hannah

en dag te!

Publicerad 2010-09-18 08:05:03 i Allmänt,

Skulle egentligen ha jobbat idag men fick ledigt. Varför vet jag inte riktigt men jag tackar inte nej till ledigt heller. Imorn blir det däremot jobb istället. Idag får det bli "musiklek". Undrar vad det kan tänkas va? Säkert roligt för mina flickor! Om inte annat så är det på biblioteket och man kan passa på att låna böcker.

Pappa Tobias är borta hela dagen idag på någon fisketräff, så vi är ensamma till sju draget ikväll. Då har lillbus förmodligen redan lagt sig och storbus på väg. Blir nog lite små konstigt när han är borta verkligen hela dagen sådär. Har varit utan honom förut, han har ju jobbat i norge så. Men ändå. Det va ett tag sen nu! Kanske är bra att prova på ifall det blir norge jobbning igen som vi har pratat löst om...

På tal om löst prat så skämdes jag i tisdags. Jag skämdes så jag höll på att dö! Vi skulle gå och handla jag, felicia och leah. Leah satt i kundvagnen och felicia gick bredvid och höll handen.
F: "Den va litten den du mamma!"
H: "Jaha, det var den nog..." Förstod inte riktigt vad hon syftade på men jag höll med och gick in. Vände mig om och där står det en DVÄRG!
"Heeheeeee.hej!" tryckte jag ur mig lite små röd sådär. Felicia hade ju verkligen hojtat ut.
Vi går vidare. Vid grönsakerna kommer hon igen
F: "Titt mamma titt! Titta va litta ho ä!"
H: "Shhhh! Jag ser Felicia."
Vi går vidare. Vi kommer till osten.
F: "Meen koll da mamma! Koll va litta tanten ä!"
När hon hade sagt det för sjätte gången så började det kännas oumbärligt. Tanten tittade inte riktigt lika ömsint längre heller. Men barn är barn och jag ville inte göra för stor grej av det.
H: "Felicia. Du ska inte säga att tanten är liten hela tiden. Hon kan bli ledsen! Om du ser en väldigt lång så kan han också bli ledsen om man säger det hela tiden. Alla ser ju olika ut."
Det gick in. Hon sa inte att tanten var liten. Sista gången gick vi på varsin sida av frysdisken, hon stirrade läääänge på tanten. Till slut kommer det.
F: "Du mamma... Ja tror inte denna dära kan prate heller ja!"

bingolotto

Publicerad 2010-09-12 20:59:33 i Allmänt,

Jag och Tobias lägger ner våra försök som bingolotto vinnare nu. Tredje helgen. Fy vad tråkigt att bara förlora hela tiden. Men vi vann varsin ny lott förra veckan iof. Men det är ju ingen färg femma!

Barn som inte alls ville sova idag. Men nu sover dom sen fem minuter.

Möblerade om halva huset idag.

Jobbat hela helgen. Upp 06.

Snabb uppdatering.

Tjipp och välkommen åter!

Arbet'

Publicerad 2010-09-10 10:34:42 i Allmänt,

Leah är med mig på jobbet idag. Som vanligt.
Än så länge har hon inte rivit ur hyllorna eller tömt soppåsen. Inte heller hittat pärlor och skruvar som hon hittar någonstans, fast jag vet inte vart?
Har jag berättat att hon verkligen skriker hysteriskt när hon inte får som hon vill? Till exempel äta skruv. Säger jag nej och plockar ut skruven skriker hon helt galet och kastar sig på golvet. Inte bara skriker/gråter som normala ungar. Utan gråter så hysteriskt att man kan tro att någon klämt hela handen i dörren eller att hon ramlat baklänges eller något. Som hon slår sig riktigt riktigt illa.
Jag kan bara tänka mig alla pinsamma stunder hon (se;jag) kommer vara med om när vi handlar och hon inte får godis. FY! Folk kommer tro jag misshandlar mitt barn när hon skriker så. Åh jag som är så försiktig och faktiskt inte alls säger till för allt hela tiden, utan bara när det verkligen är "Nä! Aj aj!". Stackars mig! :P

Har varit bra början på dagen. Har städat, dammsugat, klätt på barn, matat barn, åkt till dagis, åkt till jobbet, jobbat och nu lite rast. Snart jobba igen, sen handla, sen lekkompis på besök, sen mat, sen läggdags, sen mys, sen läggdags.
Det var dagens to do.

vi vill ha!

Publicerad 2010-09-09 15:25:32 i Allmänt,

Jag och Tobias vill badly ha skinnsoffor. Vi har tyg nu. Sömmarna spricker, den är i tvätten hela tiden, dragkedjorna har gått av. Jag är arg på den! Och nämnde jag att den är i tvätten? Man gör ju inget annat än att tvättar som det är när man har barn. Tyg soffa gör inte saken bättre! Nä, skinn vill vi ha.

Leah är så super söt. Hon svarar "mmm" på nästan allt man säger.
Typ:
"Är du ute och går med dockvagnen? Skriker dockan?"
"Mmmm!"
"Du får krama dockan då."
"Mmm."
Eller min favorit:
"Middag?"
"MMMMM!" också springer hon till köket, ställer sig vid stolen och skriker.
Eller en annan favorit:
"Är du trött? Ska vi gå och sova?"
"Mmm."
"Ska vi gå då?"
"Mmm." också går hon till trappan och sätter sig och väntar vid grinden.
;)

Nu är det mat!
Nu går jag också och gnäller vid stolen. Tjipp!

Kasper

Publicerad 2010-09-07 18:20:02 i Allmänt,

Jag och Felicia smet ner till Cila och Robin en sväng och tittade på underverket, och det var just vad han var, helt underbar! Han var nog det minsta jag sett i bebis väg någon gång. Huvudet var mindre än på en pytteliten docka. Han var helt ihopkrupen som en liten groda :) Han var SÅ fin! Blir nästan bebis sjuk på nytt. Fast att jag inte ska ha mer barn på väldigt länge.
Robin var sådär härligt harmonisk och stolt som ju pappor blir när dom får sån där härlig bebis lycka. Det alldeles lyser i ögonen på dom. Cila var nästan för pigg - precis som man är som nybliven mamma fullproppad i gravid och amningshormoner, och även hon lyste som betlehems stjärna.
Kändes jätte mysigt nere hos dom, en riktig liten familj var precis var dom var, och det kändes helt rätt :)

Nästa gång tror jag nog att jag ska fråga om inte jag kan hålla den nya familjemedlemmen, när han blivit större och mindre nyfödd! ;)


För övrigt har dagen känts extremt lång! Vi har inte gjort någonting egentligen, och dagen har gått sakta sakta saktaaa. Skit tråkigt. 
Hade jag bara haft skrivaren här hade jag jobbat. Jag får väl hitta på något annat spännande med min tid här på kvällen. Kanske går något bra inredningsprogram? Är ju lite sucker för det nu. Kollar i stort sett bara på det. Det är fun! Very fun!
Hade gärna haft massor av pengar också så jag kunde handla inredning. Ännu more fun ;)

kommit ifrån

Publicerad 2010-09-07 10:17:00 i Allmänt,

Hoppas på att Cila å Robin vill visa upp sin knodd idag... :) Har vart å handlat till underverket, kommer väl bli alldeles nervös när jag ser en så ytte pytte plutt. 2725g (var det va cila?) och 47 cm. INTE stort! Men helt fantastiskt :)
Har varit glad enda sen Cila ringde typ 8 på fredags morgonen, eller nej. Glad sen hon ringde helt kolugn å berättade att hon kommit till bb :)
Så idag e jag bebis sjuuuk.

Tvättar idag.
Funderar på å läsa bloggar men oooorkar inte. Läst en blogg, josses, en gång på en månad. Alla andra har jag glömt av nån anledning.. Kanske sen när jag har nån minut över.

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela