hannah

Tokigt!

Publicerad 2011-11-30 10:33:28 i Allmänt,

Tänk vad tokigt det är att läsar antalet ökar radikalt när jag inte skriver. Jag tar det som en pik, haha.
Den här veckan har som alla andra gått i en rasande fart. Inte har jag fått upp några stjärnor och inte heller något julbak. Men det kommer en helg den här veckan också. I dag ska dock alla stjärnor och stakar upp, det är ju kalender öppning i morgon. Då måste det vara mysigt för mina små pluttar :)
Inte har jag tagit mig i väg till frisören heller, det var väl attans! Men nu måste jag nog i väg, ser ut som trasselsudd, om någon kommer i håg honom. Jag måste nog dessutom lägga en toning i håret den här gången i stället för min sedvanliga blekning, håret är liksom... Strävt? Inte alls fint eller praktiskt.

Ett strävt jätte lockigt hår = Ett jätte fult burrigt hår.


Men när ska jag hinna till frisören då? Det är stora frågan.

Det tar sig

Publicerad 2011-11-25 13:40:13 i Allmänt,

Nu har jag skrapat ihop två flyttkartonger, två pappkassar å en Ikea kasse med saker. Härligt! Hoppas jag blir av med det mesta också. Jag liksom tänder lite på att göra mig av med grejer, det blir så mycket plats ;)
( plats att trycka in ny skit på)
Fortfarande funderar jag över priser... Hmmmm

Loppis

Publicerad 2011-11-25 09:56:56 i Allmänt,

Ska vara med på loppis i morgon, så här rotas det grejer för fulla muggar. Men vad säljer och vad säljer inte?
Tänkte på barnkläder, överdelar för tjugo kronor, nederdelar trettio, klänningar trettio, strumpbyxor fem, pyjamaser tjugofem. Låter det rimligt eller dyrt?
Och ytterkläder, overaller sjuttiofem och jackor femtio?
Tips mottages tacksamt! :)

Hujedamej

Publicerad 2011-11-23 18:23:13 i Allmänt,

Jag är så bövelens trött så ni anar inte!
Kom hem klockan 18.00 idag, slitsam dag väl. Om cirkus en timme sticker jag till högvalta och slappar. Jag är en riktig slapp fis just nu!

Jag fixar!

Publicerad 2011-11-23 07:17:34 i Allmänt,

Jag ska fixa och dola till helgen, är det tänkt. Pyssla lite med flickorna och sådär, men, jag har verkligen noll koll på vad man ska göra?! Är det någon som har ett tips?
Var ju några år sen man pysslade nu...
Det blir även det sedvanliga pyntandet, men inga jul gardiner tror jag. De gardiner jag har är så himla juliga. Jag vill ha lite lagom till att börja med.
Funderar även på att fortsätta måla lite dörrar, nu när jag sett att det blir så bra :D

Desperate

Publicerad 2011-11-22 22:01:16 i Allmänt,

Yeah i know who's desperate, i am! ;)

Elin å jag har spenderat vår dejt med wordfeud, jaga hund på rymmen och kollat på hemmafruarna. Precis såsom en riktig mysig tisdags dejt ska va!

Torrt hår!

Publicerad 2011-11-22 18:24:52 i Allmänt,

Visste ni förresten att ett tecken på att ens schampo är bra, är att håret blir "strävt" när du sköljt ur det? Sådär lite torr sträv gummi känsla. Ett bra balsam gör sedan håret mjukt och följsamt.
Det är nästan lättare att utesluta dåliga balsam, många sköljs ju nästan "bort" med en gång och man blir inte alls så mjuk. Eller när konsistensen är som vatten.


Så ärrä!

Dussss

Publicerad 2011-11-22 17:38:29 i Allmänt,

Tobias är i fullt sjå med dammsugaren och jag.... Ja, jag kollar på pingu. I dag har pingu kalas. Mycket roande!

Ska snart slänga mig in i duschen och kosta på mig en hår inpackning tror jag? Har egentligen ingen hår inpackning som är bra, men bättre än inget, eller? Dt där med hår är ett mysterie för mig... Mitt är bara busigt, tjockt och rörigt hur jag än gör. Bara fel fel fel!
Förra gången klippte hon ju upp det mycket och tunnade ur det. No more kan jag säga! Har så mycket hår uppe på huvudet och lite nedtill så jag ser helt enkelt ut som ett jävla miffo, så här tre månader senare. Till veckan får det bli topparna som åker och kanske... Rött?

Kan inte ens le normalt i den här frisyren :(

A lot of running!

Publicerad 2011-11-22 07:58:38 i Allmänt,

Är egentligen på väg i väg. Inväntar att posten ska öppna, så jag kan lämna ett paket. De har ju helt fantastiska öppentider. 8.00-10.00 och 15.00-18.00. Helt ärligt? Inte de mest ultimata öppen tiderna!

Ikväll ska jag för övrigt i väg på dejt med min gull gull, och i morgon ska jag i väg på dejt med mina två gull gull. Sen blir det bara hemma slapp resten av veckan! Skönt, tycker jag :)

Ja faktiskt!

Publicerad 2011-11-21 15:54:14 i Allmänt,

Härlig start på veckan! Morgon dagen är redan färdig planerad för mina anställda och jag har haft en allmänt bra arbetsdag! Planeringen låter som en självklarhet men nej... De flesta jobbar ju så när jag ringer på dagen får jag inte tag på dem. Mellan fyra och sex har jag fullt upp med mitt eget här hemma, så runt sex brukar jag dra i gång ringandet igen. Har jag tur svarar de med en gång (det kan vara upp till 10-15 personer jag försöker få tag på) och tackar ja så min planering flyter. Men de kan vara i väg även kvällstid eller tacka nej till tiden så då får jag leta upp nya kunder att ringa till. De dagar jag har otur, som igår (fast hade rätt tur ändå) slutade jag ringa vid 20.00, 20.15 får jag in sjukanmälning, får planera in ny personal som tack och lov tackade ja, 20.35 ringer en kund tillbaka och tackar ja, 21.45 hör den sista kunden av sig. Lång arbetsdag. Men idag, redan FÄRDIG! :D

Nu ska jag slänga på lite kaffe så det är klart tills min älskling kommer hem och gotta ner mig i soffan ;)

Ny dag, nya renoveringstips?

Publicerad 2011-11-21 10:22:02 i Allmänt,

Jag/vi har kommit i gång med renoveringen lite smått igen.
Bland annat
Målat klart toa dörren (ja, du läste rätt)
Målat handtaget på toa dörren
Målat källar dörren, tre lager, one to go!
Skrapat lim i resterande del av trappan
Slipat den första delen av trappan

Måste ha slagit i huvudet eller något. Men gött ärrä!
Nu ska det alltså köpas in tapetklister och en rulle vit tapet (nödvändigt liksom...) så är vi helt klara med tv rummet, ja, eller det vi påbörjat. Helt vill jag ju byta golvlister men det får bli en annan gång. Det tar väldigt lång tid att byta lister. I alla fall lång tid att få upp dem!
Sen tapetsera om i hallen, skit rusta tapeten gick ju bara i sönder. Så vi köpte ny skit rusta tapet och försöker få det snyggare den här gången!

Gottgottigottgott!

Publicerad 2011-11-20 17:21:43 i Allmänt,

Gjorde riktigt god mat idag! Dessutom massvis så jag har lätt matlåda hela veckan, perfekt :)

Broccoligratäng med kyckling:
En halv grillad kyckling
500 gram färsk broccoli
250gram keso
5 dl grädde
Basilika
Salt
Svartpeppar
Ost, skivad, så att det blir enkelt och bra ;)

Koka broccolin i ca? 10 minuter.
Dela kycklingen i små bitar.
Släng i det i den smorda formen.
Häll på grädde och keso, blanda runt. Krydda efter eget behag, och lägg på ost skivor.
In i ugnen i ca 20-30 minuter i 200 grader.
Smask smask!

Detta var jätte jätte JÄTTE mättande, så man orkar inte mer än en portion mindre än en ansiett, så som man ska äta alltså. Men för er dödliga som äter kolhydrater, ta bort grädden och välj nåt "smalare" alternativ och koka potatis till :)

Bäst av allt, barnen åt med glädje!
Enjoy ;)

Julklappar?

Publicerad 2011-11-20 07:56:23 i Allmänt,

Jag är ju i stort sett klar med julklappar till barnen... Något mer blir det nog. Framförallt till Felicia, hon är enormt framåt nu och suger i sig allt som en svamp. Jag räcker inte till riktigt. Därför funderar jag på en play pad? Någon som har en sådan? Man kan räkna, skriva osv på den... Men upp till sju år eller något, och det är för simpelt för henne. Tveksam...
Annars har jag funderat på att köpa typ som Nintendo ds, fast inte det riktiga, så hon får med sig tekniken också när hon ändå är så lättlärd så hon inte halkar efter på den biten. Svårt!

Leah däremot var med och önskade sig ett Lundby igår av farmor och farfar, så vi får väl se. Bättre kanske om bara en får huset, eller bättre med båda? Dom får det nog tillsammans, utan inredning då...
Så då behöver jag nog köpa mer där.. Oj oj oj!
Hur mycket lägger ni ner pengamässigt på julklappar? Jag blir ruinerad varje jul...

På eget bevåg

Publicerad 2011-11-19 08:02:33 i Allmänt,

Jag vaknade av mig själv idag, för ca en halvtimme sen. Precis när jag satte mig upp i sängen så hörde jag fnitter i hallen, ser en dörr som går upp och där står världens vackraste flickor och lyser av lycka. Härlig morgon! :)

Nu sitter vi i soffan, mamma dricker kaffe och dom kollar Bolibompa. Leah har fått en ny favoritpryl här hemma, nämligen en Barbie?! Hon drar med sig den där barbien överallt, hon sover till och med med den? Hon är ju så liten, trodde inte att dom lekte med Barbie då?
Å Felicia leker fortfarande med dockhus och allt..
I toppen på hennes önskelista i år står ett Lundby hus, "med alla tillbehör på bilden".
Jo tjena. Jag sa att hon fick önska sig dockhuset av farfar, så får vi se med resten.
Farfar har precis "upptäckt" Felicia. Han var väldigt imponerad när de var barnvakt sist, på Arvika marten, att hon var så väluppfostrad och artig <3 <3 sen sa han även att hon var väldigt smart. Fast allt det visste vi redan. Men grattis till Felicia som fick en farfar hennes femte levnadsår å ett stort grattis till farfar, det måste kommit som en chock för dig ;)

Näpp! Nu blir det frukost, väcka älskling så han får frukost och sätta igång dagen. Plock och städ på schemat idag hade jag ju tänkt, och jag tror faktiskt att det även blir lite målande :)

Det var det.

Publicerad 2011-11-17 14:14:50 i Allmänt,

Jag skrev ju för några timmar sen att jag var bra. Vi stryker ett streck över det...
Har för övrigt världens bästa luna som känner att matte är dålig å tjatar inte ett endaste i dag.
Å päls bollen Charlie är lycklig när matte är sjuk, då får man mysa ;)

Just another weekend...

Publicerad 2011-11-17 07:38:35 i Allmänt,

Snart helg, igen! Jag tycker att veckorna går sjuuukt fort!
Till helgen är det faktiskt, och kanske tråkigt nog, städning som står på schemat. Tobias ska tapetsera lite och putsa fönster och jag tänkte ta en omgång på övervåningen. Framförallt ungarnas sovrum. Diska leksaker, plocka i ordning och plocka bort. Behövs det med i bland :)

Mag ontet gick över i går kväll tack och lov. Det var nog bara tillfälligt. Hade inte feber eller så, men mag ont är jobbigt i alla fall! Men nu är jag back on track på jobbet.

Ha en fin dag alla :)

Åh nääääääääjjjj!

Publicerad 2011-11-16 18:54:18 i Allmänt,

Jag ligger i soffan, magen inte på topp. Vill inte vill inte vill inte. Hoppas det går över typ nu. Jag har inte tid med sjukdom...

Felicia har förresten målat en porträtt bild av mig, visste inte att jag var så vacker ;)

Hannah checked in at...

Publicerad 2011-11-16 15:05:13 i Allmänt,

Förskolan tallen. Japp! Sitter här nu och väntar på mina små som äter mellanmål. Vi tog en promenad idag, jag å luna. Jobbat sista timmen hemifrån, skönt faktiskt! Känns på nåt sätt mindre stressigt då, även om det faktiskt är samma saker jag gör.
Slänger med nån bild från i helgen, enjoy!

Ullared

Publicerad 2011-11-09 07:47:07 i Allmänt,

Jäklar vad grejer det finns på Ullared! Å jäklar vad grejer jag har med mig hem ;)
Är jätte nöjd med gårdagen. Gjorde ett litet fel köp till min gubbe dock, så det får bli julklapp till någon istället :)
Mitt bästa köp till barnen, pet shops och My little pony (mer än halva priset sparade jag på dom)
Bästa köp till Tobias, måste vara parfymen.
Bästa köp till mig själv? Det är dom ur snygga lamporna ja köpte, 119:- !!! :)

Söndag

Publicerad 2011-11-06 18:23:07 i Allmänt,

Har vart en mysig men "nyttig" dag idag.

Startade dagen med en dusch, sen en kopp kaffe å frukost. Vinkade av min älskling när han åkte på jobb. Ungarna började måla kartor så jag drog ett varv med dammsugaren å plockade rätt lite här hemma, stoppade i diskmaskinen osv. Då hade klockan slagit 8.30.
Gick till källaren å hängde tvätt å satte på en ny maskin, vek tre maskiner å la rätt i allas garderober. Satte på ytterligare två maskiner under förmiddagen å flätade felicias hår, det blev hela 22 stycken när vi flätat klart.
Klockan hann bli ca 11.00 å ja, flickorna å Luna gick till mor å far å busade. Drack kaffe, planerade in Ullared, fick med mig lite lego och promenerade hemåt vid ca 13.00.
Tobias var hemma så jag lagade lite lunch, makaroner å köttfärssås.
Satte på en ny maskin tvätt (för er som tror jag tvättat en halv kläd affär så nej, jag har tvättat trasmattor, en och en;) ) och plockade i ordning kläder som blivit för smått, sen myste jag ner mig i soffan framför Emil i lönneberga.
Vid 15.30 var det dags att börja göra i ordning middag, rostbiff, potatisgratäng, gräddsås å grön sallad. 17.15 var det klart. SMASK SMASK.
Sen plockade jag i diskmaskinen å nu kollar jag på bolibompa.
Det var min dag det! :)
Nu återstår det att hänga sista maskinen, plocka undan leksaker, natta barn å slingra mig in i ett par varma starka armar framför en film.. Å sen återstår ..... Sen sova ;) haha.

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela