hannah

Repris

Publicerad 2009-03-30 15:08:38 i Allmänt,

Felicia har fått varit med mig på jobbet idag igen, fick reda på att Tobias skulle jobba igår så då fick det bli så. Mormor var med på jobbet idag också så Felicia hade jätte kul. Målade påsk brev och lekte med små påskägg som man ska hänga i ris. Dom va SÅ fina tyckte hon. Kom och berättade färgerna hela tiden :)
Var på utvecklingssamtal i fredags också, gick jätte bra. Tror jag iaf, var ju första samtalet så, hehe. Visste inte ens att man hade utvecklingssamtal på dagis :P Fröknarna tyckte att hon var tidig i språket och väldigt tidig som kunde i stort sett alla färger och så innan hon fyllt. Med lekandet annars var hon som barn i hennes ålder är. Dom leker med varandra fast "breve" varann. Sitter med varsin leksak och nöjer sig över det. Felicia var väldigt med att göra fint för dockorna - mata, klä och bädda om dom :)

Just nu sover mitt lilla troll, hon är helt utsliten idag. Andra gången (!) hon sover. Har klappat mammas mage och lyssnat på bebisen, så gooo! Men sen slocknade hon.

Usch. Går bara massa repsriser på dagarna, tråk! Skulle kunna vika tvätt men är inte riktigt upplagd för det idag.. Behövs verkligen dammsugas också men det klarar jag ju inte, så får försöka övertala Tobias till det ikväll om han orkar.

Blåsippor :D

Publicerad 2009-03-26 14:41:04 i Allmänt,

Idag när jag och Mattias var ute fann vi blåsippor i buskarna på jobbet, åhh va härligt väl! Då är det vår snart, känns det som. (eller inbillar man sig?)
Ska bli så roligt när man kan gå och plocka blommor med felicia till våren och sommaren. För ett år sen kröp hon ju bara vid den här tiden.

Just nu sitter mitt lilla troll och äter apelsin och tittar på Emil. Hon fick göra det idag, sa jag. Hon har inte gjort det på en vecka nu och tjatat och tjatat, så idag fick hon se på film. Vill inte ha tv:n som barnvakt, finns ju så mycket annat man kan göra. Är nog rätt duktiga på att hitta på saker med henne faktiskt. Inga väldiga saker, men dom uppskattar ju allt.
Hänga tvätt - YES mamma! Äntligen får jag släpa lorttvätt till tvättmaskinen.
Byta sängen - YES mamma! Äntligen en chans att leka kurragömma med mamma i täcket.
Diska - YES mamma! Dagen är gjord!
Ja, listan kan göras lång. Men det är egentligen väldigt lätt att få saker gjorda med henne eftersom hon tycker att allt "städande" och plockande är jätte kul. Sen är hon ju pysseltokig, vilket jag också tycker är skit kul :D Elin vart ju eld och lågor när hon kom hit och såg felicias pärlor, så fgår nog bjuda in henne på en pärl afton kanske ;)

Inte så hiskeligt länge kvar till påsk heller. Då ska vi ut och kasta påsk brev :) Cila, Emma, Elin, Anna, Mamma, Svärföräldrarna, Angela står på listan. Om vi får in bilbarnstolen i bmw:n vill säga. Annars blir det promenad runt edane bara. Så får resten av påskbreven bli i efterskott ;)

Våffeldagen

Publicerad 2009-03-25 17:32:52 i Allmänt,

Det vart alltså våfflor idag, som jag hade tänkt :) Gjorde så mycket smet att tobias har lunch imorn, med råge!

Blir helt tokig när jag skriver på mamma laptop, blir liksom bara hälften av bokstäverna med, eller helt galet. Dom sitter ju så tätt, dom rackarna! Ne, tacka vet ja tangentbordet från 90 talet :P

Fick allt utom en sak såld på tradera, gick väl sådär. Men skrapade väl ihop 250 kronor eller nåt sånt. Eller ne... hm. 300 kronor närmade det sig allt! Ett par plysch byxor gick för mer än katvig byxorna, haha. Helt sanslöst.. Men men, får va nöjd för det lilla man fått ;) Nån extra krona till i kassan vart det ju iaf.

Dagns göra

Publicerad 2009-03-25 08:42:12 i Allmänt,

Har ganska så mycket att göra idag. Snart ska jag iväg och inhandla det jag kan komma på behlvs till jobbet. Brukar ju glömma mer ön hälften när man väl står och tittar på alla hyllorna men, hehe. <nu tror jag minsann att jag fått med allt på denna lappen.
Sen bli det lite fakturor, tvätt osv att gå igenom, å hem å fortsätta vara duktig. Ska försöka få in bilbarnstolen i bmw:n eftersom volvon är så helvetes dyr å köra. Drar ju nära på 1,5 liter/milen. Det har vi ICKE råd med! Dessutom skulle ju skatten betalas nu i april.. Trodde ju faktiskt att när man säger "bilen är skattad och besiktigad" betyder det mer än en månad. Tydlgen inte. Så nu står vi här med en ful bil jag inte va nåt sugen på från början. Köpte den ju mest för att jag skulle kunna köra den ett år och då skulle tobias förhoppningsvis fått jobb så kunde vi köpa en nyare och bättre familjebil. Ack så galet det blev. Får iaf köra golfen så länge, trångt när hunden ska med men får stå ut ;)

Hungrig så jag svälter också, men har bara bröd å prickikorv. Det är torrt ihop. Hade gärna haft en smör slatt :P Får se om jag köper det sen när jag ska iväg och handla eller om jag kanske smiter in på city och köper en färdig. GOTT GOTT! Saknar den tiden då man satt där och tjuvrökte och tvingade i sig kaffe. Nu dricker man ju kaffe men då gjorde, iaf jag, det bara för att det kunde man "ta gratis". Nu har jag nog inte ens vart å fikat sen i sommras med josse nån gång. Får ta å skärpa mig! Det är ju mysigt att fika...

Våfflor.

Publicerad 2009-03-24 17:17:36 i Allmänt,

Skulle kanske ta och äta våfflor imorn, är det inte 25e då? Våffeldagen? Har noll koll på allt idag känns det som.. Men jo.. Det är våffeldagen imorn.
Våfflor med grädde och sylt.. MMMM :D Nu vart jag tok sugen på det! Men får duga med schnitzel idag. Det är gottis det med ju!

Var på ap-dåligt humör imorse. Vet inte riktigt varför men fy fan va irriterad jag var. Blev inte bättre av att jag blev irriterad på att jag var irriterad heller, haha. Vilka världsproblem jag har.

Helgen närmar sig med stormsteg också, wie! Karlstad utan Felicia på lördag, och om det är roliga affärer som skänker roliga saker på auktionen så åker vi allihop på söndag också och kikar. Hon tröttnar nog ganska fort på att springa runt där.



Någon som vill köpa en volvo 745 -88?
:P

Jobb

Publicerad 2009-03-23 17:59:50 i Allmänt,

Eftersom jag var dum och glömde ringa dagis innan dom stängde i fredags, har Felicia varit med å jobbat idag. Har gått förvånansvärt bra faktiskt, trodde hon skulle tröttna med en gång, men hon stod ut enda till elva, inte helt illa. Då var det däremot, riktigt illa, när klockan var elva sen...
Trodde ju att hon skulle tycka det vara jätte roligt med alla pennor, gem, lim och tejp. Men det var det tråkigaste på hela kontoret tydligen. Isoleringen till fönstrena som var undangömt i ett skåp var däremot jätte kul. Samma med alla dom tiotusentals skruvarna som låg ömt inslagna i papper.. LÅG, alltså. Nu är dom lite överallt. Får nog storstäda där imorn har jag en känsla av, vågade inte riktigt se mig om innan jag gick, haha.

Annars har vi varit pyssliga och ordentliga hela dagen. Vi har målat, lekt med pärlor, dammsugat, dammat tv rummet (där har jag ju minst saker, så inte så svårdammat) torkat ur fönstrena, bytt dukar, plockat och ställt i ordning osv. Vi har vart jätte duktiga. Sen har vi ju lagat mat också, entrecote, strips, grönsaker och sås. Har ALDRIG gjort en så hemsk sås i hela mitt liv. Den smakade sur.. Ja. Jag kan jämt tänka mig vad för sur den smakade :S Ändå hade jag bara haft lite peppar och salt i. Det måste ha varit fel på grädden jag hällde i.. URK! Som tur var hade jag en påse färdig sås i skafferit som jag rörde ihop så middagen inte blev helt sås lös :)

Blev kollosalt lycklig när jag öppnade min mail idag. Brukar aldrig läsa mailen ifrån facebook men det gjorde jag idag. Då hade Tuula skrivit och frågat om hon kunde komma upp och hälsa på, ÅH vbad glad jag blev/blir! Har inte sett Tuula sen mormor flyttade från vaggeryd, för 4,5 år sen. Så det ska blir jätte kul om hon nu kan komma. Man kan ju bli sjuk eller vad som helst men får hoppas att hon håller sig frisk och kry!

uppe med tuppen

Publicerad 2009-03-22 09:20:51 i Allmänt,

Felicia ville upp och äta frukost 06.05 imorse. Fast är ändå rätt skönt att ha kommit upp i tid för en gångs skull.
Nu är min kära familj ute och går morgon promenaden, tyvärr kan jag ju inte bli med på den turen för då blir jag sängliggande resten av dagen, inte så roligt kanske. Då är det bättre med en pigg glad mamma här hemma :)

Letade upp Felicias regnställ jag köpte förra året, dom passade perfekt, haha! Storlek 74/80 tror jag, trodde väl aldrig att dom skulle gå på. Så nu är hon ute i turkost regnställ med rosa sydväst och rosa stövlar i matchande mönster ;) GULL!

Ska smita ner å sätta på en tvättmaskin och hänga det som behöver hängas innan dom kommer tillbaka. Har ju bara två fullsmockade ikea kassar med kläder som behöver vikas också.. uh, tråkigt...


Vart tog jag vägen?

Publicerad 2009-03-21 17:55:16 i Allmänt,

Undrade ett tag på vart alla mina läsare tog vägen men det är nog jag som blev borta. Får bättra mig nu, förgyller ju min vardag att ha många läsare ;)

Vilket härligt väder det har varit idag! Vi har varit ute å grejat i två timmar idag. Tvättat fälgar å tvättat Felicias utemöbler å grävt snö, hehe. Inte gjort allt för mycket under dom två timmarna med andra ord, men hade nog gjort bara inte mina sopsäckar hade varit slut. Typiskt. Hade behövt plocka en hel del här ute, kommer ju fram en del när snön försvinner och mycket som har blåst från altanen och verandan. Men men, måste ju faktiskt ha en kärra att köra iväg allt i också.

Nästa vecka är jag bokad! Ska till karlstad på barnmässan, ska bli jätte kul. Var ju där förra året men Felicia tyckte inte nåt speciellt om det. I år tänker jag hon tycker att det är roligare. Ska försöka ta kort på henne hos fotografen i år också, roligt att ha ett nytt. Fast i år ska jag nog ta hos nån som tar svartvitt istället, fanns en där förra året som tog jätte fina bilder men då hade vi redan varit på ett annat ställe.. Lite dumt. Men i år får jag hålla koll.
Min stora höjdpunkt är ju auktionen! Hoppas Hoppas Hoppas dom auktionerar massa vagnar i år också så man får tag i nån billigt. Avskyr våran vagn, gjort hela tiden. blä.

Se om jag uppdaterar en sväng sen, ska smita ut å njuta av vädret innan det blir kvällen ;)

Kort/Lång dag

Publicerad 2009-03-19 12:12:08 i Allmänt,

Känns som att det blir det idag. En kort lång dag. Eller en lång kort dag, jag vet inte riktigt. Har inte bestämt mig än.
Ska försöka få Felicia att sova en stund snart, hon är ganska sliten. Verkar dock inte överdrivet sugen på att sova...
Måste ner till affärn och hämta ut ett paket om det fortfarande ligger kvar där vill säga? Fick första aviseringen i fradags, men det borde ju vara kvar.. Hm. Har fått en påminellse men har för mig att man brukar få en till? Eller det kanske bara är när det gäller dhl, inte posten. Jaja, det märks när jag kommer ner.

Vet inte riktigt vad man ska göra annars idag, är ju så fint väder ute så vore skönt att komma ut en tur men är inte riktigt pigg själv än heller. Kanske får bli en tur på trappen, haha. Lagom jobbigt.

Nu slänger felicia saker i soptunnan hör jag.. bäst jag springer å kollar

nejnej

Publicerad 2009-03-18 19:23:21 i Allmänt,

nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nejnej nej nej nej nej nej nej nej nej nej
inte nuu.

ord från en argsint 21 månaders. dygnet runt hela tiden. spelar inte så stor roll vad man frågar, får mest "nej, inte nu!" till svar iaf.

suck. inge tröttsamt.

Oh, pengar - kom till mig!

Publicerad 2009-03-18 16:48:28 i Allmänt,

Har nu lagt ut hela 7 objekt på tradera. Bl.a villervalla och katvig, så nån slant borde man få. Katvig kläderna e ju fläckiga men :( Hoppas iaf på 150 kronor på villervalla dressen, för den e ju fin.
Eller?

Jag tycker den är underbar hur som helst. Men måste sälja nu för å få ihop till nästa månads räkningar, eller skrapa ihop något. Är ju über petig med att allt ska va betalat i tid men denna månaden funderar jag på att ta en påminnelse på telefonräkningen.. Fast då står jag dubbelt nästa månad så e ju lika illa.

Lasse tycker att vi ska försöka satsa på kronofogden för dom är ju HIMLA BRA! Där lägger man ju bara upp betalningen.
Ja du, Lasse lelle. Vi har nog lite olika syn på det där du å jag. Är det nånstans jag aldrig ska hamna så är det väl ändå där!
Haha, svärfar ä minsann konstig han ;)

Nu har Felicia hoppat i badet en snabb sväng. Hon har fortfarande lite ont i magen så jag har masserat henne å det tyckte hon va skönt.. Men när man har ont i magen är det att skönt att ligga i varmt vatten också, så har hon annat och tänka på dessutom. Hur man ska få allt vatten utanför duschen? T.ex.

Inte en aning om vad man ska äta idag heller, ingen lust på nåt. Ja, får väl se.

Magsjuke-helg

Publicerad 2009-03-18 10:46:18 i Allmänt,

Får väl försöka printa ner ett inlägg när jag ändå har tid. Sitter på jobbet och har tagit mig en liten rast, det var ja ju värd tycker jag ;)
Svårt att ta rast nu när jag håller på att sluta röka bara, tänker ju på cigaretter ständigt och framförallt om jag inte har något att göra. Har iaf lyckat att inte röka efter maten och under tiden jag dricker kaffe osv.. Då som det är som godast :P Igår rökte jag sista cigaretten halv sex på eftermiddagen och var uppe till elva utan att dö av abstinens besvär? Dra på trissor! Hur mycket sitter inte i huvudet egentligen kan man fråga sig.
Som nu när jag ä på jobbet är jag extra mycket rök sugen bara för att jag brukar röka största mängden om dagen här. Om jag nu är rök sugen då, hehe. Hm, va jag virrar till det!

Har haft en jobbig helg/vecka hittills. Felicia spydde fredags natt, va bra hela lördagen och söndagen. Söndag natt spydde hon igen över ALLT. Bytte i sängen och torkade golv mitt i natten medan Tobias stod med henne i duschen. Sen spydde hon igen måndagn morgon, åter igen överALLT. tror hon drack en deciliter festis men det kom nog ut minst två liter. Kändes det som åtminstone. Sen var hon som ett kolli hela måndagen, och igår var hon små sliten men ändå mycket bättre, tills det blev kväll - och det kom andra vägen. Stackars barn!
Hon har bajsat hur många gånger som helst nu på morgonen och nu när jag ringde hördejag hur hon skrek "Neej, inte nu. inte nu!"  :( Stackars stackars! Då hade tobias nyss bytt och satt på henne en ny blöja så drog det igång igen. Inte lätt när dom är så små och hjälplösa..

Ja, det var ena familjemedlemen.
På mångdagen när jag sprang runt och bar på mitt paket hela dagen och verkligen längtade tills Tobias kom hem eftersom jag knappt kunde gå framåt eftermiddagen (jag ska inte lyfta egentligen), längtade jag i onödan. Hem kom en lik blek magsjuk Tobias som sprang ut ur bilden och raka vägen in på toa. NEEJ! Nu hade jag två stycken och en hund som std med benen i kors. Typiskt. Jag började på att bli lite små hungrig men Felicia mat vägrade. Fråga Tobias om han spydde för isf brydde jag mig inte om att göra mat, jag klarade mig lika bra på en smörgås liksom. Nej han spydde inte, och jaa, han ville ha mat. Jaha. Ställde mig och gjorde mos och fläsk för det var det som fanns, tänkte att lite mos kanske felicia får i sig också. När jag stod där och gjorde mat åt honom så började han givetvis att spy. Så där stod jag å gjorde mat åt mig själv, ganska mycket mat också, smått irriterad över att han insisterat på middag när han var dålig!
Fick till slut i mig lite mat å felicia tog en gafel mos så var det i stort sett dags att natta henne. Då blev hon tok vrång så jag fick springa upp och ner för trappan i en timme, med en hund som stod och ylade varje gång jag ´kom nerför trappen och en gubbe som mest suckade och stönade och sprang fram och tillbaka till toaletten. Jag var helt utsliten och gick verklien som en kärring som behövt rullator. Ragge fick nöja sig med att stå i linan på kvällen, och felicia somnade till slut.

Natt till igår sov jag inte en blund, hade ont i hela ryggen, underlivet och benen och bara vred och vände. Sov en stund och gick upp halv sex. Hade 37,5 i feber. Inge konstigt jag var snurrig. Har ju 35,8 i vanliga fall. Tobias var åtminstone helt återställd men som alltid med gubbar är det litre värre med dom ( ;P ) så jag fick springa runt febrig med en hyper tokig barn igår. SOm tur är kom älskade lilla mamma på eftermiddagen och hämtade henne så att jag också skulle få vila lite. Tur man har henne!

Ja, och idag sitter man på jobbet. Har inte råd att vara hemma längre,. Vet ju dessutom inte om jag får sjukersättning från försäktringskassan än så gäller att ta till vara alla dagara... Annars kanske jag står med halv lön utan ersättning från dom nästa månad., Det vore INTE kul!

Nepps. Ringa litekunder nu.

Gravidhormoner?

Publicerad 2009-03-13 10:30:14 i Allmänt,

Jag kan inte hjälpa det, jag har blivit en riktigt gnat kärring. Jag mest klagar och är arg hela tiden. Eller nejj, nu tog jag i kanske. Men jag är jävligt arg en par gånger om dagen, jo ra minssan. Och det är när jag kör bil.
Jag blir SÅ frustrerad när folk kör i världens fart, lägger sig precis i röven på bilen å bara kastar sig ut för omkörning. Oftast är jag så snäll att jag kör ill kanten om jag hinner se att det är någn som kommer fort, men då blir jag önnu tokigare om dom inte tackar! Varför är det så svårt? Att blinka lite grann. FY! Där har jag snällt lagt mig åt sidan även om dom inte visat att dom vill förbi.
En annan sak som också är rätt jobbigt och frusrerande är när folk blinkar i hel ljusen när dom ska köra om. Varför då? Jag höll på å skita ner mig när jag var ute å det la sig en bakom å blinkade. Trodde ju att det va polisen eller nåt! Vart ju dessutom tok bländad eftersom det var på kvällen. Nej, de liker vi icke! FY NR2!
En sak som däremot gör mig mycket lycklig som bilkörare är när folk tackar vid omkörning, och dessutom "varsegodar" efter at man tackat :) Då blir jag varm och mysig igen.

Det var mina stora problem, haha.


Sitter för övrigt på jobbet just nu, har verkligen nada att göra. Funderar på att åka hmåt men har ju inget att göra där heller. Kanske skulle jag åka en sväng till lidl och se om jag kan inhandla något. Är väl där min budget räcker. Har 1000 kronor kvar som ska räcka till löning. Å då har älsk. inhandlat nya däck till sina fälgar som ska betalas. Varför det var tvunget att ske nu... När han faktiskt inte har pengar.. GAH! blir galen på han.
Har altså räkningar på ca 8000, lånet på ca 2600, vilket blit 10600, sen skatten på hans bil som jag inte vet vad det är på. 1600 eller nåt sånt? eller är det ännu mer? hur som helst så har jag ca 12000 ut, å JAG ska punga upp pengar på allt det där och dessutom köpa mat. Inget konstigt man har svårt å sova...
pengar pengar pengar.. måste väl vara den största boven i alla förhållanden tror jag. finns ju fasen aldrig tillräckligt. uff.

hur som helst sitter jag å räknar å räknar å räknar å försöker komma på rikigt billig mat, nån som har ett tips så är ni välkomna med det. kanske får åka runt till alla vänner och bli bjudna på middag ;)

nepps. jobb jobb!

Sliiiiten!

Publicerad 2009-03-11 16:42:53 i Allmänt,

Har haft en jobbig dag idag, är jätte jätte sliten och har ont överallt. Men nu har jag satt mig å tänker inte ställa mig upp på läääänge! :P

Idag åkte jag och Felicia raka vägen till anna efter att jag hämtat henne på dagis. Tyckte felicia va jätte kul förstås :D men när vi sitter där så pillar jag henne i håret å "lägger det" bakom örat, så ser jag att hon har ett stort röd/blått bit märke där. Lyfter på lugen så har hon två blåmärken/början till bitmärken som är ännu djupare. ÅHH vad det kokade i mig! Dom var så stressade när jag hämtade felicia på dagis idag så det kändes mer eller mindre som att jag blev utkastad, å dom sa INGENTING! Vem berättar inte om ens barn blivit bitet?
Hur som helst kommer jag hem och ringer givetvis med en gång.
-Hej det är Hannah, Felicias mamma. Jag ringer och undrar vad det är som hänt med mitt barn idag?
Får inget svar, alldeles tyst i luren.
-Hon har bit - och blå märken i halva ansiktet. Undrar hur det har hamnat där?
-Vaa? Har hon bit märken i ansiktet?
-Jo.
-Ja vi har ju en "bitare" här, som vi trodde gett sig. Men idag när Felicia var själv med henne skrek Felicia något vedervärdigt så vi trodde att hon bitit henne. Vi klädde av henne och letade överallt och såg ett rött märke på ryggen så vi antog att hon råkat få tag där.
(Då undrar ju jag givetvis hur man från att inte ha en aning om några bit märken, helt plötsligt ha en bitare som bet henne på ryggen?)
-Ja men på ryggen är det ingenting, klädde allt av henne och kollade igenom allt noggrant. Anledningen till att jag ringer är ju för att om det var mitt barn som bitit ett annat, så hade ju jag velat ha reda på det MED EN GÅNG, precis som att jag vill ha reda på när någon annan biter mitt.
-Ja givetvis! Men gud, vi såg verkligen inget i ansiktet. Herre gud!
(Hon blev jätte orolig verkligen, antar att jag gör intryck när jag är barsk, haha)
-Vet ju att det alltid finns barn som provar att bita, och helt säkert kommer Felicia också göra det någon gång, men det var bara att jag blev orolig när jag kommer hem och ser henne. Vill i alla fall informera er om hur hon ser ut och ha anledningen till det, så får ni berätta för barnets föräldrar, eller hur ni nu gör?
-
Jo vi berättar ju för föräldrarna med en gång, hon bet även ett annat barn idag som vi också måste informera dom om. Hoppas det går bra med Felicia.
-Ja då, men nu vet ni iaf... Och jag. Ses imorn!
Japps, sen var samtalet över. Tycker ändå att man berättar sånt här med en gång. Tycker även att om man nu har en "bitare" kanske inte ska lämna det barnet ensam, utan ha lite extra uppsikt. För tydligen hade hon bitit JÄTTE länge, och det blev inte bättre. Så förmodligen är det väl ett äldre barn. Inte för att jag är arg på barnet, utan lite frustrerad på peronalen, milt sagt... Barnet vet väl förmodligen inte bättre, eller inte blivit tillsagd ordentligt? Vad vet jag. Men man måste ju ändå informera och försöka undvika sånt här... Iaf om det händer upprepade gånger, vilket det tydligen gjort!

Usch, hemsk känsla när ens barn har bit märken och djupa blåmärken i ansiktet när man kommer hem :(

Orkar inte sitta längre. Orkar inte gå heller men. Får väl gå å leka med pärlor ;D

Hejs kära vänner! :D

Jag kände mig träffad!

Publicerad 2009-03-09 15:07:42 i Allmänt,

Idag när jag läste Idas blogg. Jag får väl helt enkelt uppdatera lite ;)
Om sanningen ska fram har jag knappt tittat på datorn på hela veckan. Har haft SÅ LITE lust att ens skriva en rad om mitt väldigt händelselösa liv, för det är ju precis vad det är. Händelselöst.

Var iaf på ultraljud förra veckan, fick se en frisk, stark och spark glad bebis :) Sen blev det en tur på ikea förstås, och lite shoppande till min lill fis. Va ju rea på hm, fick tag på tröjor och byxor för 50, 80, 100 kronor styck, huh va ja kan! Hade väl gått på ca 600 om det varit ordinarie pris :O För FYRA klädesplagg, alltså. uscha dyrt! Det är ju så lite tyg, men ändå kostar det kalas mycket.

Felicia och jag har bakat denna helgen också. Dä liker ho ;) Blir ju massa go kak smet efteråt som hon får äta upp, så då e man populär, haha. Illa! Det blev kärleksmums/moccakaka/chokladrutor/norsk musekaka. Alla säger olika. Men nu har väl nån ett hum om vad vi bakade när jag gav så många alternativa namn.


Felicia sitter här i knät å skäller så fort jag gör uppehåll med skrivandet, hehe. Nog spännande att se när det blir bokstäver på skärmen helt plötsligt. Stirrar helt paralyserat och lyssnar på pippi långstrump. Emil nu.
Hon kan nästan alla låtar till pippi och Emil :D Melodierna är det inget problem med iaf, och dom ord hon kan uttala sjunger hon annars mumlar hon mest, hehe. Hon är så otroligt söt.


Nu var det dags att ta en funderare på middagen. Köttfärsås och spaghetti? Med massa grädde i?

Dåliga mig!

Publicerad 2009-03-02 14:08:42 i Allmänt,

Har inte skrivit på några dagar nu.. eller så. Har faktiskt inte haft någon ork alls. Bara haft ont å varit grinig, men det måste man ju få vara någon gång också, hehe.

Jobbar åtminstone bara halvtid nu, sjukskriven andra halvan. Klarar inte av att städa i mitt tillstånd som det är just nu. Får sätta på kaffe, skriva på dator, skicka räkningar, betala räkningar och tvätta lite på jobbet istället. Låter väl inte som en helt dum arbetsdag det heller? ;) Fast börjar bli smått tokig faktiskt. 3e arbetsdagen jag inte städar å jag går på nålar. Känns som att jag bara legat i soffan hela dagen fast att jag egentligen gjort jätte mycket. Mja. Jag känner mig lite lat nästan. Men men, det får jag väl göra. Det är ju för mitt/vårat eget bästa. Felicia tycker mycket mer om när det kommer hem en glad mamma som orkar göra någonting.
I fredags kväll bakade vi negerbollar till exempel. Det tyckte hon var jätte kul! Tyvärr vart det ju inte så många negerbollar eftersom hon åt upp halva satsen.
Hannah: Felicia, du får rulla rulla! Se, då blir det en boll.
Felicia skakar på huvudet, kör ner bollen i pärlsockret och rör runt, för att sedan skrika: Klar! Klar mamma! Boll.
Hannah: Får mamma din boll då så får du en ny?
Hon tittar på mig med stora ögon som att jag ska ta något JÄTTE värdefullt och trycker in hela negerbollen i munnen. Så gick det till, hela tiden. Och fick hon för små bollar åt hon pärlsocker istället :P

I lördags beslutade vi oss för att baka bullar. Hon sprang och frågade "mamma baka bulla?" hela morgonen, och hämtade faktiskt till och med kok boken och fick upp precis rätt recept :D Vad är oddsen för det liksom? Då var det ju bara att baka bullar. Först trodde hon nog att det var trolldeg (vilket inte är så gott) så hon smakade inte en enda bit. Men sen när vi skulle på med smör och kanel och allt så kliade det lite i fingrarna på henne. Hur mycket jag sa till henne så slutade hon inte, så till slut blev det ett hot! (Och jaa, jag gör som alla föräldrar och säger efternamnet på henne när jag är bestämd) "Fröken Felicia Ahlvar! Ska du äta bull deg får du faktiskt gå till pappa istället!!" Ja visst tänkte hon, klättrade snällt ner från stolen och stod i vardagsrummet och stirrade på mig medan hon åt upp sin deg. Sen kom hon igen, för då hade hon ju vart hos pappa när hon åt degene, då kan hon väl hämta en ny bit? :P
Som tur va fick hon inte i sig lika mycket bull deg som negerbollarna, då hade hon nog haft pretty ont i magen.

Och ja. Jag säger negerboll. NegerBÖLLER faktiskt. Det heter ju så.

HEJS!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela