hannah

pust

Publicerad 2009-10-31 20:18:33 i Allmänt,

Håhh. Sliten sliten sliten är jag. Felicia är inne i en värre trots period än vad jag någonsin kunde anat. Hon väser åt mig som om jag vore djävulen när jag närmar mig. Helst skriker hon om jag inte svarar med en gång, gråter när hon inte får som hon vill, slår mig när hon inte får som hon vill, slår min stackars rislampa när hon inte får som hon vill, kastar strumpor, dockor, tröjor när hon inte får som hon vill, stampar i den rena tvätten när hon inte får som hon vill... Ja. Listan kan göras låååång. Som ni förstår så får hon i och med detta väldigt sällan som hon vill. Ber hon snällt om hon till exempel får se på en flm, då kan det gå bra. Men inleder hon med ett gall skrik å slänger en hårborste i huvudet på mig så blir det oftast nej. Jag ser många flygande saker så.. Nej.

Men nu sussar hon sött och hon var lite gullig innan hon skulle sova så då är allt som bortglömt. och jag längtar tills det går över, men så slår det mig att jag har en till unge som slänger saker på mig om ett par år. HUAH! Bäst att förbereda sig i tid och göra sig av med allt förutom möblerna innan den tiden kommer.

Dags för fru hanna att hoppa in i duschen å köra en hårinpackning. Börjar ju bli flint så det lilla hår jaghar kvar kan väl åtminstone få glänsa. Och jaa, flint. Jag måste ha håret uppsatt eftersom det börjar bli en kal fläck i bakhuvudet och hööööögt hårfäste i pannan. Har snart bara panna ja. Hanna panna på riktigt minsann.

Oh just det, blir nog tant gympa i edane på måndag. Giss om jag kommer ha sämst kondis där då!

bakakaka

Publicerad 2009-10-28 17:56:26 i Allmänt,

Bakade tre gånger i måndags. Första på tidig eftermiddag, hallongrottor. Sen vid sju draget, cornflakes kakor. Sen vid halv nio då jag gjorde havrekakor. Idag ska jag baka kanelbullar. Inge konstigt man (se;jag) blir tjock i det här hushållet liksom.
Kanelbullar va de ja. Kanelbullar med hasselnötskräm. Låter det gott? :P

Annars blir det greys ikväll, som vanligt. Kan man INTE missa! ;)

Nej. baka baka baka

Morgon

Publicerad 2009-10-23 07:21:39 i Allmänt,

Leah vaknade för en halvtimme sen med ett gallskrik. Spelade ingen roll vad jag gjorde sp var hon lika förbannad iaf. Härligt det är att vakna såna mornar. :P Vi klädde på oss och gick ner och nu liger leah å felicia å myser med varann, inget skrik alls. Storasyster kan hon!

Igår var jag, felicia och leah på palmviken. Kom in, gick en bit och fick tårta och saft. Sen gick i vidare, kom till charken, där fick vi smörgås med skagenröra. Felicia var RIKTIGT lycklig vid det här laget! När vi gått runt påläggen kom ju GB clownen och bjöd felicia på piggelin. Hur mycket bättre kan det bli liksom? Dessutom stod pippi långstrump vid schampot, hon var skoj att prata med! Och sist men inte minst så fick felicia en stor påse godis i kassan på vägen ut.
Ska bli väldigt spännande å se hur det går på affärn nästa gång, humejjen. Blir nog krig när hon varken får godis eller prata med pippi. Men annars var gårdagen väldigt lyckad iaf :)

ÅÅÅH! Är så arg på sopgubbarna. Typ fyra-fem gånger irad nu har våran soptunna legat en bit från ställe där vi har den och vält. Ibland ligger den i vägen och ibland långt bort i diket. Det är jävligt irriterande! Grannen har en precis likadan platta bredvid och den missar dom minsann aldrig. Men VÅRAN är det tydligen väldigt sårt att pricka. Kan inte minnas att jag gjort dom något heller?`Är det någon konspiration?

paranoid.

Spädbarnsträff

Publicerad 2009-10-22 09:26:30 i Allmänt,

Har nyss varit och lämnat Felicia på dagis idag, hon ville i n t e till dagis idag. Hon skulle prompt stanna hemma. Men efter många om och men så var vi där, precis i tid till och med. Tog bilen nu på morgonen, ska dit igen om ca en timme på spädbarnsträff eller vad man ska säga. Bebisar upp till ett år. Dricka lite kaffe och tjata, det kan vara trevligt! Min knän är total skrot nu, orkar knappt resa mig ur soffan om jag gått två gånger till dagis. Det är inte långtmen det räcker tydligen. SUCK! Så nu tar jag det lugnt med promenerandet. Promenerar väldigt sakta alltså, det är väl bäst för att slippa kronisk värk.

Har äntligen börjat med dop korten, dom kommer att bli fina tror jag. Enkla, men fina :) Behöver väl inte jobba ihjäl sig för ett kort i onödan liksom. Lite klipp och klistra blir det ju när det ör 40 personer som är bjudna... Men klarar nog knåpa ihop det.

Kanske skulle ta och städa lite innan man ska iväg? Har alltid saker att göra och städa så ingen tid får gå till spillo..

Blöjan väck

Publicerad 2009-10-20 08:33:28 i Allmänt,

Felicia kommer och skriker i råpanik att "nej nej nej, jag vill itte kisse blöja". Hon har haft blöja på sig i natt, för hon påstod sig va bajsnödig igår. Men när hon kom ner ochskulle bajsa så satt hon där å stirrade å lekte istället. Då fick hon blöjan på och upp i säng. Oftast sover hon faktiskt utan blöja också nu! :) Och hon klarar av att kissa på andra ställen.
Märks väldigt väl i sop påsen att hon inte har blöja längre, inte kissar hon ner sig heller så det går bra med tvätten också.

Idag ska jag på babymassage med Leah, tredje träffen nu. Fast hon är inte överdrivet glad i massage. Är så dum tid, hon vill sova vid den tiden som den är, så det stör hennes dygnsrytm en del. Jag hade heller inte kunnat sova om nån klämde å kände på mig. Men hoppas att det går bättre idag iaf. Har inte övat nåt hemma heller... hrm.

Nu ropar Felicia igen, bäst att kolla vad det är frågan om.

HEJS!

Morgonbestyr

Publicerad 2009-10-19 08:26:31 i Allmänt,

Kaffet är klart, koppen står på bordet, felicia tittar på barnprogram och leah sover. Morgonen har alltså startat helt perfekt! Nu spörs det om jag hinner få i mig kaffet också iof.

Idag blir det inget målande, är lite väl svårt och göra det själv med två barn när ett ammas. Men däremot har jag tvätten at se fram emot, och jobb att se fram emot. Men jobbet sätter jag mig med ikväll istället tror jag. Felicia är inne i någon period där hon ska 110 % uppmärksamhet annars blir hon ett argsint barn som gör tvärtemot allt man säger. Härligt värre. Framförallt när man vaknar av ett jätte vrål "de gååååår inte. iiiiihhhhhhhhhhh" Ah, god morgon.

Leah har sovit bra i fyra nätter nu. Igår sonade hon vid 9.30 och sov till runt 5-5.30. Nu har hon ätit och sover igen. Hon äter minst ett par gånger på morgonen, vet inte varför men hon får lov att göra det ändå. Tror det har mycket med närheten och myset att göra. Inte hungern så mycket.




Förresten så har jag fått en berättelse såld... :)

Lite tråkig

Publicerad 2009-10-17 09:33:24 i Allmänt,

Är lite tråkig i bloggen nu förtiden. Vi grejar på massa här hemma. Målar köket, möblerar om, höst städar. Ja. Och allt tar ju sin lilla tid när man har barnen runt benen, så det blir många avbrott. Men har ju enda till jul på mig ;) Höst städar jag extra lång tid så slipper jag ju kaske jul städa, haha.

Leah sover jätte bra. Eller gjort i två nätter.
I förrgår somna hon vid nio, fick lite mat vid elva när hon vaknade till och sov till 5.30. I går somnade hon vid nio och sov till 4.30. Kanon ju! :) Kan ju inte bli bättre.
Hon växer och blir STOR flicka! 5200 gram och 59 cm lång var hon i torsdags. Kläderna börjar bli trånga.. ;)

05.30

Publicerad 2009-10-16 06:07:27 i Allmänt,

05.30 ringde vår mänskliga lilla väckarklocka idag. Hon var så hungrig att hon inte ens kunde äta. Bara låg där och gapade och väntade på att maten bara skulle spruta ut. Rikigt så behändigt är det ju inte, så hon fick snällt börja suga. Men det tog sin lilla tid. Hur som haver så vill hon absolut inte somna om igen, så vi fick snällt gå upp. Felicia har också vart uppe men hon gnällde och ville sova igen... ;)

Kaffet färdigt nu, dags att vakna till liv.

Sitter och skriver - igen

Publicerad 2009-10-15 12:39:21 i Allmänt,

Ska påbörja nästa projekt nu, mest för min egen skull. Mår bra av att skriva och man släpper ifrån sig så mycket mer på ett papper än att prata om det... Undrar varför.

Hur som haver, är gräsänka idag. Hela dagen och hela kvällen, gubbarna drunknar i jobb :O Fast det är ju bra så det blir klirr i kassan innan dop å jul å allt va de nu e som står på listan. Rngde kyrkan idag men dom va ju inte där, dom har telefon tid tisdag och fredag. I en kyrka liksom? Bättre tider på vårdcentralen ju...

Käre vä´l

Publicerad 2009-10-14 12:52:07 i Allmänt,

Gud, dagen är snart slut. Å vad har jag gjort av den? Ingenting. Jag har inte ens plockat ur diskmaskinen än, inte ens hängt tvätt. Inte ens gått ur min pyjamas. Jag har en lat dag idag tror jag.
Felicia ska hämtar på dagis om en timme så tills dess borde jag hunnit byta om åtminstone. Dom skulle nog tro att jag är skvatt galen om jag dker upp e ett nattlinne me nalle puh på. Klockan två på dagen dessutom!

En novell gick inte igenom, tyvärr. Återstår att se om nästa novell godtas :) Kan ju alltid hoppas.

Jag är...

Publicerad 2009-10-13 23:17:19 i Allmänt,

Enligt Tobias är jag snygg och sexig. Ja se på fn! Nån kan tycka det med ;)

Detta trots att jag tycker att jag ser ut som ett bergstroll. Faktiskt. Ibland när jag tittar mig i spegeln efter duschen tänker jag : "Fult bergstroll, ful!" Trollet står kvar.
Känner mig alltid som ett bergstroll. När jag klär på mig, sminkar mig, rör mig, handlar i klädaffärer - DÅ känner jag mig som ett stort klampande bergstroll med mitt "ho ho ho". Fast det är ju tomten som låter så?
Jag känner mig som ett stort klampande bergstroll som låter "RAARGH".
Fast jag tror inte dom låter så heller... Hur låter bergstroll egentligen?!

Tobias är hemma imöra på möran. Skönt! Då kan jag jobba i lugn och ro innan Felicia ska på dagis, och kanske till o med dricka kaffe i lugn och ro? I LIKE!
Kaffe är viktigt. Lika viktigt som livet it self, kan det kännas som vissa mornar. Utan kaffe är jag minsann inget glatt bergstroll. Sen blir det nog att va hemma och ta det lugnt resten av dagen. Är så mycke runt och ut och spring nu med Felicia. Man får liksom "rasta" henne (hahaha) emellanåt så man får några lugna stunder. Hon är sjövild för tillfället.
Som igår när jag smet ut och rökte, klättrade hon upp i vagnen och stod nöjt och stirrade på mig. Efter 30 sekunder började hon hoppa och skrika galet högt och klättra upp på ryggstödet. NEJ Felicia! Ner! Inte hoppa! (lustigt nog pratar man ju som med en hund dessutom...) Hon stirrade med sina vackra blåa ögon och gav mig nåt demonliknande skratt och hoppade ännu värre. Jag slängde ifrån mig ciggen, sprang in och sa att "du fåååår inte hoppa i vagnen! Den går faktiskt i sönder!" "Moahaha, hihihi" Så jag tog hela vagnen och välte den så att den låg på sidan. Sen gick jag ut och rökte det sista. Felicia var arg när jag gick ut,när jag kom in stod hon och snurrade på hjulen för glatta livet och försökte hoppa på vagnen där den låg istället.
Trots ålder? nähä.
Jag gick upp och började vika in kläder i Leahs byrå, kläder jag plockade upp ur en kartong. Felicia följde med efter en stund å la snällt in mer kläader. Sen såg hon kartongen.
-Den ä lortig den!
-Nä, det är rena kläder. Dom ska ligga där i.
-Ja stamper dom ja!
Å swish ner med benet å stampar för glatta livet.
-Nej felicia, dom bli lortiga, och mamma har vikit dom.
-Ja MÅSTE dä!
-Nej det måste du inte!
-JOOOO! FLÖTT DÄ MAMMA! BORT MÄRRÄJ! JA MÅÅÅÅSTE!
Sen blev hon lugn igen.
Hennes nya favorit ord är bland annat:
Jävlar (vi låtsas om ingenting när hon säger det)
Måste
Inte
Nej
Snart
Några av hennes favorit fraser:
Vill inte
Örker itte
Ja ä schleten
Kan själv
Bort märräj
Flött dä
Ja ä itte snäll, ja ä uuuunderbar ( ;) )
Du ä gammelmormor! (liksom va?)

(Man kan ju tro att det är en tonåring)

Ja. Det är väl dessa ord och fraser jag hör några gånger om dagen. Fast hon är glad och världens goaste emellanåt också :)

Ja å leah hon är glad å munter dom få timmarna hon är vaken :)

sådärja!

Publicerad 2009-10-13 11:11:30 i Allmänt,

Japps, då har jag knäppt iväg två noveller här på morgonen, får hoppas att dessa blir publicerade. Annars får jag väl satsa på vuxen noveller, haha... Inte riktigt så bra betalt för dom dock, har jag hört.
Får man dom publicerade blir man säkert mer sugen på att skriva och kan trycka iväg några fler så man får nån extra krona i månaden. Vore ju trevligt faktiskt. Iaf nu innan jul vore det trevligt. Felicia behöver ju dessutom en ny garderob, huah. Å nya vinter kläder, skor, mössor, vantar står kvar på listan. Och underställ förstås.

Gudars, trött som få idag. Felicia har fått titta på film i stort sett hela förmiddan, fy mig. Men ibland får det vara såna dagar.

Nepps, jobba lite.

Shopping

Publicerad 2009-10-11 18:13:55 i Allmänt,

Kan inte behärska mig framför datorn, får ett ENORMT behov av att handla kläder. Såna där dyra kläder.
Så det gjorde jag idag - ja!
1200 spänn har jag handlade jag för igår, men faktiskt bara bra saker, så lite kunde jag ju behärska mig trots allt.

En overall, ett fodrat regnställ och en klänning som Felicia ska ha på dopet.

Rosa Klänning SEK 499, LinusLotta - NELLY.COM

Dessutom har jag handlat lite på tradera idag, även det bra saker som både felicia å leah behöver. Mår SÅÅÅÅÅ bra när jag får handla. Då mår ja bäst!

Idag har jag tvättat, suttit vid datorn en sväng, bärt möbler och promenerat ner till anna å mikael. Gott gott, inte mycket gjort men iaf något!
Snart ska jag vässa hyveln, slänga fram body scruben och hårinpackningen och låsa in mig på badrummet. MYS! Jag förtjänar en lång härlig dusch idag. Mitt hår förtjänar definitivt en hårinpackning. Och min ben förtjänar verkligen en rakning! Hehe.
Sen ikväll ska jag å biaz ha mys kväll. Kika på film och äta baguetter, haha. Kanske inte låter så mys pys men det duger gott åt mig.. Man blir mindre kräsen när man har barn, har jag märkt.

Förlåt emma. Jag trodde på allvar det var en pippi som pep. Det va ingen pippi, de va ju du! Undrade varför tobias sprang å vinka åt pippis... haha ;)

En vecka i månaden

Publicerad 2009-10-08 11:56:11 i Allmänt,

En vecka i månaden vill jag att min tvååring håller sig utanför badrummet. Men som alla vet så funkar det inte så. Hon vill vara med och titta på när jag gör mina behov. Helst sitta i knä, läsa sagor, skälla på mig för att jag sitter ner. Men just en vecka får hon helst hålla sig utanför. Annars kan det gå så här.

-Mamma, dörrn vill itte va ständ! Öpnner den ja.

-Mmmmm.

-Va har du där mamma?

-Ehhh. ehhh. Jaaa.. Det är mammas blöja. Mamma har blöja ehh.. När ehhh..

-Mamma har blöja?

-Ja.

-Mamma? Har du BAJSAT i din blöja? Får jag titte den bajsen?

-Neej, inte titta på bajsen!! ...... Blöjan blir så ibland när man är mamma.....?

Så kan det gå. Och jag har fortfarande inte kommit på ett bra sätt att förklara att man blöder. För när man blöder har man ju slagit sig och har ont, och då ska man blåsa. Jag vill inte bli blåst mellan bena...

I'm good enough

Publicerad 2009-10-07 12:47:11 i Allmänt,

Jag duger som jag är.

Jag duger.

Jag duger när du vill vara med mig.

Jag duger, när du vill att jag ska duga.

Mârtens helgen vart helt okej. Det var en spännande och annorlunda fest jag hamnade på men? Hehe. Träffade dock ingen som jag skulle festat med, förutom Mirja, och det var GULD värt! Inte setts sen förra mârten tror jag? Det är ju toook längesen! Men nu får det faktiskt bli ändring på det :)

På söndagen kom Sandra hit, kändes som att det var igår vi satt och drack kaffe. Hade det kommit en främmande människa hit hade de nog trott att vi satt och pratade så här varje dag. Kändes jätte bra att träffa henne igen, och ha någon att bolla tankar med. Känns verkligen nu när hon åkt hur mycket jag saknar henne, och alla våra stunder vi haft... I miss you!

Har egentligen inte tid att skriva men nu vet ni iaf att jag lever! Ska snart sätta mig och bläddra i kalendern och bestämma datum för dopet/dopen.

Puss o HEJ!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela