hannah

Framåt marsch!

Publicerad 2011-04-29 11:55:28 i Allmänt,

Ja, badrummet blir inte klart idag. Men på onsdag, hoppas vi på. Det känns liiiite ledsamt måste jag ju erkänna. Jag är trött på att inte ha toalett. Jag är ledsen över att mitt stackars koffein beroende ska bli lidande så fort klockan slår två!
Barnen är åtminstone inte så upprörda. Felicia tycker det är spännande. Leah däremot vill inte ha någon toalett. För hon vill INTE kissa på den. "NÄJJ TOA"! är hennes svar angående renovering. NÄJJ är väl hennes svar på det mesta om jag tänker efter. Och för Felicia med. Härligt. Jag har två underbara, vackra, smarta och härliga barn... Men ibland blir ett nej helt enkelt ett nej för mycket. Idag vill jag undvika nej så om något frågar något svarar jag JA. JA till allt! Tvärtom dagen för Hannah är så mogen.

Helgen är fullspäckad. I morgon ska vi nog kolla på ett kök under förmiddagen, på eftermiddagen till storebror på kalas och dricka kaffe. På kvällen funderar vi på att åka och duscha och bo i ett hus med tolett en natt, och på söndag är vi bjudna på kalas. Fast än vet vi inte riktigt om vi ska åka dit, har lite att pyssla med hemma. Till exempel rensa färdigt i rabatten, städa UTE och INNE, sätta spotlights i taket, mäta hus inför färg köp, mäta portal inför material köp, samt räkna på lite annat som har med renovering att göra.

Golv-badrum

Publicerad 2011-04-27 08:10:28 i Allmänt,

När vi kommer hem idag kommer vi förmodligen att ha golvvärme, rör dragna och det där grejset man har ovanpå klart. Spackel? Gjutning? Ja vad dom än gör så är golvet färdigt så långt.
Imorn förstod jag det som att det kommer upp väggar, kakel och klinker. HÄRLIGT! Jag kan förmodligen pissa på min egen toalett på fredag. Det ser jag fram emot, a lot. Igår hälsade jag på cila och kissade en sväng, sen hälsade jag på pappa och kissade. Imorse höll jag mig i 1,5 timme tills jag kom till jobbet. Hårda tider!
Hur det här blev ett inlägg om kiss vet jag inte riktigt.

Tänka snart ta mig en promenad. Har frukost lite tidigare, så slänger mig i väg och går i sisådär 15 minuter så kan jag äta också utan att stressa.
Är jag inte duktig?

Tobias rivar'n

Publicerad 2011-04-23 19:05:26 i Allmänt,

Nu har vi ett litet fult badrum. Det var fult förut men nu är det inte vackrare ;) Men HÄÄRLIGT! Inget fönster men däremot ett extra hål till nytt fönster, ingen innervägg på ena sidan, halv plastmatta på två sidor och dessutom all el framme. Härligt med renovering ;)

Påskägg

Publicerad 2011-04-21 09:56:20 i Allmänt,

Vet ni vad jag fick av chefen idag? Ett påskägg. Ett sånt där stort påskägg med twix, skumbananer, gele björnar osv. Ett av de onyttigaste som finns. Jag SKA ju inte äta godis. Tror ni jag orkar hålla mig? Ha, nä. Har redan nallat en skumbanan. Fyyyy på mig... Får göra knäböj i rabatten i morgon. Hahaha, ser nog fint ut.

Inväntar arbetskamrater så bär det i väg på jobb. Skulle ha slutat tidigt egentligen tillsammans med alla andra på företaget, men icke. Förhoppningsvis så hinner jag och Tobias hem till två i alla fall!

planering

Publicerad 2011-04-20 19:44:26 i Allmänt,

Ett måste inför renovering är planering. Planering klar IDAG endast några få dagar innan allt rivande börjar, närmare bestämt tre dagar. Spännande, men åtminstone en planering.
Imorgon bär det i väg och köps in allt resterande material vi behöver, samt inredning. Inredning som inte är inköpt än är duschhörna, blandare till tvättställ, samt blandare och dusch. Säger man dusch till duschen eller kallas den för något annat? Ni vet vad jag menar. Den det sprutar vatten ur! :P Det är faktiskt den dyraste inredningen kvar. Duschväggarna vi kollat på ligger mellan 5600-9000 kronor. Den dyraste är snyggast givetvis... Så där blir det nog att ge vika och ta en av de "billigare" om man ens får kalla dom så. Själva blandaren och munstycket till duschen hamnar förmodligen på ca 3000, ett mellan pris. Ja faktiskt. Blandaren till tvättstället, ynka 1800! Ja ynka. Så det har vi alltså planerat i morgon.
Fredag är stora rivningsdagen för min älskling och jag, som förmodligen fått ledigt, har stora-underhålla-barnen-coh-tvinga-dem-rensa-ogräs-i-rabatterna-dagen. Det kommer nog ta hela dagen också, ack o ve!.
Lördag är alldeles för mycket att göra på. Jobba, slänga påsk brev, lämna påskägg, hämta påsk ägg, laga påsk mat, tvätta och fortsätta med trädgården, äta påsk mat, hjälpa till med diverse med rivningen och insättning av fönster.
Söndag jobbar jag heeeela dagen. Kommer nog inte hem före 16-17 draget. Då kastar jag i mig mat och tar med mig barnen ut så Tobias får koppla el och ha sig i badrummet.
Måndag känns som en bra dag att åka till tippen på, om det nu inte är så att det är stängt när det är annandag påsk? Någon som vet?
TISDAG KOMMER PLATTSÄTTAREN OCH RÖRMOKAREN! ÄNTLIGEEEEN!

Renovering

Publicerad 2011-04-20 12:41:32 i Allmänt,

Mycket inför badrums renoveringen just nu. Försöker hinna med allt annat runt om men det är svåååårt. Iväg och handla fönster och lite till antingen idag eller imorgon, börja riva på fredag om vi hinner, och sätta in fönster på lördag. Sen allt annat också. Hela trädgården ser ut som ett bombnedslag! Den måste vi också göra något åt. Sen jobbar jag övertid. Och hinner inte läsa något. Sen är det påskhelg mitt uppe i allt rivande och krattande! Då ska jag dessutom jobba hela helgen på allt annat...

Puh. Ett djupt andetag är vad jag behöver ta.

Framme!

Publicerad 2011-04-15 19:23:15 i Allmänt,

Nu är jag äntligen i Årjäng. Har jag någonsin skrivit att vägen hit är låååååång? Ja, lång är just vad den är. Och krokig. Och tråkig. Och läskig. Såg åtminstone ingen älg idag, bara en massa massa trafik.

Wicky lägger barnen och jag väntar på att gubben hennes kommer hem så vi kan åka och hälsa på Anna.

Tjoho tjoho här gungar en ko.

Jag plockar.

Publicerad 2011-04-15 07:27:46 i Allmänt,

Jag arbetar hårt idag. Har hunnit med massa sånt som inte blir gjort annars så här på morgonen.
Snart blir det plugg i en timme innan jag ska lämna in bilen på lagning, sen ska jag iväg och städa idag. Ska bli gött faktiskt att få röra på fläsket!

Sedan är det ju fredag i dag också. Och vad gör jag på fredag? Jag åker till ÅRJÄÄÄÄNG och laddar upp inför SENSATION OCEANS OF WHITE! TJOHOOOO!

Nervös

Publicerad 2011-04-14 08:41:23 i Allmänt,

Idag är egentligen första dagen jag verkligen känner att jag ska åka iväg imorn. Känner mig lite små nervös helt ärligt, men jag vet inte varför. Har välinget att vara nervös över?

Simon värmer piroger så det stinker konstgjord köttfärs/fett/ost på hela kontoret.

Idag ska det handlas mat, handlas presenter till Ida som ska ha kalas och tittas på film med min älskling. En lugn dag dagarna innan stormen?

3 days to go

Publicerad 2011-04-13 17:31:23 i Allmänt,

Om tre dagar sitter jag i en bil på väg till Oslo. Jag har vit BH, vita trosor, vita strumpor, vitt linne, vit nät tröja, vita byxor och vita skor. Jag har plattat håret noga och sminkat mig som man sminkas bör när man ska stå på ett dansgolv i åtta timmar - rejält, men snyggt. Jag har plockat på mig mina vita acessoarer, och känner mig förmodligen dead gorgious. Jag antar att lyckan kommer smälla till hårt, som att gå in i en vägg, när jag står inne på Telenor Arena 19.00 och musiken drar igång. Stå päls. Leénde. Ett bara - bara.


Hoppsan!

Publicerad 2011-04-07 22:52:49 i Allmänt,

Jossan har visst skällt på mig i bloggen idag, bäst att jag slänger in 8 avslöjanden om mig själv ;)
Too bad att jag typ är som en öppen bok så inget är väl egentligen inte som någon överraskning.

1. Jag klarar inte av att bli någonting annat än omtyckt.
2. Jag har lidit av ätstörningar, då framförallt bulimi, men är dock bättre nu...
3. Jag är beroende av nikotin (ja tyvärr jag började röka igen), koffein och socker.
4. Jag bara älskar att lyssna på fjortis pop/trance i smyyyg... ;) (se; tills natt blir dag)
5. Jag älskar att sitta uppe på nätterna och spela gitarr i mörkret.
6. Jag har vanvårdat min kropp med rakblad och knivar på fler ställen än vad man ser. (nej inte DÄR)
7. Jag är uppväxt med missbruk i familjen.
8. Jag klarar inte av att se blandad grädde och sylt, då spyr jag rätt ut.

Ja, det var det jag kom på så här rätt upp och ner.
Jag behöver nog gå i terapi eller något för det verkar som att jag inte gör något annat än skadar och klankar ner på mig själv. But please don't worry, är inget som jag ens är i närheten av att göra några sådana dumma grejer igen!

Bjuder på lite fjortis musik istället.



Lyssnar på...

Publicerad 2011-04-07 22:11:18 i Allmänt,

...lite musik i mitt "good ear" och njuter av kvällen. Inte för att jag ens hunnit känt att det varit kväll, men hela huset ligger och sover och endast lilla jag tassar nu runt. Skönt.
Jag och Tobias har varit i Karlstad och kollat kakel och inredning till badrummet idag, bestämt kakel, men klinker?! Vi hade bestämt men hittade ett annat, och då kan vi inte ha det tydligen för fallet på duschen. Bara 10*10 eller 15*15. Vilka kakel plattor är alldeles för små för att ligga på ett golv? Ja jo, just det, precis dom storlekarna! Bahhh...
Så nu får vi väl se. Snart han kommer så vi får väl ta ett varv typ sjuttielva gånger när vi ska köpa kaklet och helt enkelt bestämma oss. Nu har vi inte tid att vela längre!
Kommoden är bestämd åtminstone, en från hafa. Nu är det bara duschen och toa stolen också...

dåligt!

Publicerad 2011-04-06 12:55:54 i Allmänt,

Huh. Jag är verkligen dålig på att skriva här nu för tiden. är så mycket åt alla håll och kanter, känns det som. Renoveringen närmar sig med stormsteg! Vi ska iväg, förhoppningsvis, redan i morgon och titta på kakel, klinker, fönster, toalett, dusch och kommod. Tja, en hel del helt enkelt.
Vi hade mäklare nummer två här idag. Nummer ett ville höja värdet med ca 150 000 kronor efter att badrum var klart och huset målat. Vi hann ju inte ens berätta allt vi skulle göra (!) så det är därför han resonerat som så. Mäklare nummer två däremot hade en magkänsla som sa MINST 225 000, men då med lite omplanering i kök, badrum, golv i hall och kök (som redan är medräknat i badrumspriset), och måla huset. Golven var nog inte världsviktiga, utan att det blir klinker och golvvärme en snutt i hallen. Köket var egentligen inte heller så viktigt tyckte hon, eftersom vi har ett såpass fint kök som vi har nu. Däremot blir köket större så som vi planerat det, och det skulle nog göra en del i värderingen. Hon skulle sätta kök inom parentes, eftersom vi är väldigt osäkra än. Men TÄÄÄNK vad skönt med typ 3-4 kvm större kök?! Det är ju AP MÔE! Inte för att vi har speciellt litet kök nu heller.
Kanske att jag håller på att få renoveringsfeber? Man vill ju så mycket. Men man får väl hejda sig...

Ja. Så just nu sitter jag här och stirrar med världens värk i båda öronen, fast bara ena som trumhinnan spräckt, och stirrar mig blind på renoveringsprojekt på nätet. Väntar samtal från vårdcentralen eftersom mitt öra fortfarande varar och att jag är super svullen i halsen och stel i hela nacken som strålar upp i örat. Kan nog vara för att jag har legat konstigt, men bättre att ta det säkra före det osäkra... Varandet däremot, borde inte det gått över? Trumhinnan spräckte natt till söndag, jag började käka penicillin söndag em. och är därmed inne på min fjärde dag. Jag ska äta penicillin i fem dagar. Har en magkänsla som säger att jag kommer få äta penicillin längre.
Haha, ja, då jävlar lär jag ju bli smal iaf, fkkn kåvepenin! :(

Om mindre än två veckor ska jag till oslo och dansa rôven av mig. Har jag införskaffat vita kläder? Neej...

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela