hannah

Magkramp och yoghurt

Publicerad 2010-02-26 15:17:01 i Allmänt,

Undrar vad vågen visar på söndag. Tror inte det blir riktigt rättvist med tanke på vad jag stoppat i mig och inte. Har inte räknat points alls sen i tisdags. Känns liksom lite meningslöst när man spyr upp allt man trycker i sig. Igår och idag har jag levt på yoghurt. Yoghurt och sugit på lite choklad. Inte speciellt nyttigt men fick iaf någon annan smak än spy i munnen.. Urk... :(
Det värsta är nog dom fruktansvärda kramperna jag har haft. Hade så ont i magen i natt att jag vred och vände mig och hade en varmvattenflaska inpå magen. Sov max två timmar inatt. As jobbigt. Men förhoppningsvis blir det bättre sömn i natt. Tobias ska ut på äventyr så då är jag ensam i stora sängen också. Då kan jag vända mig hur mycket jag vill! ;)

Leah och Felicia sitter just nu och tittar på dora och leker med låtsas maten Felicia fick förra veckan. Den är visst väldigt rolig, för den är överallt hela tiden. Det är inte som att det är en banan heller. Neee. Hundra delar var det i denna j*vla förpackningen! Fatta vad jag plockar bananer, ketchup och hamburgare dagarna i ända :/ Men får väl se det positiva och det är att dom har väldigt roligt tillsammans. Eftersom Leah sitter upp nu så kan dom rulla boll och allt vad dom nu driver med. :) Inte för att Leah rullar så bra tillbaka... Men Felicia är mer än nöjd.

I morgon ska jag nog ta en bilfärd till charlottenberg. Felicia behöver nya kläder och Leah behöver strumpor. Det lilla trollet i tvättmaskinen har ätit upp snart allihop och hon kan ju inte gå barfota. Men vi får väl se. Har väl inte den bästa ekonomin den här månaden eftersom jag inte får någon föräldrapeng förns om några veckor. Men dom kan ju inte gå nakna heller. Det löser sig nog. Den som spar han har heter det ju. Tur att jag är så HIMLA ekonomisk! (bahhh...)

Nej, nu ska jag laga middag åt lilla familjen så det är klart tills älskling kommer hem.

Tjofräs!

Äntligen

Publicerad 2010-02-22 12:48:47 i Allmänt,

Äntligen en lugn stund i huset. Felicia tittar på "Emil & Griseknoen", Leah sover och jag sitter. Tänk vad skönt det är att sitta ibland må ni tro.
Hade tänkt mig en promenad idag men känns inte lockande i snöyran. Vi har fått ta bort liggdelen i vagnen till Leah eftersom hon vuxit ur den, så då blåser snön rätt in i vagnen. Inte speciellt trevligt lilla. Inte trevligt för stora heller, men hon kan skydda sig på ett annat sätt än Leah som ligger där och stirrar upp i himlen.
Så, när den planen vart förstörd funderar jag på att plocka fram kläder till Leah. Har två kartonger i storlek 74 och det är myyyycke fint :) Tycker jag åtminstone.

Veckas vikt

Publicerad 2010-02-22 09:37:19 i Allmänt,

Så var det vägning och mätning igår igen. Gick bra den här veckan! Har ju vägning på söndag vilket inte är den bästa dagen kanske, hrm. Man vill ju gärna unna sig något på helgen, och framförallt på förlovningsdagen! :) Och så blev det, vin och choklad. Gott gott! Och jag höll mig inom pointsen. Ska äta 32 (!) points om dagen när jag ammar, kommer upp i 17. Försöker verkligen äta massor men. Hm. Så det har blivit riktig kvällsmat hela veckan, fast att jag inte vart hungrig. Nu under veckan får jag nog lägga om lite och ta en ost skiva på smörgåsen eller nåt.
Ja.

Vikt: -1,3kg
Höft: - 2cm
Midja: 0

Och vet ni vad det här innebär? Att jag har gått ner dryga sex kilo. Halleluja! :D
NU leka med bebis och barn som dör av tristess här hemma efter all sjukdom.
Någon som vill komma och dricka kaffe? ;)

dagens.

Publicerad 2010-02-17 11:43:58 i Allmänt,

Vad ska vi äta till middag idag? Någon som har en idé? Allt smakar ju blä och ingenting när man är förkyld. Gjorde stuvade makaroner och prinskorv igår, så att Felicia skulle få i sig något. Hon har ätit dåligt sen hon blev sjuk, dessutom spelar hon LITE på det också.
"Åhh mamma. Ja är så syk. Ja behöver nog chokla ja. Chokla glass så bir magen gla!"
Yeah right. Ber man om choklad orkar man nog trycka i sig lite middag också ;) Men igår så åt hon. Me on the other hand var väl inte alltför glad i middagen. Åt mest prinskorv och bävade över pointsen. Makaronerna smakade gegga. Gegga med mjölk på. Korven var det iaf lite tuggmotstånd på.
Sen på kvällen när jag sprang upp och skrev in pointsen fick jag en smärre chock eftersom jag hade 14p kvar att äta för. Det är ju en del. Fast då hade jag visst bara ätit en banan och två smörgåsrån på hela dagen förutom det :)

Nu sitter jag och tuggar morot. Smakar inget men känns i alla fall att man har något i käften.  Så. Middag idag? Får nog bli entrecote. Typ det enda vi har i frysen. Entrecote, lövbiff och nötfärs. Kan ju äta lyxmiddag hela fattiga månaden! Woho!

Leah har sovit väldigt bra i natt med tanke på hur dålig hon är. Vaknade bara två gånger. Höjde sängen innan vi la henne och det kan nog ha hjälpt en del. Sen hostar hon så mycket att hon vaknar, stackars. Gav henne bröstmjölk mot nästäppan igår och tyckte att det hjälpte en hel del, fast idag är hon bra täppt igen. Får "mjölka ur" sen igen, haha ;P
Felicia är på dagis idag. Hon var verkligen jätte lycklig över att få komma dit, har väntat sen sist hon var där, för snart två veckor sen. Pratar hela tiden om vad dom andra barnen gör och hur tooookiga de är som stoppar gafflar i håret, skedar i mjölken och allt vad det nu är. Häromdagen sa hon att hon och en kille åt kobajs på promenaden. Inte speciellt troligt kanske. ;D

Nepps. Nu ska jag jobba undan de två timmarna jag har kvar av arbetsdagen och sen ska jag hämta guldlock.

sjuka familjen

Publicerad 2010-02-16 18:16:55 i Allmänt,

Har legat i soffan och stirrat sen i söndags. Blev kanon dålig på bara någon timme, och idag blev jag bra lika fort. Kväsigt. Det var nog allt snö trampande på svenska rallyt ;)
Leah är också jätte dålig. Super förkyld och hostar massvis med slem och väser när hon andas. Ringe VC idag så båda flickorna fick komma in och kolla. Leah hade förmodligen bara förskylningshosta än så länge, men om hon får feber ska vi åka in med en gång. Eftersom luftvägarna är så små kan det tydligen leda upp till öronen och dom får öroninflammation. Men det märker vi nog isf kan jag tänka mig, tror inte hon sover alls då...
Felicia hade också förkylningshosta med inslag av hennes falsk krupp, som kommer att komma när hon är förkyld. Men det låter så illa så man blir ju nervös och vill dubbelkolla. Fick host medicin utskrivet till dom som förhoppningsvis hjälper.

Har gått och väntat på papper från försäkringskassan ett tag nu. Såna som man fyller i för föräldrapenningen. Tänkte att, jaha, då var det väl till sista februari jag ansökt. Ringe idag, och så var det visst inte. Dom har missat att skicka ut till mig så nu får jag inga pengar den här månaden. Tack. Passar jätte bra. Jobbar ju som tur är så det täcker räkningarna och så att jag får en tusen lapp till övers. Sen får vi väl äta ur frysen och handla SMART! ;) Klarar oss nog. Klarade vi oss i fjol på hälften av vad vi har nu lär vi ju klara oss i en månad.

Nu står Felicia här bredvid och målar huvudfotingar och valar :D Hon är SÅÅÅ duktig min flicka! Blir jätte stolt :) Hon målar lite roligt, sidlängs. Vrider man pappret med - eller motsols så är gubben "rätt". Men hon förklarar så noga när hon målar och så, men hon tycker väl att det är lättare att måla så antar jag. Duktig duktig duktig. ;) Får ju nästan ta å lägga upp en bild på den jag fick nyss...
..En annan gång kanske. Orkar inte leta upp installations cd:n till telefonen.


Jo å vikten. (Ska sluta smyg väga mig, eftersom det inte stämmer på söndag morgon :P ) Åkte ju på svenska rallyt på lördagen och jag åt och drack väl allt annat än bra.
Vikt: -1,1 kilo
Midja: -1cm
Höft: 0

Det går neråt åtminstone :) Nu har ju gårdagen och dagen inte varit värst bra eftersom jag har tyckt så synd om stackars mig som är så sjuk. Så då har jag ätit det jag orkat, och det har inte varit nyttigt och bra. Men man får ha såna dagar bara det inte är hela tiden. Har alltså hitills gått ner 4,5 kg. Hoppas på att det blir 5 på söndag :D

Känner för't

Publicerad 2010-02-12 14:50:13 i Allmänt,

Känner verkligen verkligen för å åka å bränna pengar på onödiga saker idag. Va för onödiga saker vet jag inte riktigt. Egentligen har ja lust å handla till mig själv men det är aja baja. Har 2,5 kilo kvar ;P Men nåt te barna kanske. Eller nåt till hemmet. Kaffekoppar? Hyllor? Rosa saker till felicias rum? Eller varför inte mössor till Leah? För det har jag ju bara femtiotvå stycken. En till skulle ju inte skada. Eller kanske kläder till Leah. Hon har nästan inga byxor för hon är så långbent. Felicia var kortbent. Så då vart ju det inte alls lika onödigt längre. Helst skulle jag nog vilja åka och köpa onödiga saker som doftljus, EN krok, en blomma, en kruka. Massa massa. Men det blir nog inget ändå. Felicia är inte speciellt pigg å Leah är FÖR pigg. Får stanna hemma.

dag nr.2

Publicerad 2010-02-11 10:36:21 i Allmänt,

Felicia är hemma med feber idag också. 38.7 grader pep termometern imorse när hon vaknade. STackars, stackars liten. Just nu ligger hon och tittar på Dora och är helt färdig. Försöker få i henne mat men det är mer eller mindre hopplöst. Har åtminstone fått i henne lite vatten, ett glas oboy och ett glas mjölk. Bättre att hon dricker något än inget.
Sitter och funderar vad man ska hitta på för middag idag, något som är barnvänligt och något som är points vänligt. Lättare sagt än gjort? Ja! Får göra mycket grönsaker så får jag äta det och vad det nu blir till middag. Vägning på söndag och det ska vara bättre siffror den här gången. Det vill jag! Smyg vägde mig imorse (ovanligt?) och såg att jag gått ner 1,3 kilo sen i söndags. Ja, inte illa pinkat. Nu får vi hoppas att vågen visar så på söndag också.

Nu ska jag ner och vika lite fakturor och klistra frimärken. Jobb jobb jobb jobb.

38.2

Publicerad 2010-02-10 21:54:43 i Allmänt,

Morgonen började som alla andra onsdagar, att larmet pep halv sju. Jag måste ha det halv sju så att jag kan snooza i 45 minuter - 1 timme, annars är jag stendöd. Men idag var det annorlunda. Eftersom jag var å köpte mig ett sånt där tekniskt under i lördags va ja som ett frågetecken imorse. "Hur faan får man av larmet på en telefon utan knappar? Å hur fan sänker MAN LJUDET!!?" Jag knackade försiktigt på telefonens ruta. Jag knackade hysteriskt försiktigt eftersom den verkligen vrååålade en hemsk melodi. Jag skakade på telefonen, i hopp om att det skulle hjälpa. Jag tryckte på lås knappen, på sidorna, på luren. Till slut gick den av. Jag somnade gott om.
7 minuter senare var det dags igen. Samma procedur och jag funderade starkt på att gå upp med en gånginnan Leah vaknade av det vrlande vidundret. Men då kom jag till slut på hur man gjorde. Jahaa, man drog pekfingret mot antingen "snooze" eller mot "stopp". Tänk om man fattat det innan man väckte båda barna.
Väl nere klagade Felicia på att hon frös - hon fryser aaaldrig. Hon går naken jämt nästan. Vänder man bort blicken har hon klätt av sig å ska "bara vädra mamma".
Eftersom detta inte hör till vanligheterna plockade jag fram termometern, och mycket riktigt blinkade den på 38.2 grader. Bara att ringa dagis.
1,5 timme senare såg hon super vesen ut, så jag kollade igen. Då blinkade den på 39.2 grader. Mitt stackars hjärta! Hon har sovit nästan hela dagen, och det var inte förrän när klockan närmade fem som hon piggnade till. Hela dagen har hon tjatat om att hon är frisk och däckat igen.
Nu försökte hon få Tobias att lova henne att hon skulle få gå till skolan imöra. Men så blir det nog icke. Bättre hon stannar hemma en dag extra.

Förretsen så kan Leah sitta. Första gången hon satt helt själv va i förrgår, i en hel minut ;) Sen idag har hon suttit jätte länge, men hon tror att hon har ap-armar så hon välter gärna när hon jagar saker överallt. Fast jag vågar inte ta bort "skyddet" bakom henne än, ifall hon ramlar. Men hon behöver inte stö sig mot något. Idag försökte hon krypa också. Hon tog världens sats och lät "hrrmmmmmmphhhhh" å ställde sig med tårna i golvet å rumpan en halv decimeter över golvet, haha. Såg såå roligt ut. Jätte nöjd vart hon också över att alla blev så glada så hon va ju tvungen å göra sig till lite extra. ;)

Ja nä jo. Nu får de lov att va färdig jobbat å slappa en sväng framför tv:n.

HÄJJ!

sagt idag.

Publicerad 2010-02-09 22:38:23 i Allmänt,

F: E de där?
H: Mammas tamponger.
F: Vafför de? Har man dom till?
H: Man har dom när man blöder...
F: Vafför de? Ja vill ha en sån.
H: Nää, mamma behöver ha dom. Du gjorde slut på mammas förra paket när du å charlie (katten) lekte me dom.
F: Vafför de? Vafför gjorde ja så för? Ja vill ha en sån.
H: Neej säger mamma.
F: Vafför inte? Se, ja blöder på min finger. Kolla! Ja vill ha en sån.



F:
Där e pappas LILLA ficka! (pekar på fickan när vi sitter och äter middag)
T: Jaaru. Där va den.
F: Å där e pappas STOOORA snopp!



vägdag

Publicerad 2010-02-08 09:24:50 i Allmänt,

Vägde mig igår igen och vågen visade -0,4 kg. Hade nog gått bättre om jag inte åt pizza i lördags, kan jag tänka mig ;) Hur som haver.
Vikt: -0,4kg
Midja: -2 cm
Höft: -1cm
Som ni ser så tappar jag nästan alltid mer i centimeter än i vikt. Men det spelar ju ingen roll, man vill ju hellre att det syns än att siffrorna ser rätt ut på vågen :)


tvätt

Publicerad 2010-02-07 12:02:10 i Allmänt,

Undrar vad man skulle gjort om man levde för hundra år sen. Med all tvätt menar jag. Gör ju inget annat än å tvättar när man är fyra familjemedlemmar. Tacka vet jag torktumlare och tvättmaskin! ;)

jobb å tråk

Publicerad 2010-02-05 10:03:31 i Allmänt,

Usch. Är inte alls arbetsam idag, men måste. Har massvis med papper som stirrar ont på mig. Dom tar aldrig slut heller, det är det som är ledsamt.

Leah sover och Felicia är på dagis, så huset är tyst. Tråk det med. Allt är tråkigt idag. Jag är arg till råga på allt också. Jätte arg tror jag? Eller jag har bestämt mig för att va arg idag. På tobias. Fast jag är ingen långsint människa så jag kommer nog ha glömt bort det sen.  Egentligen är det mitt fel att han vart arg och att jag är arg, invecklat ;) haha. Det hela började med en kaffekopp som stod på databordet, som han välte inatt så det flög kaffe överallt, så jag fick ställa mig och knäskura. Och det var MIN kaffekopp. Fy på mig som har kaffekoppar på databordet. Jag kunde väl ha ställt den på golvet istället... :P
Ja. Såna allvarliga bråk har vi i den här familjen. Och om det inte är kaffekoppar brukar det vara, ja. Vi har inte bråkat på så länge så jag vet inte.

nej.. dom där hemska papprena...

snö

Publicerad 2010-02-03 21:11:55 i Allmänt,

Det snöar idag om det händelsevis skulle vara någon som missat det. Några decimeter eller så. Fick ringa dagis och säga att Felicia inte kommer eftersom vi inte tog oss hemifrån, eller om hon skulle dyka upp lite senare. Det vart ingen idé att gå eftersom plogbilen kom fyra. Hon slutar två.

Leah var iväg på bvc igår och fick 6-månaders sprutorna. Läkaren tyckte att hon var pigg, glad och sprallig. Ett litet exemplar :) Dessutom var hon verkligen perfekt eftersom hon gallskrek när jag var tvungen att springa med felicia på toaletten under läkarbesöket. Så ska dom göra, då ligger dom bra med i utvecklingen och vet vilka som är "rätt och fel". Det var väl bra? Trevligt att få komplimanger när ens barn idiotskriker någon gång också. Hade varit trevligt när man har en trotsig 2,5 åring på affären till exempel. "Nämen ÅÅÅHH vilken duktig och perfekt tjej, gnäller och vill ha med sig allt hem." Undrar när jag får vara med om det. Konstigt nog gnäller Felicia mer när pappa är med. Han faller för dom små hjälplösa, tiggande ögonen tror jag. Jag är benhård när hon gnäller. Får absolut ingenting om hon gnäller, men sköter hon sig så brukar hon få någonting när vi är och handlar. Det är bra med barn i den åldern, att dom uppsakattar en banan eller en alldeles egen brödbit lika mycket som godis.
Leah vägde förresten 6690 gram och var 65,5 cm lång. Min lilla flicka :)
När Felicia var lika gammal vägde hon 8525 gram och var 66,5 cm. Hehe, klämvänlig var hon minsann lilla flisan... ;)

Har förresten gått ner 3,1 kilo den här månaden. Det var en trevlig överrasking tycker jag. Tappade fyra centimeter runt midjan förra veckan bara, innan har jag inte mätt mig. Men ändå. Fyra centimeter är ganska mycket. Åtminstone på en vecka ;) Ska väga mig igen på söndag så får vi se vad vågen och måttbandet säger. Har ju faktiskt gett mig själv en tidsbegränsning på ett år, borde ju klara 25 kilo på ett år eller? Hoppas innerligt på det. Sen är väl egentligen inte 25 kilo ett måste, men en riktlinje. Kanske trivs jätte bra med mig själv när jag gått ner 15, men det får vi se då. Om 7-8 månader eller något sånt där. Håller på och läser massa bloggar nu där folk försöker gå ner i vikt så man orkar peppa sig lite, så jag hejar på er och på mig själv.
Heja heja!

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela