hannah

Rasen, de e va ja e!

Publicerad 2009-04-30 12:17:32 i Allmänt,

Ibland är att karlar bättre å ha på avstånd.
Å när jag gå här som ett åskmoln, vilket jag göra så erkänner jag ändå aldrig något.
För jag kommer säkert få frågan, "Är du irriterad? Är det nåt?"
Å jag borde ju svara "IRRITERAD!? JA Ä REKTIT JÄVLA RASEN Ä JA!"
Men sällan jag svara så. jepps.
Sitter å lyssnar på Rammstein nu, det känns bra när man e förbannand. Vet inte riktigt om jag blir gladare av de, snarare ännu mer förbannad av nån anledning.. Men det känns bra iaf.

Nu ska jag sura.

E du arg?

Publicerad 2009-04-28 18:14:06 i Allmänt,

En fråga man helst aldrig ska ställa till en, faktiskt väldigt arg, tvååring. Till svar får man ett ilsket "NEEEEEEJJJJJ!!!" till svar. Sen blir dom oftast ännu argare. Jag har fortfarande inte lärt mig detta riktigt efter fyra månader. Det går som på ren rutin. Stackars barn med en sån oförstående mamma, klart hon inte är arg, hon är ju jätte glad. Jag som mamma, om någon, borde ju se att hon strålar av lycka när hon står där med illröda ögon, huggtänder och tårar som sprutar.
Jag får nog bättra mig en aning...

Idag har hon mest varit sådär strålande lycklig hela dagen, så jag har hållt mig lite på min kant. Vi var hos mamma en tur och där gick det väldigt bra så länge jag bara drack kaffe. Om jag närmade mig henne utstrålade jag tydligen något slags hot som gjorde att hon sprang åt andra hållet. När vi väl fick in henne i bilen och kom hem, stod hon och skrek (av lycka givetvis) efter mormor i ca. 45 minuter. Grannarna tyckte nog det var spännande att det hände något i området, jag däremot var måttligt road när trumhinnorna bullrade och ögonen var som streck.

Nu har hon äntligen lugnat sig två snäpp, snart läggdags för henne och då behövs lugn. Känner på mig att det kommer bli X antal spring upp och ner för trappan ikväll. Men det är smällar man får ta som föräldrar. För faktiskt så kommer det ju helt underbara dagar/timmar/minuter/sekunder som gör att man glömmer bort allt det andra.

8.30

Publicerad 2009-04-28 07:49:17 i Allmänt,

6.10 - Tobias frågar om han ska väcka felicia å komma in med henne till mig eftersom hon hostar. HUH? sa jag. Sen låg hon där.

6.20-6.40 nån gång - Felicia drämmer till migf i huvudet med en "vi föräldrar" tidning och skriker bebisen ledsen. Strax efter lägger hon sig breve å råkar sparka mig i magen. HUH!? utstönar jag å tror att jag är i krig.

6.55 - Jag börjar smått vakna till liv, Felicia är FULL av liv.

7.00 - Klockan ringer, ingen återvändo nu, bara att gå upp.

7.15 -Felicia vill ha "dudus å obol" till frukost.Snäll som jag är får hon oboy, smörgås hade hon fått oavsett. Kikar på hennes "fem-kronors-myggbett" om dom är finare idag. näpps. Det ser ut som tio små bett på varann som svällt upp å liknar nåt varigt skrapsår. Får nog bli en tur till verkstan imorn om det inte blir bättre, då är hon ändå hemma från dagis.

7.30 - Felicia är mätt! Mamma behöver kaffe.

7.40 - Jag blir lite ledsen i ögat när jag läser ett sms på mobilen...

7.NU - SKriver färdigt bloggen å dricker kaffe. Ska vara på dagis 8.30 med Felicia å ska egentligen till lab och ta prover idag. Vi får se hur det blir med proverna...

Manlig karaktär

Publicerad 2009-04-26 21:02:44 i Allmänt,

Jag å Felicia bilade till charlottenberg idag och gick runt på köpcentret. Öppnade som vanligt "stora" plånboken åt min flicka, men med glädje! Hon fick en ny kjol, tröja, kofta, solglasögon, lypsyl (hon är tokig i läppstift).. hm. va köpte vi mer. ja de va väl de dyra iaf, öppnade plånboken på öb också å där händer det inte så mycket me ekonomin om man handlar, så hon fick såpa till bubblorna, tre små bollar och ett DOCKHUS! :D Dockhuset va från gammelmormor sa jag, som hade skickat pengar på posten under veckan. Hon förstår dock inte riktigt vem gammelmormor är. Just nu tror hon att gammelmormor är Carl Von Linné som är på hundralappen, haha. eller va heter han nu igen? Heter han så? Jaja, hon vart lycklig när det kom ett "kort" på gammelmormor på posten iaf,. ;)
Sen dundra vi iväg till flogned, där jag bättrade på min manliga karaktär. Eller stärkte min manliga styrka kanske. Jag staplade ved, körde skottkärra med ved, bar stockar (inte så stora stockar kanske men dom var åtminstone större än pinnar!), och sist men inte minst provade motorsågen. Men den va mest läskig för jag va rädd å köra in den i bena å överallt. Uschamäjjen! Men två pinnar sågade jag i minsann, mjo då!

Jag är i hela vecka 25 nu förresten. Det går undan. vecka 26 på tisdag. Det är ju inte så hiskeligt länge kvar nu :)

fy för piss-söndags-kvällar. Jag vill ha bra tv men de visas bara skit... å ingen film har ja. Nej nu svamlar jag bara en massa, se om de e nåt på tv4 fakta.

Tidig hemgång?

Publicerad 2009-04-24 09:47:56 i Allmänt,

Funderar på att åka lite tidigare idag, har inte tagit frukost rast på hela veckan så har ju faktiskt jobbat in några timmar :P Felicia ska hämtas redan klockan tolv idag me så då kan de va skönt att slippa stressa.
Kanske skulle ta sig en tur till billiga lidl å handla lite mat? Mjölk å bröd iaf. Sånt som alltid är lika roligt att handla. hrm. Brukar ju allt som oftast bli massa extra grejor att handla också av nån anledning. mest godis. haha. dum mig!

Flera som vill se magbilder men har tyvärr inte ett enda kort på magen. Sk försöka ta mig tid till de under helgen kanske, den har ju växt en del nu på slutet. Roligast är när man ser hur bebisen rör sig å fötterna sticker ut :D Felicia va inte alls så markerande som denna bebisen är. Så det blir som en första gång igen nästan ;)

Fröken trotsig

Publicerad 2009-04-23 08:32:13 i Allmänt,

Felicia är inne i en fruktansvärd trots nu, som elin tyvärr fick uppleva igår. Hon fick inte sitta nånstan för där skulle mamma tydligen sitta enligt henne. Uff. Verkligen prövotid som föräldrar. Kommer förmodligen få uppleva några roliga trotser till innan hon är vuxen...
Jobbigast är att det inte bara e "nej", hon förklarar ju allt efteråt. Hon är så lillgammal :) Haha.
Vill hon upp i famnen när jag står å skalar potatis, å jag ber henne vänta, får jag typ "Nej mamma, itte vänte nu. Kose me discha ställe" till svar. Om jag inte går med på det då heller, får jag ett "GRAAAAAHHHH! MAMMA KOSE MEJ NUUUU! NEEEEJ POTATIIIIIS!" till svar. Sen blir det oftast ännu värre ju mer jag säger emot. Men det är ju bara å stå på sig å låtsats att det är vackert väder. Har man gett med sig en gång så "testar" hon tio gånger extra nästa gång istället.

Just nu sitter jag och funderar lite på våran trädgård. Vill sätta ett sötkörsbärsträd i trådgården, vore fint :) Det är dom där som inte blir så stora, å får bigaråer och stooora rosa eller vita blommor överallt. Låter inte det vackert så säg! ;) Ska nog sätta potatis i vart potatisland också, har ju faktiskt ett sånt.. Vart jätte pyssel sugen i trädgården när vi började i helgen, börjar få det någorlunda på ena sidan. Nu är det bara dom två jätte stora rabatterna med massa tistlar i :O UFF! Dom kör ja ihjäl med traktorn iställe tror jag...

Jag har en sån där urk dag

Publicerad 2009-04-22 15:56:08 i Allmänt,

Ingenting känns eller går rätt tyckewr jag. Haft sammandragningar hela dagen och det känns som att benen ska trilla av. Blä. Gå å sova å ta nya tag imorn kanske.. :P Nej det går ju inte, är ju grey's idag, kan man inte missa.

För övrigt har inget nytt och spännande hänt dom senaste dagarna, förutom att det börjar bli kallt ute. Tycker att det borde blir tvärtom nu när det snart är maj, men så kände visst inte vädergudarna.

SVAR

Publicerad 2009-04-17 08:36:22 i Allmänt,

SVAR: Käre G-Kupa ;) Kostar inget att va medlem så vitt jag har märkt, tror bara det kostar om man tar bort reklamen. Fast det vet jag inte ens hur man gör.. hehe ;D Saknar dig massor!



Är så innibombem trött idag, tror att jag måste hämta ut järntableter snart. Ska ju till bm på tisdag så då får jag reda på mitt hb värde, är det bra behöver jag väl bara sova lite till antar jag. (önsketänkande:P)
Idag ringer inte en enda männsika till mig. Bara en kund som ringt, sen är telefonen tyst. Vill ju känna lite karriärskvinna drag så här på fredag möra. För det är väl fredag idag? :O Behöver nog VERKLIGEN sova!

Helgen kommer bli lugn. Letitia å morgan kommer nog å hälsar på imöra, dom ska byta däck hos oss. Eller morgan ska nog byta däck tror jag ;)  kväll va de nån som skulle komma också.. Hm. Simon va de nog ja! Han ska hämta grillen som tobias har till han. Skönt å bli av med nåt från backen. Behöver verkligen åka till tippen men blir aldrig att vi har tid eler får tag på kärra när det väl är öppet. Så då står vi där med två trasiga stolar, en stor trasig presenning å typ fem sopsäckar på trädgården med löv å pinnar å papper på trädgården. Blä! Så vill jag inte ha det..!

Hoppas mina fröer kommer på posten idag så jag får något roligt att sysselsätta mig med på eftermiddagen :D hihi!

Discha-

Publicerad 2009-04-16 15:59:29 i Allmänt,

Felicia har fått nya kläder på posten idag, två par stövlar, ett regnset, en baddräkt och ett set med tröja och byxa. Hon blev glad när hon hon såg stövlarna, slängde av sig dom gamla å halv ropade "Nuuu gul tövel!" Den var ren å fin också tyckte hon, vilket inte den "gammal töveln" va :P

Nu kommer mormor. Hejs!

Onsdag

Publicerad 2009-04-15 11:03:44 i Allmänt,

Jora, skytten gick väl sådär. Kom på delad andra plats med mina 195 poäng. Svårt å vinna i år eftersom den som sköt bäst hade 199, heh. Lite duktig så kanske. Hennes platta på 49 poäng va ju på snudden till 50, gällde väl knappt en halv mm. Men jag får väl va nöjd, är ju iaf ett paket kaffe rikare ;)

Felicia är på dagis idag, vi försov oss så vart snabb morgon. Upp kvart över sex, å halv sju ska hon lämnas. Men det gick bra trots att hon var på trött. Hon låg mest i knät å hummade under tiden jag klädde på henne, sen när det var dags at borsta tänderna vart hon piggelin. Hon brukar stå på pallen framför mig när hon borstar tänderna, så passar jag på att göra mig vacker (?!). Då brukar hon alltid kika upp å säga "mamma bi fiiin! Discha osså fiiiin!" ;D Japps, hon säger discha iställe för felicia. Å hon säger fortfarande bäbbis, med tydligt dubbel b, till travis. Det är nog svårt å säga t å r fortfarande. Fast så är hon ju inte ens två år än.
Hon gör väldigt mycket åt bebisen i magen också. Hon brukar sitta i jord högen utanför källardörrn å göra kaffe till henne, å ibland gör hon glass. Säger hon iaf. Å det är BARA till bebisen! När hon får äckligt godis är det också till bebisen, å ibland får hon en del av felicas blöjor. Så givmild är hon iaf ;)

Nepps, skulle väl ta å dra sig hemåt kanske, har ju vildhunden hemma idag.

skytte

Publicerad 2009-04-14 17:36:03 i Allmänt,

Ska snart iväg på klubbmästerskap i skyttet, är ju en gång om året.. Ska bli kul å få komma iväg lite. Hoppas bara att jag träffar nån rätt i år, haha ;)

Bebisen sparkar som bara den nu hela tiden, myys! :D Ser ju inte "bara fet" ut nu längre heller, tycker jag iaf. Börjar se antydan te mage. Är väl i vecka 24 nu tror jag? Håller inte räkningen så bra.. Framförallt inte eftersom det blev flyttat på ultraljudet så är det svårt att hålla reda på.
Nu har felicia bajsat, säger hon :P Bäst å gå å göra nånting åt det kanske. Hon luras ju ibland bara för å få ha potatismjöl på sjärten, vad som är så skoj med det. hm?

Massa folk som är ute å ränner också, kanske är visning på linns mammas hus idag igen. var en arg tant som var ute å gick å vägrade flytta på sig när jag kom med bilen. hon bara vände sig om å glodde på mig när jag blinkade å ville in till mig. arg tant. :P hoppas inte hon får huset!

Håll tummarna för skyttet!

Lååååång.. Fredag?

Publicerad 2009-04-10 07:48:23 i Allmänt,

Varför heter det långfredag egentligen? Kommer inte ihåg jag, kommer inte ihåg direkt nåt om påsk faktiskt. Bara att man får påskägg å jag är glad för de... ;)
Felicia å jag är ensamma hemma idag, Tobias är iväg och jobbar å får ihop lite extra mynt i fickan. Jag ska väl köra bil hela dagen antar jag. Åka till stan och hämta simon, köra han till melvis, vänta på att mamma ringer och kanske hämta henne i stan å sen tbx.  Ja, får väl se.. Känns iaf som att det bara e det jag kommer göra :P

Nej, nu får det nog bli en ny kopp kaffe så kanske det kommer en uppdatering sen. Ögat e lite hängigt fortfarande känner jag ;)

påskgodis

Publicerad 2009-04-09 12:50:39 i Allmänt,

ska iväg och handla påskgodis, började igår när felicia var med men det var inge kul... hon var å nallade överallt den lilla snattarn! ;) Fick yllt nåt påskbrev iaf.
Mamma mår iaf bättre nu. Två kärl som var täppta. Hon hade fått infarkten ilken dag som helst och fick förmodligen en liten under sprängningen.. så hon ligger i karlstad å får nog stanna över natten för proverna såg ff inte så bra ut... så får vi se när hon kommer hem. Hon var mest rasen över radion när jag pratade med henne, typiskt mamma! :P Hon tyckte att dom kunde kosta på henne en tv iaf när hon låg där och stirrade i taket å serverades smaklös gummifisk.

Glad påsk på er!

Ingen rubrik

Publicerad 2009-04-08 15:04:11 i Allmänt,

Lite tråkig är jag med bloggandet nu.

Min mor ligger på sjukhuset. Hjärtat. Ska nog sprängas idag, om det inte är det lilla kärlet som det var sist. Då kan dom inte göra något.
Så just nu.. Ja. Har jag faktiskt inte så mycket att skriva. Hoppas iaf att allt kommer gå bra å att hon får komma hem om några dagar..

Tjattermaja!

Publicerad 2009-04-02 08:32:52 i Allmänt,

Jaa, det känner jag mig som. Har pratat med 12345 personer i telefon hittills denna vackra morgon, och jag har ringt ungefär, hm. 15 samtal kanske :P ff! Hannah på hugget idag minsann.

Har en sån där åka-runt-i-bilen-dag idag, ska bara köra och köra och göra massa ärenden kors och tvärs. När jag inte gör det ska jag ringa och boka jobb. Affärskvinna deluxe. Men jag måste va det med ibland. Skönt när man kommer ut ur kontoret faktiskt. Oh alltid trevligt när man får folk på gott humör genom att visa upp sitt fula tryne ;D

Nu ska jag skicka en par sms också, och sen prata i telefon och sen eventuellt få bukt med försäkringskassan. Förstår inte varför dom ska vara så himla krångliga när det gäller ALLT!
By the way, fick igenom min sjukskrivning så nu är en klump i magen borta. Har inte fått det på papper än men betalt har jag fått. Tackar ju inte nej till lite pengar. Längtar verkligen till nästa lön för då har tobias jobbat såpass mycket att vi kan leva som normala människor och inte bara rester och grytor.

Nepps. RING RING!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela