hannah

nr två

Publicerad 2010-07-30 12:23:27 i Allmänt,

Fy fasen vilket väder! Jag som hade hopats på lite solsken så jag kunde hänga tvätt. Det tyckte inte vädergudarna tydligen. Jag får väl hitta på nåt annat nödvändigt ont när jag kommer hem. Damma. Det är ju roligt, hrm.

Arbetsdagen har gått förvånansvärt bra med barnen. Dom har varit glada och lekt hela tiden. Man ska ju ha tur någon gång också. Blir lite spring ändå eftersom Leah ställer sig rakt upp och ner på golvet och ränner iväg. Rätt som det är har hon ju snubblat över en mattkant eller fått tag på något som hon inte borde. Är det inte det så har hon en tendens att gå rakt ut mot allt och ingenting. Trappor till exempel, för tydligen blir man värsta stålbäbin när man lär sig att stappla framåt och kan bege sig ut för stup och klättra berg. Åtminstone om hon hade fått bestämma. Hon skruvar gärna på spisen lite lurt när ingen ser och drar ut alla lådor så att hon kan klättra i dom som en stege. Eller gömma sig bakom sophinken under diskbänken. Dra ut alla bajsblöjor ur sophinken på badrummet är också en hit, och när hn ändå är där kan vi slänga i en toarulle i toastolen också. Den blir ju så skrumplig och fin.
Jag har att göra.

Anna-Lena kommer sen med kläder till Leah. Flera kartonger. Gissa vad jag ska spendera kvällen till? ;) Wihi! Blir som billig shopping ju! Me like.

jobb

Publicerad 2010-07-30 08:01:51 i Allmänt,

Snart iväg och jobba. En snabbis idag, max tre timmar. Barnen börjar bli liiite små trötta på att följa med till jobbet, mamma är dessutom super tråkig där. Bara pickar dator och sorterar papper.
Slänga med lite bröd och åka till ankdammen sen kanske? Hm. Kanske kanske kanske.



snart så

Publicerad 2010-07-29 10:38:43 i Allmänt,

Om mindre än två veckor är Leah ett år. Helt otroligt! Då ska jag egetligen vara noga med att plocka ut föräldrapeng eller jobba upp till 100 %. Men så blir det inte. Kommer ju inte jobba mer 75 % så länge barnen är så små, är jag ganska så säker på. Inte fören Leah är över två åtminstone.
Så. Håhåjaja. Nu sitter jag och räknar på hur vi ska lägga upp tobias föräldraledighet, tillsammans med våra arbetstider, för att slippa ha Leah och Felicia på dagis mer än 20 timmar vecka nu det första. Helst tills mars-april någon gång när Tobias jobbar heltid igen. Men det blir lite räknande å knövlande. Tror jag kommit på en lösning, om chefen går med på det förstås. :P

Ska iväg och fika med Heidi om dryga timmen. Inte sett henne på två år eller något tror jag. Längesen är det iaf. Så det ska bli super kul :) Sen om barnen tycker att det är roligt att sitta på ett fik med 2gamla tanter" är väl en annan sak. Så vi får väl se hur mycket spring det blir... Dom triggar ju igång varandra också, dom små busfröna...

städat

Publicerad 2010-07-26 10:50:55 i Allmänt,

Hade en riktig städ dag igår. Dammade, dammsög och torkade golv på både övervåningen å nedervåningen. Hängde tvätt, satte på ny maskin, plockade rätt saker, diskade, lagade mat, bakade. Ja. Fy vad jag var duktig igår! ;)
Sen tittade vi på lilla sjöjungfrun. I love disney. Å såna där gamla man såg när man va liten :) Känns bra på nåt sätt. Mysa i soffan med levande ljus en regning söndag, och titta på tecknad film.

Idag har jag stor lust att åka iväg. Vart vet jag inte riktigt, men nånstans.. Hm. Förmodligen blir det en sväng till charlottenberg för vi behöver tvål, schampo å allt annat som inte är lika kul att handla. Leah behöver en ny jacka och skor. Å födelsedagspresenter förstås. Min lilla sötnos blir ju ett år om 2,5 vecka. Tänk! Tiden går så fruktansvärt fort...
Idag gick hon tre steg. Stog på golvet å gick tre steg till mig. Blev SUUUPER stolt! :) Hon har varit på ett lysande humör hittills, konstigt nog. Hon vaknade vid 19.30 igår kväll och vägrade sova. 23.45 somnade hon till slut. 5.30 ville hon upp. Inte alltför mtcket sova alltså.

Nu vill Felicia ta sina pengar och åka till karlstad säger hon. Hon ska handla fort, för klockan är möe.
;P

pengarna försvinner

Publicerad 2010-07-02 18:41:21 i Allmänt,

Pengarna försvinner fort när man har barn. Idag ska jag hämta en bilbarnstol, 500 där. Sen ska jag leta efter en sittkärra till ett bra pris. Men vad ett bra pris på en sittkärra är har jag inte kommit fram till än. Dom är ju så grymt dyra! På blocket finns det för 500 lappen men då ser dom ju ut att ha blivit släpade bakom bilen i några kilometer. Nej tack! Om jag ändå ska köpa en kärra, begagnad eller ej, så får den gärna se bra ut!
Vår granne tyckte att vi va petiga när det gällde saker vi köper. Men det är väl bara bra? Vi är vana att inte ha några pengar, sparar allt vad vi kan för utbyggnaden, men måste ju ändå unna oss. Då tror jag att det är bra att handla med kritiska ögon. Kameran vi köpte nu t.ex. Inte något man köper vareviga år så när vi väl slänger ut pengar på en så ska den leva upp till förväntningarna.



(klickbara!)

då sverige stannar

Publicerad 2010-07-01 12:38:13 i Allmänt,

Snart vecka 28. Veckan då halva Sverige stannar, eller svämmar över, beroende på hur man ser på det. I stort sett alla tar semester vecka 28. Fyra veckor i sträck. Industrierna stänger, dagis stänger, bankerna går på halvtid. Undrar hur dom får det att gå ihop, egentligen? Många är väl illa tvugna att ta semester för att dagisen stänger och åtminstone här i arvika, lämnar ett okänt, för många barn, dagis öppet med helt ny vikarierande personal. Ingen inskolning. Bara tjoff. På måndag är det nytt dagis. Hur förvirrade blir inte barnen då?
Så många väljer nog pga detta att ta semester. Jag är nog en av dom nästa sommar.
Men konstigt, egentligen. Hur det funkar...
Men i år är det annorlunda. Barnen får följa med till jobbet eftersom jag är delvis mammaledig. Får bli kvällsjobb istället. Vem har sagt att man måste sitta 9-12 bara för att man jobbar tre timmar dagen. Kan lika gärna sitta 19-22. Så så får det nog bli. Barnen kommer annars bli smått galna av att åka till stan varje dag. Dom trivs hemma, bland sina leksaker, poolar, sandlådor och alla annan dret vi lyckats samla på oss.
Varför har man så mycket leksaker för den delen? Igår var jag påväg att hämta en sopsäck och slänga mer än hälften när jag hade trampat på den-där-legobiten för hundrafemtielfte gången. Som jag dessutom lägger tillbaka varje gång jag trampar på den. Förföljer den mig? Vill den att jag ska kasta hälften av leksakerna? Ungarna och jag märker nog inte att det är mindre leksaker iaf.

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela