla av att tobias pickade mig på armen och skulle hämta hem mig.
Två år sen var jag hemma med min sötnöt.
Och sen förra året gick allt som sagt bara fel... Inte att vi bråkade eller nåt men ingen fest blev bra, ingen människa va glad osv. Jag och tobias ville festa, dom ville hem och sova.

Leah fick prova flaskan idag, första gången. Gick alldeles utmärkt, så det känns betryggande. Nu ska jag bara pumpa halvt ihjäl mig så jag slipper ge henne ersättning. Smakar ju inte lika och orkar inte vänja henne vid det också, då blir det för mycket flaska.

Annars har jag bakat hela dagen idag. Världens längsta bull recept men guuud så goda! Å imöra ska jag baka nougatmuffins och prinsess tårta. Älsklingen får sitt kalas imorn, han fyller på måndag.

Jag sa att han fick åka iväg å festa i årjäng under helgen om han ville fira. Men han tyckte att det var för långt ifrån oss, att han ville vara hemma å mysa med familjen. Ibland säger han precis dom sakerna man vill höra ;)






OHCJ JUST DET! MIN ÄLSKEPÄLSK BAJSADE PÅ POTTAN IDAG, SÅ NU BLIR HON STOR PÅ RIKTIGT... IMORN PROVAR VI ATT SLUTA MED NATTBLÖJA,  HON ÄR JU ÄNDÅ TORR PÅ MÖRAN OCH GÅR PÅ POTTAN :D STOLT, STOLT, STOLT ÄR JAG! ;)

Mârten

Publicerad 2009-09-17 13:16:18 i Allmänt,

Det blir ut-på gåing på mârten för min del. Tummen UPP för det! Ska bli jätte skönt å roligt att få komma ut lite, är ju trots allt ett tag sen. Mitten på oktober i fjol, när vi hade fest.
Men nu blir det nog grejer. Eller? Jag har ju inga kläder? I'm in deep shit. Kan ju inte gå i mys byxor på debuten heller! Faktiskt är det väl dom gångerna man kastat sig ut i ruffsigt hår, osminkad och i mys byxor man haft roligast å fått mest ragg. Haha. Jag iaf, kanske har någon speciell undangömd karisma som kommer fram då.
Men nu är jag inte ute efter några ragg, men att se bra ut tillsammans med sin über snygga pojkvän skadar väl aldrig :)
Jaja, vi får väl se vad jag hittar på. Har inte ens någon jacka som passar min fula barbapapa kropp. Skulle behöva gå ner innan det blir för kallt, men orkar egentligen inte bry mig om det just nu... Vill bara mysa och njuta av Leah och Felicia. Ta tag i det där andra sen.




Haha. Faktiskt, det här med att vara ful när man går ut. Andra gången Tobias och jag träffades och pratade för första gången låg jag och sov i min lägenhet. Var halvfull efter att ha kört öl spelet med Lomme och Veronica på kvällen, osminkad, hade ett fult nattlinne som gick till fötterna med spets och stora gröna blommor på (fått av farmor). Jag var INTE vacker! Tog väl typ tio minuter så ville han ha mitt nummer. Hahaha. Shit va klockrent...

emma idag?

Publicerad 2009-09-15 08:44:24 i Allmänt,

Vart ingen tur till Emma igår, Felicia skulle va hemma, och det blev en akut grej med jobbet så jag fick göra det i fyra timmar. Sen var dagen nästan slut :P Idag däremot vill Felicia åka till Ellie. Skrev sms till henne förut men har en känsla av att hon inte e vaken åtta på sin lediga dag ;)
Så om hon har tid för oss, åker vi sen.

Båda barnen är på jätte bra humör idag, sov till sju ungefär å leah till strax efter åtta. Leah har däremot vart jätte puppig å mammig hela natten och jag har vart uppe å käkat tabletter för världens hemskaste migrän som hälsade på inatt. Så är lite smått sliten i huvudet idag.

Nu vill Felicia läsa barbapapa böckerna. Så jag smiter!

Tjipp!

Gårdagen

Publicerad 2009-09-14 09:26:02 i Allmänt,

Fick faktiskt en hel del gjort här igår. Tvättade två maskiner, hängde två maskiner, vek FYRA maskiner, vädrade täcken och fårskinn, bäddade alla sängar, planterade om hälften av blommorna, bakade äppelkaka och... Ja. Vad gjorde jag mer? Gjorde något mer vet jag, för hade fullt upp hela dagen igår.

Idag funderar vi på att hälsa på Emma - jag, Felicia och Leah. har inte riktigt bestämt oss än. Är så tråkigt väder ute så det blir nog bara tråkigt att vara här hemma. Blir ju inte överdrivet sugen på en lång promenad heller, måste jag erkänna. Får slänga in vagnen i bilen och ta promenaden hos Emma istället, kan vara kul att gå på något nytt ställe.

Leah ligger uppe och sover som en stock, hon sov bra i natt. 19.30-23.30 på pappas mage, och 00-04 i sin vagga och sen hos mamma. Skulle lagt tillbaka henne men hon var alldeles för mysig och fick ligga hos oss istället. ;)
Felicia tyckte att det var dags att gå upp strax innan åtta så vi fick sov morgon också. Mys!
Nu är stjärnan vaken. Ska klä på dom, leka lite och sen skriva och se om emma är vaken!

Tjipp!

Hemliga minnen

Publicerad 2009-09-13 22:57:07 i Allmänt,



Back to the beginning...
Hemliga minnen med dig.
Hemliga minnen med er, som bara ni vet. Som bara ni känt. Som inte dom andra förstår.
Och jag får ångest. Sådan fruktansvärd ångest när jag minns. Men en ångest som jag ändå plågar mig med då jag tycker om att minnas tillbaka. Snyfta lite, tycka lite synd, skratta, blir nyförälskad, känna mig omtyckt, hatad, lurad, förnedrad, snygg.
Jag trivdes i mig själv.
Jag var så mycket mig.
Jag stod på mig, kämpade. Jag gjorde allt för dig. Medan vi gjorde allt för varandra.
Vi fanns alltid där, varje kväll, varje natt.
Vi såg varandras sorger, vi såg varandras glöd.
Det var som att vi var flugor på ett spindelnät. Något höll oss samman.
Den tiden är förbi.
Den tiden är glömd.
Men så helt plötsligt minns man, hemliga minnen.
Minnen ingen annan vet. Minnen som får dom att må dåligt.
Perfect didn't feel so perfect.
Minnen jag håller för mig själv, med dig.

Jag har sagt till någon, en del.
En del av mig som jag kan berätta, men det har sårat.
Hur jag sett ut, betett mig. Hur lågt jag sjunkit.
Det har format mig. Gjort mig till någon som jag kan minnas tillbaka till.
Ärrad och skalad.
Jag gör inte det misstaget.
I'm coming clean.




Jag saknar mörkret. Tiden då vi, ni, mina vänner, gjorde varandra glada.
När vi satt. Gick. Tittade.
Lyssnade på musikens ljuva toner, som fick oss att drömma bort.
Gatorna som lös. Ögon som tindrade.
Vatten.
Inte så jävla komplicerat.
Jag dög som jag var - ni var perfekta.
Inget skulle ändrats.
Vi hade alltid varandra. Vi var hos varandra. Ingen gick ensam.


Ni var mina fåglar som lyfte mig högt, som fick mig att sväva.
Jag föll aldrig.
Jag hakade mig fast.
Vi skapade hemliga minnen, vi aldrig glömmer.



Nya kläder

Publicerad 2009-09-13 10:26:42 i Allmänt,

Har handlat kläder till mig själv på ellos nu. Inte en ENDA grej till barna, det är ju fantastiskt! ;) Behöver uppdatera garderoben lite, har bara gamla slitna fula kläder. Men nu blir det förhoppningsvis bättre. Hittade inte alltför mycke men en väst, en tunika, en klänning, en topp, ett par jeans leggings å ett par jenas. Passade på när ja hade rabatt.

Nä, nu blir det lite kaffe, sen ner å vika/hänga/sätta på ny tvätt maskin, städa och byta i sängarna, och en promenad. Sen har jag inget mer planerat.


Tjipp!

1 månad

Publicerad 2009-09-11 13:33:32 i Allmänt,

Idag är lilla Leah 1 månad. Tänk vad fort tiden går! Tycker inte jag hunnit göra något speciellt heller under månaden som gått, inte med henne heller. Bara varit, och jobbat massor. Det är väl därför jag aldrig hinner skriva blogg heller längre...

Nu har jag iaf lite betänketid över innan Felicia ska hämtas på dagis. Blir nog ingen promenad nu på eftermiddagen, fogarna pallar inte den helvetes backen riktigt än. Men en promenad om dagen blir det åtminstone, alltid bättre än ingen :)

Ikväll/natt blir vi själva jag å barnen, Tobias ska iväg på galej :) Vill också ut! Snart åtminstone. Är så extremt sällskaps sjuk. Inte sällskapssjuk på kaffe, fast det är jag med iof, men på att umgås ENSAM med mina kära vänner. Och öl sugen. Så varför inte slå två flugor i en smäll så småningom? Funderar på en debut på marten om jag får barnvakt åt båda busungarna.. Så skulle jag och tobias kunna gå ut båda två... Men får väl se. Annars får jag vänta till nyår för då är jag minsann bjuden på gårdsfest i skogen! Haha. ;)

Nej, om man skulle göra nåt vettigt dom 20 minutrarna som e kvar? Eller man kanske skulle passa på att vila? Har vilat två gånger sen förlossningen. 2 timmar dagen efter Leah kom, och 20 minuter när jag hade mjölkstockning och över 39 i feber. Så lite vila är jag väl värd...

Kaffe innan dagis

Publicerad 2009-09-09 07:31:27 i Allmänt,

Sitter å dricker lite kaffe innan det bär iväg till kaffe. Å då menar jag lite kaffe ockå, eftersom vi glömt köpa nytt. Typiskt. Får väl åka till stan sen å handla, behöver mer än kaffe här hemma ;)

Vad har hänt sen jag skrev sist? Har varit på kalas i skogen hos svärföräldrarna, å igår va vår allas älskade emma här. Tänkte slänga upp lite bilder sen. Har egentligen ingen tid å blogga nu heller men kände att jag var tvungen!

Hej så länge! :)

Födelsedagar

Publicerad 2009-09-06 08:55:27 i Allmänt,

Har inte haft tid att uppdatera på några dagar.. Fick så ont i bröstet i tisdags att jag trodde jag skulle dö, och på onsdagen fick jag över 39 graders feber. Vart inte bra fören på torsdag kväll då febern försvunnit helt efter nästan en hel alvedon karta... Ringde sjukvårdsupplysningen och dom var helt säkra på att det var mjölkstockning. Usch å fy vad hemskt det var! Satt och nästan grinade på tisdagen när jag ammade Leah, kunde inte ens prata med Elin samtidigt :P Trodde hon sugit fel först men så var det inte. Bröstet blev stort runt och illrött och gjorde ap ont.
Men nu är det som tur är bra :)

På fredagen fyllde jag år. Blev 22 år GAMMAL! Närmar mig 30 sakta men säkert, haha. Fick presentkort av Tobias till massage, mys. Får försöka ta mig tid till det så småningom.

Idag ska vi iväg till Lasse och fira honom, han fyller egentligen år imöra men har kalas idag. Får hoppas han blir glad för presenten bara, det är Tobias som vet det där bäst. Presenter till karlar är jag värdelös på, speciellt när dom redan har allt. Tror vi ska åka dit lite tidigare så är vi där i stort sett hela dagen, som vi brukar göra.

Har plockat i förebyggande syfte här på möran och ska snart ta tag i dammsugaren och tvätten. Är ju SÅ skönt att komma hem till ett nystädat hem, även om det inte är det så länge. Tvätten går mig mer eller mindre på nerverna, den tar verkligen aldrig slut! Det blir mycket tvätt med ETT barn, men nu när man har ett till som skiter igenom kläderna å spyr så man får byta några gånger om dagen och en mamma som mjölkar igenom alla plagg... GAH! Jag tvättar och tvättar. Jag VILL VILL VILL ha en torktumlare.

Max otränad!

Publicerad 2009-09-01 15:34:15 i Allmänt,

Kan man lugnt påstå att jag är. Det känns att jag haft foglossning och inte promenerat mer än behövligt sen i februari. Fy farao. Höll på att gå åt bara den korta biten till mamma och pappa förut. Men väl framme kändes det bra, svettig och jävlig som jag var i min svarta softshell jacka. INGET jag rekommenderar att promenera med i gassande sol! Är bara så väldigt glad för att få på mig jackan igen så jag måste ju nästan ha den innan det blir vinter, hehe.
Har vart en mindre stressad dag idag. Gårdagen var minst sagt förjävlig. Skrek inte det ena barnet skrek det andra. Bar jag inte det ena barnet bar jag det andra. Sov det ena barnet ville det andra barnet bli bärt och skrika samtidigt. GAH! Kände mig lite smått uppe i taket igår. Plus att jag var tvungen att få undan tvätten och disken mellan varven, göra lunch, planera middag, gå till bvc och när allt var klart kasta mig i bilen och åka till charlottenberg. Var SÅÅÅÅÅ sliten när jag kom hem att jag sov en stund i soffan mellan 18-19.30. Det var skönt :)
Idag har båda däremot varit på strålande humör.
Började dagen vid sju med kaffe och jobb. Hade en sprattlande Leah på lekmattan en bra stund och en Felicia som satt och målade med fingerfärg och sjöng (som vanligt) barnvisor för lillasyster. Leah somnade efter ett tag och jag och Felicia lekte med klossar, plockade disk och målade katter. (jag målade katter, som jag oftast får göra när "hon" ska måla) Sen traskade vi iväg till mor med ärtsoppa och bjöd på lunch. Nu har vi varit hemma en stund och båda barnen sover som stockar. Dom får sova en stund till, onödigt att väcka dom. Ska snart börja med maten så den är färdig tills Tobias kliver innanför dörren.

Har iaf tagit kort under vår promenad. På forsen. Haha. Så här kommer dagen i bilder!



















Sen gick vi hem!












(Hon fick mutkakor hos mormor eftersom hon VÄGRADE åka hem)

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela