hannah

Onsdag innan Torsdag

Publicerad 2010-10-27 19:23:49 i Allmänt,

Puh! Har hållt i gång hela dagen. Detta är vad jag hunnit med:

*Lagt pärlplattor, strukit dom, förlagt dom
*Virkat två mormorsrutor
*Möblerat om garderoben på övervåningen
*Möblerat om i klädkammaren
*Sorterat ut kläder i garderob och klädkammare (!!)
*Bäddat rent i barnens sängar
*Tvättat två maskiner
*Gjort frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Och ätit tre av gångerna också.
*Tvättat håret på Felicia
*Bakat kakor
*Tittat på två filmer
*Läst en tidning
*Städat undan leksaker
*Plockat iordning lite i VINDSGARDEROBEN, tjohoo.
*Målat teckningar
*Lekt med lera

Tja. Det var väl det. Men inte fy skam det tycker jag! Med två ungar dessutom. Men nog tack vare dom jag hunnit med så mycket, dom har hjälpt till förstås :)

Förresten måste jag ju berätta vad duktig Felicia är på alfabetet. Idag skrev hon "mamma", "leah", "hanna", "felicia" genom att jag SA vad hon skulle skriva för bokstäver. Jag tittade inte ens om hon gjorde rätt men det gjorde hon. Så duktig min fina flicka! Blir jätte stolt. Läsa vill hon inte nåt gärna men hon bokstaverar genom "M-som i morbror marcus, A-som i ann magret (!?), M-som i morbror mattias osv. Duktig duktig :)
Felicia är:
F - som i Felicia
E - som i Erik eller Els-Marie
L - som i Leah
I - som i Ida eller indian
C - som i Charlie
I -
A - som i Ann Magret



söt <3

Two more

Publicerad 2010-10-26 14:02:50 i Allmänt,

Har skickat efter julklappar idag. Känns gött! Då har jag inte så himla många kvar. Leah och Felicia är dom som kommer att kosta mest och helt säkert bli klara sist. Har ganska bra hum om vad jag ska ge dom dock. :) Vi åker ju dessutom iväg så det får bli som en julklapp, hur tråkigt det än låter. Men resan är ju lika mycket för barnens skull, om inte mer, än för våran. Det är en upplevelse och även om jag inte kan slå in den i papper så tänker jag på den som en julklapp.. En ganska fin sådan, egentligen.

Felcicia började passande nog snora idag. Det är jag glad för. Hoppas att hon blir sjuk så att det hinner gå över till nästa vecka och att det inte återkommer! Hon har inte varit sjuk än den här hösten, trots alla dagis baciller. Och det vore väl typiskt om hon blev det precis när föräldraledigheten går ut och vi reser. Hujedamej. Håller tummar och tår för att det antingen kommer nu - eller inte alls!

Fint väder är det idag också. Får nog bli en promenad sen, kanske. Biblioteket med lillstumpan först och sen köpa garn. Virkar som en galning med det jag har. Behöver nytt, fint och matchande!

Dagens andra

Publicerad 2010-10-25 11:20:02 i Allmänt,

Dagens arbete avklarat. Barnen fick följa med och det har funkat utmärkt förutom att Leah drog i läppen igen och började på nytt blöda :( Men det slutade efter en isglass. Morfar har isglass på jobbet han minsann :D

Nu drar vi iväg till mormor och hälsar på för hon blev lite ledsen när jag aldrig kom med barnen...

Arbeta.

Publicerad 2010-10-25 08:50:31 i Allmänt,

Ska snart åka i väg till jobbet. Barnen tror jag ska bli med..? Eller så kanske dom hamnar hos mormor en liten stund. Jag blir så stressad när jag lämnar barnen bara så jag får inte så mycket mer gjort tyvärr. Tänker bara på att åka och hämta dom så att den som har barnen ska få fortsätta med sina dagliga rutiner utan att jag kommer och "stör" med mina rutiner. Vi får väl se. Har funkat hitills att inte lämna ifrån sig barnen. Nästa måndag börjar ju inskolningen på Leah och då behöver jag inte fundera över det något mer heller, med barnpassning och tjofadderullan.

Nu klä barn!

Minus?

Publicerad 2010-10-23 07:54:48 i Allmänt,

Idag är det edanebygdens dag, så idag ska här ut och promeneras. Jag kan ju faktiskt få några rätt i år! Förhoppningsvis tar det inga tre timmar att gå, det var smärre drygt faktiskt.
Linn, Mattias och Milia kommer hit och promenerar dom också. Och Cila och Kasper följer nog också med, så vi är ett helt gäng. Kulkul!

En rejäl promenad blir bra efter allt fredagsmys jag tryckte i mig igår :O Fy på mig!

Nu vill min happy feet och tokemaja ner. Hejs!

tittar hitåt men tänker bortåt

Publicerad 2010-10-21 18:46:23 i Allmänt,

Är så i renoveringstankar just nu så jag varken hinner eller har något att blogga om. Vi har offert förfrågningar ute och vi hoppas på ett bra svar från en guuube. Han var trevlig och det kändes bra. Magkänslan sa ja. Sen om magkänslan säger fuck off när vi får se ihopräkningen återstår att se.
Åh jag vill jag vill.
Tror att våran utbyggnad skulle bli såå bra! Mycket mera plats och jag tror att huset skulle kännas.. Tja. Inte nybyggt - utan snarare så det borde varit.
Jag vill!

Kill The Lady-

Publicerad 2010-10-18 22:20:32 i Allmänt,

Jag har suttit och funderat så många gånger
Jag har legat och tänkt, kanske inbillat mig
Skulle det egentligen inte bara ha varit lättare
Skulle det kanske inte bara ha hänt som det gjorde
Skulle de sagt som de sa
Stått för det de påstod
Det skulle egentligen varit så
Precis så som man blir uppfostrad
Att stå för vad man säger
Hålla sitt ord
Inte ljuga
Inte stjäla
Jag har hittat på många saker för att skydda och skyddas
Aldrig på ett ont
Jag har menat gott och visat det
Jag har hatat en gång
Jag hatade en gång och jag stod för det
Jag hatade för att jag blev så sårad att till och med döden kändes lockande
Jag kunde skurit mig sönder och samman av hat
Men jag valde att inte hata ihjäl mig

Och det startar nu.

Publicerad 2010-10-18 08:32:18 i Allmänt,

Näst sista veckan hemma med Leah, sen är det jobb igen. Så nu blir det kvällsjobb i två veckor, tobias kommer väl bli galen men han får minsann stå ut. Vill ju ta vara på dom två sista veckorna allt vad man kan!
Så idag har vi hemma förmiddag, förhoppningsvis åka-och-leka eftermiddag och efter sju är det jobb i två-tre timmar. Yes box!

Har jobbat helg också så jag får in lite extra pengar till resan. Funderar starkt på att jobba nästa helg också. Allt extra är ju något extra nere i fuerte ventura ;)
Igår tvingade jag Tobias att gräva i slänten så jagh fick ner mina tulpaner. Har försökt gräva i rabatten men den är så igenväxt så den bästa lösningen är nog en sån dära.. hm. vad heter dom nu igen!? En sån dära pinne med ett hjul med blad på som snurrar och vänder jorden. Haha. Ja en sån dära skulle vi behöva ha i rabatten och helt enkelt börja om från början... Börja om på nytt :D Isf skulle det bli en enkel rabatt med tre blommor och täckbark. Då vet jag vad jag har åtminstone!

Nu börjar barnen tröttna på mig. Tjipp!















Amengud. Jordfräs heter det ju!

Won't forget these days

Publicerad 2010-10-14 19:21:54 i Allmänt,

Elin sprang nyss ut genom dörren. Har flätat håret på henne, bara för att jag är sååå duktig ;) Haha! Eller inte. Men har nog stått x antal timmar framför spegeln i lillstugan och övat? Kan nog vara så ja.

Är så grymt fest sugen så det finns inte. Vill ut ut och iväg. Åka bil, dansa, skratta, sjunga och skämma ut mig. Dricka brännvin och inte hålla käften. Fy vad larvigt. Men det är vad jag vill göra.
Får nog kanske bli Årjäng om en par veckor ändå? Var ju ett tag sen man var där faktiskt, och har en känsla av att det kan bli riktigt kul! :)

Detta dära minnet

Publicerad 2010-10-13 16:56:13 i Allmänt,

Har jag skrivit blogg idag? Tänk, jag kommer faktiskt inte ihåg. Inte kollade jag heller när jag loggade in. Vi får väl hoppas att jag inte har det. Inte för att jag egentligen har så mycket spännande att skriva.
Det jag mest tänker på är faktiskt folk. Folk i allmänhet, ingen speciell. Men folk. Att det är så svårt att ta sig tid och träffa folk, umgås.
Varför?
Jag är nog för bekväm.
Önskar dock att jag var en kring farare som träffade alla nuvarande vänner och gärna nya omvartannat. Men jag hinner inte.
Hur kommer det sig att jag inte har tid? Jag tar mig väl inte tid helt enkelt! Jag måste verkligen bli bättre på det. Jag vill inte bli av med allt och alla och stå här med mina entvåtre kompisar som halvt börjat tröttna.
Jag vill vara kul.
Just nu känner jag mig långt ifrån kul, bara tråk tråk grå och deprimerad.




damm i hörnen - det får ligga kvar

Publicerad 2010-10-12 09:23:03 i Allmänt,

Idag ska jag ägna så mycket tid åt barnen som jag bara kan. Inte städa och vara tråkig, inte titta på tv eller tvätta. Bara vara med barnen den tiden dom vill. Just nu sitter dom i sitt rum och "åker bil till mormor". Dom har vinkat adjö och stängt dörren. Får väl se när jag får vara med och leka igen ;)
Har gjort lite bra att göra idag för helt lat kan jag inte vara även om jag vill, så bäddat sängarna har jag minsann gjort. Ångrar mig lite att jag bäddade barnens sängar för där hade jag tänkt och byta. Men ids inte att rycka upp bäddningen och bädda igen. Det får vänta tills imorgon!

Nu är det dags för kläder på mina nakenfisar.
Hejs!

grå vardag - men inte i sthlm!

Publicerad 2010-10-11 08:40:52 i Allmänt,

Så var stockholms resan avklarad och jag är några snäpp klokare.
Jag vet att nästa gång jag åker ska jag ta med mig kläder ifall att vi skulle gå ut och "klubba".
Jag vet även att jag sparade massvis med pengar på den här resan och det lär jag inte göra igen!
Jag lärde mig också att det gör ont i fötterna att gå på smala klackar på kullersten. I alla fall om man går extra långt åt fel håll.
Jag lärde mig att man kanske ska ta taxi ibland.
Jag lärde mig även att jag inte har riktigt samma dresscode som i sthlm.
MEN! Jag lärde mig en sak.
Och det är att det är riktigt häftigt att få följa med en som står på listan på klubbarna och festa på stureplan!
Men leggings och linne eller ej. Jag var inne åtminstone!

hej på dig, huvudstaden

Publicerad 2010-10-08 07:59:16 i Allmänt,

Snart åker vi. Här sitter jag i mjukisbyxor, oduschad och osminkad. Vad ska man ha på sig? Ska ju orka färdas i det. Nytvättade jeans är enligt mig inte det ultimata för bilfärd.
Jaja, det spörs.

Off we go!

Något som saknas, kanske?

Publicerad 2010-10-07 12:36:49 i Allmänt,

Jag har blivit fruktansvärt glömsk på slutet. Inte nog med att jag redan har trettioårs kris utan nu har jag även minne som en sjuttioåring. Vad blir det liksom. Trött som en gravid. Somnar i soffan vid åtta. Konstant huvudvärk. Ganska ful. Måste ju vara trettioårs kris?

Imorgon åker jag och Elin till huvudstaden. Ska bli super kul! Få lite inspiration till vårt bygge, som blivit godkänt by the way, så det är bara att börja bygga :) Sen ska jag leta julklappar. Eftersom vi åker till Fuerteventura i december är det skönt om man har julklapparna klara i tid så det bara är att spara till semestern sen. Hoppas hoppas hoppas att det är fint väder när vi åker ner tid. Jag vill baaada! Längtar som attans!

Leah har börjat prata massor. Idag till och med. Syrran var ju en hejare och babblade redan vid nio månaders ålder. När hon var 1,5 kunde hon ju prata meningar. Leah gör då inte i närheten. Men hon skäller väldigt. Hon skällde på morfar idag när han grejade med elementet: "GRAAANDABABABADA! GAGJOOOOOOOOOO! NEEEE-EEEJJJ!!! Ga! Ga! GABAHSTYROLEKA! MOKLAGUTREDBUKLA!"
Morfar lyssnade dåligt.

Nu ligger busan och sover sött. Och jag vill egentligen åka och handla mat men känns dumt att väcka henne. Får helt enkelt sitta här, en stund till :)

John Blund - Lite för mycket grus kanske?

Publicerad 2010-10-06 07:54:48 i Allmänt,

Mina barn sover som små grisar. Klockan är ju snart åtta! Nio ska vi vara på dagis men ska nog få upp dom innan dess. Har till och med hunnit bädda sängen, druckit kaffe, plockat fram kläder till dom, sminkat mig och faktiskt - gjort mig helt klar! :) Awesome! Kommer inte ihåg att det går så här fort utan barn!?
Men men. Jag tar igen det om sisådär 10-13 år när barnen faktiskt kan klä sig själva och åka iväg till skolan utan hjälp. Om 10-13 år är jag 33-36. Ha! Ännu mer fränt egentligen.
Går allt som planerat har Felicia tagit studenten innan jag hunnit fyllt 40.


Hoppas jag är mormor absolut senast 45!

Oktober

Publicerad 2010-10-04 09:12:09 i Allmänt,

Så var mârtens helgen över. Vi var bara ute en sväng igår och åkte karusell. Lagom priser på söndagen!
Felicia vart livrädd när hon satt i en av karusellerna och grät och skrek. Mitt arma modershjärta höll på att brista och jag fick verkligen hålla mig för att inte hoppa in i båset och stänga av karusellen! Eller storböla för den delen. För det gjorde jag nästan. Stackars stackars mitt lilla hjärta. :(
Hon blev som tur var gladare av masken och skrek glädjetjut när v åkte den tillsammans. När jag väl börjat åka karusell tyckte hon jag skulle följa med på "tåget" också. Inte min favorit karusell precis. Nästa år tar jag nog med nån gudförälder och tvingar dom åka. Jag kan ta kort istället! ;)

Har haft latis morgon hittills. Druckit kaffe och duscha är allt jag gjort på 2,5 timme. Gjort gröt och äggröra med iof. Fast det tar ju typ noll stund. Leah vaknade för ca en halvtimme sedan så just nu är det full rulle. Dom river halva rummet snart tror jag.
Felicia vill hälsa på någon idag. Det vill nog jag med. Eller få besök. Någon som har tråkigt kan ju alltid höra av sig? :)

Om

Min profilbild

Hannah

Stressad, glad, galen, ärlig, optimistisk.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela