hannah

Dum dum

Publicerad 2011-05-27 07:34:28 i Allmänt,

Ja, att jag är kontroversiell kan tolkas på många sätt. Det jag menade igår, är att jag helt enkelt inte förljer några normer i mitt föräldraskap. Jag gör det som känns bäst i hjärtat, för både barnen och mig. Jag gör vad jag tror att dom inte tar skada av. Kasta stövlar låter omoget, men jag var lugn och pratade lugnt med henne hela tiden igår under vår diskussion. Och ibland är det faktiskt så, att göra lika eller tvärtom kan fungera. Som att kasta sig på golvet i affären och skrika efter godis när ens barn gör det, funkar ypperligt det med! Då brukar dom gärna inte vilja ha godis längre. Inte skrika heller.
När Felicia upptäckte att min gräns var dragen igår så lugnade hon ner sig med en gång. Det var inte roligt att mamma kastade stövlarna, det är ju bara hon som får göra så! Det är bara hon som blir arg, bara hon som blir ledsen, bara hon som ska ha uppmärksamhet. Jag ska erkänna, att efter jag kastat stövlarna igår så trodde jag att hon skulle ta något annat och börja kasta, men nej. Det fungerade och hon fattade nog hinten av barnsligheten lika fort som hon såg stövlarna i trädgården. Förhoppningsvis räckte detta för att slippa se mer flygande saker i vårt hus.

Om ni funderar över alla punkter i föregående inlägg så är det för att det ska bli liiiite mer lättläst när jag skriver blogg. Håller på och bli galen. Det andra inlägget jag skrev vart en enda stor röra, as svårt att läsa. Fast det var i min andra blogg... Ooooops ;)

Nu får det bli arbete. Ha de på bade.

Sängsängsäng

Publicerad 2011-05-26 22:15:34 i Allmänt,

Ligger i sängen just nu, snart sova! Gött, välbehövligt! På lördag ska jag vara barnvakt, hihi. Eller vi snarare! Ska bli jätte kul, är några år sedan man hade någon annan än ens egna barn ju ;) så nu har jag och Tobias planerat pyjamas party åt våra små fyraåringar. En film ska dom få se med. Och så hoppas vi förstås att hon vågar sova här också så hon inte vill hem, för då blir det svårt eftersom mamma jobbar. Men det löser vi helt garanterat isf! Har ju gått och blivit van barn på gamla dar :p ....... Ja! Den beryktade trettioårs krisen jag genomlider finns kvar än. Snäppet mildare just nu dock. Inne i ett relativt harmoniskt tillstånd. .........Förutom min och felicias diskussion idag, eller vad man vill kalla det. Hon är ju inne i en trots period. Hon smäller dörrar och kastar grejer och skriker en i örat. Eftersom jag är vad jag skulle kalla, kontroversiell mamma, så gör jag på mitt sätt. Jag menar, jag står ut med mycket. Tills det brister. Idag blev jag måttligt road när hon sprang runt och skrek över att jag gav henne strumporna (?) och började dunka dörren i väggen. Jag satte mig på huk och bad henne sluta dunka dörren, att det inte hjälper mot något förutom att den och väggen blir "trasiga". Jag förklarade att jag gav henne strumporna, för att hon ville ha dom. Inte kunde jag förstå att hon ändrat sig i denna dramatiska strump överreckningen. Då blev hon ännu argare för hon hade minsann aldrig pratat om strumpor! Så hon började kasta stövlarna överallt i hela huset. Jag sa till henne att sluta. Jag sa än en gÅng att lägga av. När det inte funkade så plockade jag lugnt och sansat upp stövlarna och sa att om hon kan kasta dom inomhus, då kan jag kasta dom utomhus. Så det gjorde jag. Jag öppnade dörren, kastade ut stövlarna och stängde sen. Det kom två krokodil tårar, sen blev hon knäpp tyst, hämtade stövlarna och har inte varit arg nåt mer.......... Ja. Vad gör man inte för lite lugn och ro. Mamma kan minsann kasta stövlar hon med!

Inget måleri

Publicerad 2011-05-26 07:26:14 i Allmänt,

Nej, det blev inget måleri i går. Det blev bara massa skit prat med lilla Elin. Och Grey's Anatomy förstås! How could I forget?
Kanske skulle försöka ge sig på lite måleri i kväll? Eller så tänker jag inte på det så blir det kanske gjort. Är det så det fungerar?
Beställde tid hos frisören igår, spännande! Både klippning och färgning. Första gången jag färgar hos frisör förutom den gången jag var elva år och älskade mormor pröjsade... ;) Men första gången jag hostar upp kosingen själv. Och kosing, ja det var inte gratis att både färga och klippa. Men nu tar jag mig råd! Så så ärrä!

Nu beger jag mig mot dagens äventyr.

Ciao!

no more

Publicerad 2011-05-25 08:24:31 i Allmänt,

Bahh. Ingen mer som kommenterade för att jag skrev det inte! :P
Stressig dag. Stress över mycket! Men skapligt väder trots allt. Man får vara glad för det lilla!

Ikväll ska jag försöka måla dörrfoder till badrummet. Har väntat in i det längsta, men nu får jag faktiskt ta och göra det. Måste ju plocka bort toalettdörren så det är delvis därför det tagit sin lilla tid. Får helt enkelt måla ett lager ikväll, hänga på dörren i morgon eftermiddag, ta bort dörren i morgon kväll, måla ett lager osv. Så får det blir tills, mja, tre lager är målade. Tror att tre lager räcker? Det märker vi!

Till helgen börjar Tobias, om vädret tillåter, att måla huset. Skoj skoj skoj! Känns jätte bra att det går framåt och planeringen känns än så länge väldigt bra. Innan midsommar ska hela huset vara klart åtminstone och på våra semesterveckor (28-29) sätter vi i gång med parkeringen så att vi har någonstans att ställa bilarna. Just nu har vi garaget och en plätt bakom. Men när vi är klara kommer vi förmodligen få plats med 2-3 bilar bredvid varandra och en i garaget. TJOHO TJOHEJ! GÖTT MOS!

Sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Känns nästan lite tomt redan nu. Men vi vill ju göra massor. Byta lister i hela huset, riva vägg på övervåningen, lägga golv övervåningen, tapeter övervåning och trapphus, göra färdigt trappan, byta golv i hall och kök, sätta in insats i öppna spisen, eventuellt mura in den, BYTA KÖK? Massvis att göra!

HEJ SVEJ.

Omg

Publicerad 2011-05-24 21:47:33 i Allmänt,

Tycker definitivt att blogg.se kan skaffa sig en app snart! Om inte annat en mobilanpassad sida. Blir galen på att inte kunna skriva något sånär läsligt! Ligger i soffan å myser å tittar på desperate housewife. LOVELY! Perfekt avslut på kvällen tycker jag. Tänker ju mestadels på renovering så tv program är vad som behövs för att släppa taget hur illa det än låter. Och illa är det nog för ni är dåliga på att kommentera kära läsare! Se så! Ett hej kan iaf vara trevligt! ;)

POSITIV

Publicerad 2011-05-20 11:28:46 i Allmänt,

Vilket fantastiskt humör jag är på i dag! Helt underbart. Hur ska jag fira det här? Cykla? Ut och gå? Dricka vatten? Ja på något sätt får vi lösa det. Eller lösa, fira heter det ju.
Jag syndade i går och smet in på bolaget klockan 17.59. Gled in mot fickparkeringen, tuff som jag är, och gick lite macho in och köpte öl. Nu är jag nog snart uppe i tio gånger jag handlat på systemet. Det tar sig! Känner mig dock fortfarande vilsen som ett lamm i en kohage. Men jag hinner nog lära mig köpa alkohol innan jag inte kan gå dit längre. DET ska jag åtminstone fira ikväll men en iiiiskall öl. Hoppas det blir 30 grader varmt i kväll också så min lilla singel öl och jag får det extra trevligt på altanen. En öl får räcka för jag äter ju..hrm..vad ska man kalla det för. Låg kolhydrat kost? Känns ju bra så här på en fredag när det är pizza kväll. Är grymt sugen på en pizza... Men nej! Det får bli sallad utan bröd.
Just throw it away to the birdies.
Problemet blir väl fyrtioelva kåta hankatter som står på trädgården och vill ha mera ost bröd - nej fy vad jobbig den tanken kändes!

Nej nu skriver jag massa rappakalja som vanligt. Dags att åka på ärenden.

HEJS!

trött...

Publicerad 2011-05-20 06:46:52 i Allmänt,

Jag är så djävulskt trött. Har varit "chef" den här veckan samtidigt som jag hållt i gång med allt pluggande. Vid åtta-nio draget på kvällarna har jag gett mig och börjat vid 6.30 på morgonen. Jobbigt! Känns i mitt lilla huvud i dag minsann.
Nu är det åtminstone fredag. Hoppas på att jag kan få en lugn, skön och stillsam helg med min familj. Bara umgås och ta det lugnt. Leah och Felicia utvecklas så enormt mycket just nu, så man vill bara stirra på dom hela dygnen för rätt som det är är det något nytt som hänt. Felicia har blivit så "stor". Hon pratar som ett större barn och beter sig som ett större barn. Leah pratar massvis och kommer på nya idéer och lösningar på allt. Spännande och underhållande.

Ojojoj. Försöka hålla ögonen öppna, jobba lite, sen till stan, skriva papper, möte, skriva papper, jobb i charlottenberg, tillbaka skriva papper, hämta barn, planera nästa veckas jobb, göra färdigt bokföringen, sen sova.
The list of today.

Think I'm boring?

Publicerad 2011-05-19 12:44:03 i Allmänt,

Ja, det är jag också. Har varit en del att stå i på slutet, fortfarande ganska mycket. Lugnar förhoppningsvis ner sig lite efter denna vecka eftersom jag blir klar med kursen :) TJOHO! Sedan kan jag göra bokföringen på företaget, om jag lärt mig rätt, haha.

Åh. Jag har sådana väldiga vår känslor också. Nästintill så att det blir en vår depression. Det brukar jag få, och det märks. För humörat dippar nedåt eller klättrar uppåt fort fort fort. Och jag är trött trött trött. Samtidigt som jag nästan känner mig lite ny kär igen <3





Huvudvärk

Publicerad 2011-05-11 12:39:43 i Allmänt,

Har ont i huvudet i dag, av flera orsaker som jag inte kan gå ut publikt med. Och nej, jag är inte gravid! Jag grubblar för mycket, och det kan ge en huvudvärk det med.
Var en lång lång lång dag igår. Ikea, stuvbutiken, coop bygg och biltema stod på listan. Hemma strax före nio och åtskilliga tusenlappar fattigare. Idag hoppas jag på att resultatet av gårdagens shopping kommer upp hemma och att jag i lugn och ro får städa och titta på Grey's anatomy.
Nej juste! Ska ju på kalas idag. Får städa en annan dag i stället! :)

Myyys

Publicerad 2011-05-09 22:41:53 i Allmänt,

Ligger i soffan å lyssnar på ljuvlig, härlig, gammal musik i min bärbara cd spelare. Yes! Den är kvar än ;) alla andra sover, men inte Hannah, för ho drömde om å blanda, musik å partaj som då, när alla levde för att vara så. Tokiga, glada, en spela poker och den tredje estrada. Men vad har vi om vi inte hade det gamla? Det fina att minnas, minnen att samla. Jag var jag, kanske inte alltid bra. Men det jag stod för då är ju inte i dag. Jag är alltid densamme, men ändå så olik. Växer upp på nytt, skapar nya hjärn spöken, en dag lik. Rimma är kanske inte min starka sida, och för det ska inte ni behöva lida. Men trevligt att picka på bokstäver här och där, upptäcka att kanske flyter vi i samma sfär. När jag lyssnar på musik kommer allt på en gång, vad vore livet utan all denna sång? För som sagt kommer minnen långt inifrån, som någon sång har gömt och plockar fram med ett dån. Mina fötter stampar och händerna svajar, tror jag är kär, ilsken, ja ni hajar? Kan inte sätta ord på allt detta fina, detta fina som nu bara är mina. För det ingen annan vet om mig, det vet musiken. Vi har det gemensamt, jag och liken.

Ont i arslet

Publicerad 2011-05-09 11:08:52 i Allmänt,

Cyklade igår kväll och det känns i lilla baken i dag minsann. Aj aj aj, men skönt ändå. Då känns det att man är ordentlig! More pain to the people! Haha.
Tog en snabb promenad för en stund sen också, trött i huvudet. Om det är någon som funderar på om jag har slagit i huvudet så är svaret, nej. Jag bara vaknade en morgon, kände efter och kände rätt.
Nu är jag på g!

Jag börjar

Publicerad 2011-05-08 13:13:58 i Allmänt,

Jag började rensa rabatten. Sen började jag laga mat. Sen började jag hänga tvätt. Och nu har jag börjat rensa vårt skåp vi har i nuvarande allrum. Matsalsrum? Spendera tid med varandra rum? Ja, vi har ju möblerat om lite grann så jag vet inte vad det kallas. Hur som haver, jag har börjat på mycket hittills men bara avslutat tvätt och matlagning. Tobias är och fiskar, båda barnen har slocknat, och jag känner att det bara är SÅ mysigt här med min kaffe kopp, törnfåglarna på svagt ljud i bakgrunden alldeles ensam. Ibland är det ju så. Oftast passar man på och gör allt man ska göra, men jag vill bara vara lite... Hoppas att det blogg och min telefon smarbetar idag så att dEt inte blir en enda tjock, fet, jobbig text. Har ni sett mina fina renoverings bilder jag lagt ut på Facebook? Blev det inte bra? :) eller är det någon här som läser som inte är vän med mig på fb kanske? Då får jag lägga ut bilderna här också :) Nä. Om man skulle njuta några minuter till och börja ställa pysselsakerna på plats kanske? Om ungarna är med kommer nog grejerna fram men inte på plats. Hej hej och ut och sola med er!

Opp o hoppa

Publicerad 2011-05-08 09:25:05 i Allmänt,

Druckit kaffe, kammat håret, ätit frukost. Nu vankas smink och påklädning så drar jag ut till rabatten och håller igång där en stor del av dagen förmodar jag.
Var och köpte 6 pelargoner igår så dom ska jag väl hitta lite krukor till och så.
Sen var det ju den där städningen på altanen... Hujedamej.

Musiiica

Publicerad 2011-05-07 21:35:58 i Allmänt,

Jag tänker och känner efter.
En slags upprymdhet som jag inte får känna.
En känsla, som är hemlig.
En känsla som bara en vet om, som ingen annan alls kan sätta sig in i.
Har jag ångrat mig någon gång?
Har jag gjort något jag ångrar, eller aldrig gjort något jag ångrar?
Ja det har jag.
Jag har aldrig gjort något jag ångrar.




Dusch

Publicerad 2011-05-06 19:11:46 i Allmänt,

Nu har jag duschat i MIN dusch och jag har kissat på MIN toalett.
Det kändes helt underbart!
Fick klartecken från rörmokaren att vi kunde gå på toaletten om vi satte oss försiktigt. Ja ni vet sådär lagom ben böjt á la jag pumpar ben muskler över min toalett.
Mitt badrum är så fint, så jätte jätte fint! Jag älskar't.
Dessutom har vi möblerat för ovanlighetens skull och det känns också bra, förutom köket, där det står ett alldeles för litet köksbord till mitt typ 12 kvm kök + lite till. Men snabb räknat, 12! Innan hade vi köksbord med plats för sex stolar, nu har vi ett pluttigt där det står fyra stolar, men man knappt kan äta med mer än två vid det. Jag börjar nu minnas varför jag valde bort det köksbordet så fort...
Men köksbord, dyrt! Och vet ni något annat som är dyrt? Vitrinskåp. Jag vill ha ett gammalt hederligt linneskåp. Ett sånt där stort maffigt i massivt trä, gärna vit målat, med hela luckor/lådor nertill och gärna spröjsade fönster upptill. Dom är också dyra. Men ett sånt vill jag ha! Så nu letas det febrilt på blocket... Every single day. Thank you God for my blocket app. And thanks for the hemnet app. And every other app i've downloaded. Bye God and back to reality!

Ikväll får nog hela härligheten firas med en film. En film, vatten och kanske...lite kramar? Ja, det kör vi på!
Kram. Vilket jätte fult ord och vilken jätte ful stavning till något så mysigt. Något annat fult och konstigt ord - trappa. Säg det 20 gånger och se om det låter bättre sen. Nej. Trappa? Vem fan kom på det egentligen? Trappa? Heter det ens så?

Hejs!

Rörmokarn

Publicerad 2011-05-06 08:18:24 i Allmänt,

Kommer inte römokarn idag så åker jag hem till honom och knackar på. Jag är trött på att inte ha något badrum... Uhh...
Fullspäckad helg som vanligt har jag. Dagens to do är däremot lite lättare, lite plock och städ hemma. Skönt! Tycker jag åtminstone än så länge. Imorgon kaffe bjudning, på söndag ensam med barnen. Undrar vad vi ska hitta på? Har massor att göra i trädgården fortfarande så jag tror att dom ska få hjälpa mig med det? Och dessutom ta en tur till granngården i morgon och införskaffa pelargoner. I love them!

Usch.

Publicerad 2011-05-04 09:36:27 i Allmänt,

Ont i magen och mår inte bra... Eländiga krångel med allt :/
Tur, vad är det?

Väggar upp

Publicerad 2011-05-03 07:13:04 i Allmänt,

Idag kommer väggarna upp och det skålar vi för! Har gått en vecka sedan han startade med badrummet nu, så känns som att det är hög tid för att bli färdigt.
Så fort det är klart kastar vi oss ju på att måla huset. Tvätta först, vilket nog blir nästa helg och förhoppningsvis målning helgen efter det. Sedan är det tre djupa andetag och...? Tror vi kör på parkeringen.

Behöver jag ens säga att vi längtar efter semestern?

Väntar

Publicerad 2011-05-02 08:11:47 i Allmänt,

Sitter just nu och väntar på att herr Fransson ska komma och sätta kakel i vårt badrum. Vill ju gärna få det rätt så får snällt sitta och vänta tills han kommer. Snart borde han ju komma, tycker man?! Klockan är ju efter åtta, faktiskt.

Har haft en rolig och trevlig helg med nära och kära. Tänk. Att en helg kan lära en så mycket? Och då menar jag inte bara bra saker. Ibland lär man sig helt enkelt saker, som man kanske förstått, men efter en endaste liten dag bestämt sig att ta avstånd ifrån. Ibland får man nog. Ibland får man helt enkelt sätta ner foten. Plötsligt behöver man inte fundera, man vet och man blir lite ledsen... Men bestämmer sig för att det kanske var bäst ändå - att det hjälper en att komma vidare i livet och hitta andra nya spännande.

Tack för kaffe å' äckligt brö', kôss mä i rava å adjö!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela